Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A futárnak 50ft-ot adni gáz...

A futárnak 50ft-ot adni gáz vagy inkább ne kapjon semmit?

Figyelt kérdés
ápr. 5. 20:03
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
0%

"Abban mi a proli felfogás, hogy kifizetek egy szolgáltatást, és ezen felül nem akarok pénzt költeni rá?"

Semmi, mondtam, nem vagy köteles. De gondolom, ha elmész nyaralni külföldre ott sem hagysz sose senkinek borravalót, egy étterem után pl..jah persze...

"Elnézést, pénzügyi tanácsadáson én is naponta foglalkozom ügyfelekkel, akiknek az elégedettsége nagyjából ezerszer fontosabb,"

Meg a pénze, amit kiszedsz belőlük :D jutalék címen, amit az ügyfél fizet, csak épp nem közvetlen neked, hanem a cégen keresztül :D

ápr. 6. 16:45
 22/26 anonim ***** válasza:

21

Nem, nem adok borravalót. Nem az én feladatom gondoskodni a pincérek megélhetéséről, és főleg nem asszisztálok a vendéglátóipari egységek adóelkerüléséhez.

És igen, megfogtad a lényeget, csak ostobán érvelsz. Az ügyfél perkál a munkahelyemnek, az pedig megállapítja a fizetésemet és a bónuszomat. De a szerződésben meghatározott tanácsadási díjon felül az ügyfélnek eszébe sem jut külön fizetni nekem azért, mert elvégeztem a munkámat.

ápr. 6. 17:10
 23/26 A kérdező kommentje:
Elvileg minden pénzmozgàsról ki kéne állítani számlát, akkor a borravalóról nem kell?
ápr. 7. 09:14
 24/26 anonim ***** válasza:

23

Miért? Neked valaha kiállítottak számlát a borravalóról? :))

ápr. 7. 10:04
 25/26 anonim ***** válasza:
Ha az appban adod, akkor van róla számla. :)
ápr. 7. 10:22
 26/26 anonim ***** válasza:
100%

@23

Az offline (kézbe) adott borravalóról nem kell, az adómentes jövedelemnek számít.

ápr. 7. 14:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!