Mennyire ciki, hogy nincs megtakarításom?
1. Olcsóbb albi. Siránkozhatsz, hogy elmegy rá a pénz, de van 150-ért is albi: voilà, 50k spórolt pénz havonta
2. Tömegközi. Sokkal olcsóbb, mint az autó + szervizköltség + üzemanyag, és gyakran gyorsabb is (az albi árából arra következtetek, Bp-en élsz).
3. Utazás: nézd a legolcsóbb alternatívákat az adott helyre. A barátommal fejenként 110k ft-ért 8 nap alatt tettünk egy észak-szláv körutat tavaly nyáron, szimplán azért, mert megnéztük a lehetőségeket. Amúgy az utazás igenis luxus, nincs rá konkrétan szükség.
4. Van TB-s fogászat is, a kontrollt ő is megcsinálja.
5. Tervezd meg, mennyit akarsz félretenni, és fizu után azonnal kösd le, és ahhoz utána nem tudsz hozzányúlni. Olyankor átgondolod, mire KELL költeni és mi az, amit el tudsz hagyni (pl. Nekem volt olyan, hogy hónap végén a barátaim el akartak menni KFC-be, de én nem vettem semmit, mert annyi pénzt tettem félre, hogy akkor másra nem jutott volna. 100%-ig megérte, mert már úgyse emlékeznék az ízére, nem volt rá szükségem, azóta meg kamatozott is a pénz). Ha 10k-val kezdesz, egy év múlva lesz 120k-d, ami 120k-val több, mint az állításod szerinti mostani pénzed. Vannak olyan bankbetétek, állampapírok, amik rövid távúak, azokkal érdemes lehet játszadozni, ha hozamot is akarsz, de hamarosan lehet, hogy használnád a pénzed. Vagy nyithatsz olyan bankszámlát, ami látra szóló kamatot ad, és még lekötnöd se kell, csak jön rá a kamat.
Ha nem teszel félre és mindenre azt mondod, hogy ez nem luxus, hanem alap, akkor valóban nem fogsz 1-ről a 2-re jutni a megtakarításaidból.
#31 akkor gyanítom a szállás biztosított, mert amúgy 500-600 euró alatt nem úsznád meg rezsivel együtt. Sőt a drágább tartományokban több is. Ismerem Németországot, 800 euróból akkor tudsz kijönni havonta, ha szállásra nem költesz és a kajával is nagyon alsókategóriás szinten vagy. Meg minden mással is.
#33 na szerintem nálam ez tudna működni. Lekötök minden hónapban előre 30-50 ezret és ahhoz nem nyúlhatok, kész. Köszi a tippet.
“ Még csak most januárban kezdtem el dolgozni megint, de csak abból van már 570k megtakarításom”
De nyilván anyukánál laksz. Úgy ne nyilatkozz, mert ki ne tudna félretenni, ha nem kell albit/hitelt/kaját fizetni havi százezrekért🤣Amíg a szüleimmel laktam, én is félre tudtam tenni a fizum kétharmadát.
#38: Látszik nem vagy rendszeres látogatója az oldalnak, itt mindenki kőgazdag IT-s általában az ilyen kérdések alatt...
De úgy látszik itt is csak a sajnálkozásra megy ki a játék. Annak meg nem sok értelme van
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!