Netes távmunkánál mi a következmény, ha rákattintás után (tehát hogy elvállaltam) betegség stb miatt mégse tudom elvállalni?
Egy amerikai freelancer (szabadúszó) netes honlapon regisztráltam mint munkavállaló, evvel kapcsolatos a kérdésem.
Tegyük fel, rákattintok, hogy az általam kiválasztott távmunkát elvállalom, de közben neadjisten, megbetegszem, vagy közben jövök rá, hogy a képességeimet meghaladja a munka.
Ergo nem tudom elvégezni mégse, vagy legalábbis, mondjuk, határidőre nem.
Az esetben mi a következmény? Pénzbírság? Egyéb? Csökken a statisztikámon a megbízhatóságom a freelancer munkaközvetítői adatlapom alapján?
Kedves #10-es (ápr. 10. 02:50) !
Köszönöm válaszaid! Érdekelne továbbá, ha csak logókat készítenék mint freelancer, ahhoz is kell felmutatnom valamilyen végzettséget, mint a nyelvi fordítás esetén?
A grafikai munkák beleférnek az alábbi két kód alá:
741001 - Divattervezés, formatervezés, grafika, kirakatrendezés
mint "a grafikai tervezés beleértve a reklámok tervezését"
Ez nem bejelentés- vagy engedélyköteles, illetve végzettséghez sem kötött, így nyugodtan lehet.
Viszont a grafikai tervezés, főleg a logók, illetve az egyszerű grafikák készítése egy eléggé telített kör.
Már most rengetegen vannak, akik huszonéve csinálják (természetesen folyamatosan lépést tartva a trendekkel és új design-okkal) és/vagy ilyen-olyan grafikusi végzettségük van.
Nehéz betörni és pozitív választ kicskarni arra a következő kérdésre: PONT TE miért lennél nekem jobb választás a keresés első oldalán feltűnő, árszabásban veled megegyező, viszont már több igazolt referenciával rendelkező freelancer-hez képest?
Tehát ezt a kérdést nem lehet annyiban hagyni, hogy "nagy számok törvénye alapján csak választana engem valaki", vagy "mert szerintem/az öncélból készített grafikáim jobbnak tűnnek".
Rengeteg grafikus van a piacon, ráadásul olyanok, akik óriási cégeknek dolgoznak, mint a Wolff Olins, Pentagram, MetaDesign, Siegel+Gale, Accenture Interactive, Dentsu, BBDO, és a freelancerkedést csak hobbiból, mellékesnek csinálják, de már van mögöttük név.
A freelancer piacon mindig abban kell gondolkoznod, hogy akármelyik niche-ről van is szó, ilyen kvalitásokkal kell versenyezned azért, hogy megkapd a munkát.
Egy kis önjavítás:
Természetesen lehet bízni a nagy számok törvényében (én magam is erre vagyok példa, nekem bejött), de nem minden területen, és ha csak nem költesz rá eleget az induló marketingre (ahogyan én is tettem), akkor nem olyan sok az esélye, hogy siker legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!