Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Vannak Magyarországon gyerekba...

Vannak Magyarországon gyerekbarát munkahelyek? Tapasztalat ha van írjatok?

Figyelt kérdés
Úgy értem olyan ahol nem küldenek egyből el ha megemlíted h van gyerek és néha beteg is, és ilyenkor otthon kel vele leni,meg pl oviba vinni hozni?
2010. okt. 28. 12:05
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
igen ez jó ötlet az utóbbi.Én is ebben gondolkodtam..Csak mostani helyzetben valahogy nincsen merszem felvenni hitelt amiből beindítsam a vállalkozást.Máskülönben benn lennék..:)
2010. okt. 28. 12:31
 12/30 anonim ***** válasza:
100%

Szerencsére az én cégem is ilyen. Rugalmas a munkaidő, ha neked úgy jó, akkor beérsz 9, fél 10-re, onnan számolják a 8,5 órát. De ha te 6-ra benn vagy, akkor onnan. Így könnyebb egy családnak megoldani, hogy mikor ki menjen a gyerekért. A kismamákat visszavárják, akik eddig visszajöttek, szinte mind a saját munkakörét kapta vissza. Elvileg bárhová tehették volna őket, talán mázlijuk volt...

Az orvosi vizsgálatokra is simán engednek, ha nem fér egy vizsgálat az előírt négy engedélyezett napba, akkor legfeljebb csúsztatással, túlórával megoldható, nem muszáj szabit kivenni.

Annyi gyerkőc lett az utóbbi 2-3 évben, simán elférne egy bölcsőde, óvoda, de hát ez szép álom marad, rengeteg engedély stb. kell hozzá, nem vállalják be.

2010. okt. 28. 12:33
 13/30 anonim ***** válasza:
84%
hát az én munkahelyem sem tartozik bele sajnos!én még gyed-en vagyok,de szep.-től akarom beíratni a bölcsibe.kértem a munkaügyet hogy adjanak munkáltatóit mert csak úgy veszik fel,de azt mondták hogy nem adnak mert nem akarnak vissza venni,mivel az "anyukákkal csak nyűg van!"szép mi??
2010. okt. 28. 12:33
 14/30 anonim ***** válasza:
60%

A munkahely profitbarát. Olyan nincs, hogy gyerekbarát. Akkor lesz az, ha megéri neki. És akkor érné meg, ha a politika támogatná: pl. kedvezményt ad,ha gyerekes anyát, vagy részmunkaidőst alkalmaz.

A nagy cég még kevésbé gyerekbarát.

Esetleg kis cég, ahol a cégtulajdonos is anya, személyes indíttatásból. Vagy ilyen gyermekintézmény, ahol minden dolgozó gyerekes anya majdnem, és az igazgató is.

A munkahelynek nyűg ez.Csakis a főnök személyes belátása javít a helyzeten. Talán, informatikai cég, ahol egyébként is rugalmas mnkaidő van.

Akkora baromság a nők 8-10 órában való munkába állítása, úgy, hogy a nagymama is dolgozik, vagy távol van. Elis hiszem, hoyg alig születik gyerek, és azok közül is sok csak felnő, mint a gaz. Nem lehet gyereket nevelni is, meg teljes munkában dolgozni is ..és a család látja a kárát, mert a gyerek gyengébb, mint a vállalat.

Aztán meg csak néznek (a társadalom) hogy jó családból jött iskolás gyerekek mennyire elképesztően és néha kirívóan nem ismerik az élet alapvető szabályait is.

Németországban délben vége a sulinak, anyu jön a gyerekekért, mert négyórás, max. 6.

Régen meg ugye volt nagyszülő..

Egy ismerős család, 3 gyerekkel: apjuk dolgozik, anyjuk otthon van velük. Szerény élnek, de ami zsükséges, arra jut. (nyaralásra és uszira is, de kariaji pl. egy autós kártya volt, amit a kisfiú suttogva, és párás szemekkel csak másnap mert felbontani, úgy örült.

Szóval: annyira meglátszik a gyerekeken, hyog neveli őket valaki..és nem minőségileg, hanem mennyiségileg ;)nyugodtak, kedvesek, udvariak, érdeklődők, egészségesek, nyitottak.

Mi a munkád? Kisgyerekes anyáknak a legjobb, ha valami laza csoporthoz tartoznak: pl. játszóházakat tartanak adott időpontban, vagy marketingügyeket intéznek otthonról, vagy kézműves cuccokat árulnak..valami kötetlen..korrepetálás, gyerekfelügyelet..műköröm, fodrászat, masszázs.

H a munkát keresel, ott azt kell mondani: van gyerek, de meg van oldva, van segítség. Aztán ha elégedettek veled, akkor majd elnéznek egy-két napot.

Vagy azt: van már gyereked. te már nem készülsz gyesre, rád hosszú távon számíthat a cég.Egy -két év amíg kicsi, de te hosszú távra tervezel, s biztos ők is.

Mi a szakmád?

2010. okt. 28. 12:35
 15/30 A kérdező kommentje:
Akkor ez jó ha vannak ilyen rugalmas cégek...már csak az baj h nem vagyok elég tanult hozzájuk:D:(
2010. okt. 28. 12:35
 16/30 anonim ***** válasza:
77%

"Délelőttös munka lenne jó 8 tól, 3,4 ig."

Olyan aranyos vagy, hoyg neked ez a DÉLELŐTT :)

2010. okt. 28. 12:36
 17/30 A kérdező kommentje:
Nálunk is pl: a nagyszülők is mind dolgoznak és apuka is olyan h a cége nemképes alkalmazkodni ,ő akkor és addig van amíg kell.. Úgy h én meg így találjak megfelelő időbeosztást ,és még vegyenek is fel... És még bírjak is bejárni pffff:/
2010. okt. 28. 12:40
 18/30 anonim válasza:
100%
Nem tudom van-e a környékeden bíróság vagy rendőrség.Ott próbálkozz munkaügyben,ha van érettségid!8-4-ig tart a munkaidő,csak a fizu kevés...
2010. okt. 28. 12:41
 19/30 anonim ***** válasza:
100%

hát igen..a tanult embereknek jó ..:)

figyi, ne végy hitelt, de kezdj tortát sütni az ismerősöknek. Rendelésre, alkalomra. Kérjél adószámot mint magánszemély, kiegészítő tevékenységre!

(azt jelenti, hogy csak alkalomszerű, hébe-hóba)

Ha szépeket csinálsz, majd egyre többet kérnek, és akkor már vehetsz nagyon kevés hitelt..ha látod a jövedelmet is.

A falumban(Békés megye, 1500 fő) is így kezdte egy kislány(21) és most már nem csak a falu egyetlen cukrászdája az övé,(minden más tönkrement) hanem megvette a mellette levő abc-t is.

Nagyon szép és finom tortákat sütött esküvőkre olcsón, később bérelte a cukit, igazi sütit csinált, később megvette.

2010. okt. 28. 12:42
 20/30 A kérdező kommentje:
Ja hát igen dolgozok én itthon feketén ,szakmából adódóan...Szerencsére kapok is rendelést..Csak én is szerettem volna egyszer bejelentett munkát.. És nem Így feketén. de úgy tűnik erre leszek kényszerülve.
2010. okt. 28. 12:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!