Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyire ciki, hogy nincs...

Mennyire ciki, hogy nincs megtakarításom?

Figyelt kérdés
27 éves vagyok és gyakorlatilag nem tudok félretenni. Nettó 470 ezer a fizum, 200 elmegy albira és a maradékból nemhogy félretenni nem tudok, de ki se jönnék egy hónapra. Gáz, de csak a sugar daddyzésnek köszönhetem, hogy jut pénz pl. az autóm fenntartására, utazásra, fogászatra meg ilyen egyébként alap dolgokra. Szimplán a fizetésemből nem tudnék még autót sem fenntartani, se nyaralni járni. De félretenni még így sem tudok. 350 ezer forintom van jelenleg összesen. Ez mennyire ciki? Mások hogy boldogulnak hasonló vagy kevesebb fizetésből?

2024. ápr. 13. 13:16
1 2 3 4 5
 41/49 A kérdező kommentje:
#40 aha, tehát megélsz 350 euróból. Én meg a Télapó vagyok. Éltem kint és nekem csak a kajám volt havi 400 euró, pedig egyszer sem mentem étterembe és nem vagyok 100 kg-s férfi sem, aki ipari mennyiségeket enne. 1000 euróból tudtam kényelmesen megélni (a szállás ebben nincs benne), a másik ezrest raktam félre. Mondjuk lehet te csak dolgozol, alszol meg krumplit eszel, így vegetálva lehet tényleg ki lehet jönni 300 euróból is, de én még így is kamunak tartom. Hát sok értelme nem volt kiírnom egy anonim oldalra ezt a kérdést, ha kamu válaszok születnek.
2024. ápr. 15. 08:55
 42/49 anonim ***** válasza:
52%
Akinek még megtakarítása sincs, annak mije van? Nagy álmai?
2024. ápr. 15. 09:04
 43/49 A kérdező kommentje:
#42 most hogy mondod, jobban átgondolva én azokat a dolgokat élem, amikre mások megtakarítást gyűjtenek, amikről álmodnak. Idén nyaraltam a világ másik felén, van autóm, fél házam, mindent meg tudok venni, amit épp akarok. Akkor igazából nem is értem, min problémázok🤣
2024. ápr. 15. 09:07
 44/49 anonim ***** válasza:
74%

Én nem tudnék úgy élni, hogy nem lenne semmi tartalékom.

Az a baj azzal, ha nincs, még ha jó fizetésed is van, bármi közbe jön meg vagy lőve. Mondjuk egy hosszabb betegség, esetleg megszűnik a munkáltatód, egy komoly gazdasági válság és ha hosszabb ideig nem találsz melót akkor mit csinálsz? Max. lejjebb adod az igényeid és megalázó munkákat kezdesz el végezni, de ha ez sem opció, akkor pénz nélkül tényleg durva lehet.

Amúgy sok minden csak azon múlik mennyire bánik valaki jól a pénzzel. Utazni is lehet, nem luxus egyáltalán csak nem ész nélkül kell csinálni.

2024. ápr. 15. 10:48
 45/49 anonim ***** válasza:
82%

Vagy nagyon hülye vagy a pénzügyeidhez, vagy csak egy unatkozó TROLL.

Aszt senki ne mesélje be nekem, hogy havonta 470 ezer fizetésből nem tud kijönni. Ez mese!

A kocsi az nem számít létszükségletnek, még akkor sem ha sokan így gondolják. A sajátkocsi egy luxus, ezen kár is vitázni.

Albérletre elmegy 200 ezer, a rezsi legyen 50 ezer, a haja meg pl... 70 ezer. Ez 320 ezer forint. Válasz kisebb és olcsóbb albérletet, és felejtsed el a kocsit, és egyből lesz tartalékod.

A te legnagyobb problémád, hogy nem tudsz bánni a pénzzel!

2024. ápr. 15. 11:05
 46/49 anonim ***** válasza:
74%
Én szintén fiatal lány vagyok, párommal lakva és kB annyit keresek mint te. Őszintén szerintem 200 sok egy albira, ha nem lenne a párom, akkor barátnővel laknék fele ennyiért, máris ott van 100 k megtakarítási lehetőség. De őszintén, a maradékot se értem, hogy megy el ennyi. Nekem speciális étrend van, ami elég drága, de itthon fozessel sem megy el több mint 80 egy főre. Felteszem ha csak egyedül lennék is megállna 100/ hóban. Kocsimat havi egyszer tankolva, hozzáadva a kotelezoket nem több havi 50-nel pedig ez egy 3,5 m es kocsi, de ha egyedül élnek valószínűleg eladnám mert egy főre felesleges. Utazunk is évi kB 3szo külföldre, bár ezek általában spórolós utak, van hogy több baráttal osszefogva. Írd le egyébként mire mennyit költesz, úgy talán jobban látszik hol lehetne neked sportolni.
2024. ápr. 15. 12:18
 47/49 anonim ***** válasza:
67%
41.. én csak olcsó kaján élek.. fogyasztott pizza ilyenek... Havi 200 euró kaja ( héti 50). Plusz anyám is főz.. nagy áldozat de ez van...
2024. ápr. 15. 15:25
 48/49 anonim ***** válasza:
34%
úgy az igazi a külföldre menekült proli ha nyomorban él
2024. ápr. 15. 15:29
 49/49 anonim ***** válasza:
100%
nem élek nyomorban.. van 18-20 ezer euró félretett pénzem .. de direkt lemondtam olyan dolgokrol ami viszi a pénzt
2024. ápr. 15. 16:55
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!