Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyire ciki, hogy nincs...

Mennyire ciki, hogy nincs megtakarításom?

Figyelt kérdés
27 éves vagyok és gyakorlatilag nem tudok félretenni. Nettó 470 ezer a fizum, 200 elmegy albira és a maradékból nemhogy félretenni nem tudok, de ki se jönnék egy hónapra. Gáz, de csak a sugar daddyzésnek köszönhetem, hogy jut pénz pl. az autóm fenntartására, utazásra, fogászatra meg ilyen egyébként alap dolgokra. Szimplán a fizetésemből nem tudnék még autót sem fenntartani, se nyaralni járni. De félretenni még így sem tudok. 350 ezer forintom van jelenleg összesen. Ez mennyire ciki? Mások hogy boldogulnak hasonló vagy kevesebb fizetésből?

2024. ápr. 13. 13:16
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
49%
Jézus.. én 25 vagyok Németországba dolgozok 1550 nettoért ami 600 ezer Ft.. és a felét félre tudom rakni.. így van 20.000, euróm körülbelül.. és van autó meg minden.. nagyon szarul csinálsz valamit..m
2024. ápr. 14. 04:24
 32/49 anonim ***** válasza:
52%
#31: Valószínű neked nem kell decemberben is szolibarnának lenni és minden nap gyantáztatni a s*gglyukad, hogy vigyenek szobára, ha már ebből kellene megélned XD
2024. ápr. 14. 08:10
 33/49 anonim ***** válasza:
64%

1. Olcsóbb albi. Siránkozhatsz, hogy elmegy rá a pénz, de van 150-ért is albi: voilà, 50k spórolt pénz havonta

2. Tömegközi. Sokkal olcsóbb, mint az autó + szervizköltség + üzemanyag, és gyakran gyorsabb is (az albi árából arra következtetek, Bp-en élsz).

3. Utazás: nézd a legolcsóbb alternatívákat az adott helyre. A barátommal fejenként 110k ft-ért 8 nap alatt tettünk egy észak-szláv körutat tavaly nyáron, szimplán azért, mert megnéztük a lehetőségeket. Amúgy az utazás igenis luxus, nincs rá konkrétan szükség.

4. Van TB-s fogászat is, a kontrollt ő is megcsinálja.

5. Tervezd meg, mennyit akarsz félretenni, és fizu után azonnal kösd le, és ahhoz utána nem tudsz hozzányúlni. Olyankor átgondolod, mire KELL költeni és mi az, amit el tudsz hagyni (pl. Nekem volt olyan, hogy hónap végén a barátaim el akartak menni KFC-be, de én nem vettem semmit, mert annyi pénzt tettem félre, hogy akkor másra nem jutott volna. 100%-ig megérte, mert már úgyse emlékeznék az ízére, nem volt rá szükségem, azóta meg kamatozott is a pénz). Ha 10k-val kezdesz, egy év múlva lesz 120k-d, ami 120k-val több, mint az állításod szerinti mostani pénzed. Vannak olyan bankbetétek, állampapírok, amik rövid távúak, azokkal érdemes lehet játszadozni, ha hozamot is akarsz, de hamarosan lehet, hogy használnád a pénzed. Vagy nyithatsz olyan bankszámlát, ami látra szóló kamatot ad, és még lekötnöd se kell, csak jön rá a kamat.

Ha nem teszel félre és mindenre azt mondod, hogy ez nem luxus, hanem alap, akkor valóban nem fogsz 1-ről a 2-re jutni a megtakarításaidból.

2024. ápr. 14. 08:41
 34/49 A kérdező kommentje:

#31 akkor gyanítom a szállás biztosított, mert amúgy 500-600 euró alatt nem úsznád meg rezsivel együtt. Sőt a drágább tartományokban több is. Ismerem Németországot, 800 euróból akkor tudsz kijönni havonta, ha szállásra nem költesz és a kajával is nagyon alsókategóriás szinten vagy. Meg minden mással is.

#33 na szerintem nálam ez tudna működni. Lekötök minden hónapban előre 30-50 ezret és ahhoz nem nyúlhatok, kész. Köszi a tippet.

2024. ápr. 14. 10:04
 35/49 anonim ***** válasza:
60%
Nem az a ciki hogy nem tudsz félretenni, hanem az hogy mennyire el vagy szálva a magyar valóságtól hogy mit számítanak alap cuccoknak. Még csak most januárban kezdtem el dolgozni megint, de csak abból van már 570k megtakarításom, s ehhez még nincs hozzá azt amit befektettem egyetemi mesterkurzus előtt megszerzése előtt.
2024. ápr. 14. 15:52
 36/49 A kérdező kommentje:

“ Még csak most januárban kezdtem el dolgozni megint, de csak abból van már 570k megtakarításom”

De nyilván anyukánál laksz. Úgy ne nyilatkozz, mert ki ne tudna félretenni, ha nem kell albit/hitelt/kaját fizetni havi százezrekért🤣Amíg a szüleimmel laktam, én is félre tudtam tenni a fizum kétharmadát.

2024. ápr. 14. 16:25
 37/49 anonim ***** válasza:
77%
#36: De akkor miért nem mész vissza anyuékhoz te is, ha annyira nem vagy piacképes még prostiként sem, hogy legyen pénzed?
2024. ápr. 14. 17:42
 38/49 A kérdező kommentje:
Nem az volt a kérdés, hogy anyuéknál lakva több pénzt lehet-e félretenni (no shit Sherlock), hanem hogy másoknak ilyen idősen átlagban mennyi megtakarításuk van. Furának számít-e, hogy nekem ÖNÁLLÓAN ÉLVE nem sikerül milliókat összerakni. Bár gyanítom másoknak se megy ennyi pénzből, csak úgyse vallja be senki, itt arc nélkül mindenki kőgazdag :D
2024. ápr. 14. 19:02
 39/49 anonim ***** válasza:
35%

#38: Látszik nem vagy rendszeres látogatója az oldalnak, itt mindenki kőgazdag IT-s általában az ilyen kérdések alatt...

De úgy látszik itt is csak a sajnálkozásra megy ki a játék. Annak meg nem sok értelme van

2024. ápr. 14. 21:31
 40/49 anonim ***** válasza:
50%
34.. a szoba 380 a fizetésemből.. és minden hónapban 800-850 eurót rakok félre
2024. ápr. 15. 01:49
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!