Felmondás után megfizettethetik a leltárhiányt?
Az üzletben ahol dolgozom az utobbi időben nem voltak jók a leltárok és a vezetőség megfenyegetett minket hogy a legközelebbi hiánynál a dolgozókkal fizettetik meg. Nekem ezzel már betelt a pohár ugyhogy felmondtam. Az lenne a kérdésem, hogy mivel a hónap felében még ott dolgoztam, így ha megint hiány lenne akkor azt ők megtehetik jogilag hogy kifizettetik velem? Küldenének fizetési felszólítást vagy hogy kell ezt elképzelni?
Mellesleg a felmondási papíron szerepel hogy a feleknek egymás felé nincs követelésük a felmondáskor. Ez akkor azt jelenti hogy engem a leltárokért már nem tudnak piszkálni?
Innentől kezdve bizonyítási kényszer van a munkáltató részéről, hogy bármit tudjon rajtad követelni hivatalos úton.
Ha nem tettél semmi rosszat, akkor nyilván nincs mit bebizonyítania, így nyugodtal alhatsz attól függetlenül, hogy lesz náluk újabb leltárhiány vagy sem.
Ez arra az esetre is igaz, ha nincs a kezedben olyan irat, amin ez áll: "a feleknek egymás felé nincs követelésük"
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!