A futárnak 50ft-ot adni gáz vagy inkább ne kapjon semmit?
"700-1100 forintos szállítási díjas világban"
Az nem a futár pénze. Abból a futár kb. 200-at lát. Ha 5 címet visz óránként, akkor nettó egy ezres (5 x 200) az órabére. Vidéken és Bp. külvárosi részeken az óránként 3 már nagyon jónak számít. Szóval, még a minimálbért sem keresik meg.
"ha kajafutárnak az appban adok borravalót, akkor elvárja, hogy kp-ban is kapjon"
A többség nem, de azt tudnod kell, hogy ha az appban adod, akkor annak ~egyharmada a NAV-nak megy, ha kézbe adod, akkor az egész a futáré.
Nem 50ft, hanem 50 Ft. Az ft a feet (láb mértékegység) rövidítése.
"#9 Semmi proli felfogás nincs ebben"
De. Ez pontosan az. Ha te sohasem kapsz semmi extra pénzt sajnálod mástól is. És mivel te a borravaló fogalmával sem vagy tisztában, jobb is, ha inkább kimaradsz belőle.
"Az nem a futár pénze. Abból a futár kb. 200-at lát. Ha 5 címet visz óránként, akkor nettó egy ezres (5 x 200) az órabére."
Hogy mekkora magabiztossággal lemered írni azt, amiről fogalmad sincs :DD
Pesten ha autóval szállítasz, csak a felvételi díj 300 Ft, ha le is adod a rendelést az pedig még 650 Ft. De egyébként bringával és vidéken se sokkal kevesebb.
Nem tudom miért kell hazugságot terjeszteni, hisz ez nyilvános infó, pl a foodora oldalán is megtalálható:
Abban mi a proli felfogás, hogy kifizetek egy szolgáltatást, és ezen felül nem akarok pénzt költeni rá? Elnézést, pénzügyi tanácsadáson én is naponta foglalkozom ügyfelekkel, akiknek az elégedettsége nagyjából ezerszer fontosabb, mint a Mekit rendelő Pistukának, de nem várom el, hogy a fizetésemen felül még pénzt kapjak azért, mert emberi hangon beszélek és udvariasan viselkedem az ügyfelekkel. (Akik legalább annyira idegesítőek olykor.)
Nem az én problémám, hogy a futárcégek nem szeretnek adót fizetni. Ja, biztos kényelmesebb, hogy az ügyfelek saját zsebből pótolják ki az alkalmazottaid fizetését, amire aztán nem kell járulékokat fizetni. Elég nagy probléma, hogy a vendéglátásban dolgozó emberek bérrendezése helyett a fogyasztók saját zsebből pótolják ki a pincérek / futárok fizetését, miközben a munkaadók röhögnek és jól járnak ezzel.
De ami engem illet, nem én alkalmazom a futárokat, így nem én vagyok felelős a fizetésükért. Én egy szolgáltatásért fizetek és ennyi.
@17
"Pesten ha autóval szállítasz, csak a felvételi díj 300 Ft, ha le is adod a rendelést az pedig még 650 Ft."
Azt tudtad, hogy az autóba tankolni kell, így 1 km megtétele kb. 50 Ft, az autónak fenntartási költségei vannak, ami kb. 20-30 Ft/km, a futárvállalkozásnak pedig szintén költségei, ami alapesetben naponta 3000-5000 között van?
Én --- veled ellentétben --- nem egy weboldalról tájékozódok, hanem a saját, több éves statisztikáimból.
Woltos kiszállítások esetében még 400-as címpénzt is látni néha (500-ast gyakran), akár 2-3 km-es távval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!