Autószerelő karrier vagy beszéljen a pénz?
Kb fél éve dolgozom a szakmában, (mint konkrét autószerelő, ameddig csináltam a szakmát voltam karbantartó gyárban) erre kapok jelenleg nettó 375.000 forintot ám, de egy kkv-nál GBM-re bejelentve stb.. Most ezt a részét engedjük is el, mert pályakezdőként messze itt ajánlottak a legjobb fizut illetve nincs is messze a munkahely.
Úgy hozta az élet, hogy sikerült házat vásárolnom, viszont ehhez jön most nekem havi 75.000 forint hiteltörlesztés.
Fontos tényező lehet, hogy közel lakok az osztrák határhoz, bár egyelőre nem szándékozom kint dolgozni a nyelvtudás hiánya miatt, de elkezdtem tanulni németül és pár éven belül nem zárkózom el attól, hogy ingázzak (akár nem is a szakmámban)
Szerintetek van értelme hajtani ezt a karrier utat vagy esetleg nézzek szét más munkák után és, ha többet adnak, akkor lépjek?
Meg az atalakulashoz egy gondolat. Ahogy egy iparagban fejlodik a technologia, az adott piacra erkezo uj munkaero is ugy alkalmazkodik ehhez. Azok a sracok akik a 2020-as evekben kezdenek autoszerelo karrierbe mar eleve rendelkeznek a villamos hajtas es jarmudiagnosztika hasznalatahoz szukseges kepessegekkel. Par diagnosztikai szoftvert rovid ido alatt meg lehet tanulni, a diagnosztika ertelmezesehez szukseges hatterinfot szinten meg lehet tanulni par ev alatt.
Kb. ugyan az, mint az "irodai" munkaknal. 15-20 eve kaptal irodai munkat ha ki tudtal nyomtatni 3 oldalt meg x karaktert le tudtal utni y ido alatt. Ma meg a 10-en evesek mobil kepernyon gyorsabban irnak, mint anno a gyorsgepirok.
A digitalis analfabeta szerelok fognak kikopni teljesen a piacrol, de nem egyik naprol a masikra. Amig szet nem rohanak teljesen a 90-es evek autoi, addig lesz munkajuk. Kb. nyugdijas korukig ellesznek. Az ev-ket majd csinaljak a fiatalok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!