Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha havi 1.6 millió lenne a...

Ha havi 1.6 millió lenne a bevételetek, mire mennyit költenétek? Hogyan változna, ha havi 2 millió lenne a bevételetek? Mibe fektetnétek a fennmaradó összeget?

Figyelt kérdés
Legyen mondjuk egy három szobás Budapest külvárosi panel lakás kiindulásnak, szóval nem albérlet, hogy egyértelmű legyen, hogy lakásra gyűjteni kell, de mondjuk nem is valami extra családi ház, ahol életed végéig lakni akarsz.
2024. márc. 6. 23:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
28%
Te jó ég, mik ezek a kérdések? 🤷🏼
2024. márc. 7. 00:13
 2/11 anonim ***** válasza:
0%
Nem mindegy? Neked max. évente lesz ennyi bevételed.
2024. márc. 7. 00:14
 3/11 anonim ***** válasza:
50%

Az elején 150 000-t költenék havonta, a többit eltenném.

Miután tudnék egy-két-három, négy-öt érdekes ingatlant venni, tanulásra, művelődésre költenék, vagy semmire. Esetleg élnék egy kellemesebb helyen belőle hosszabb ideig.

2024. márc. 7. 06:04
 4/11 anonim ***** válasza:
76%
50e lakhatás, 80e kaja, 50 tisztítószer, 50-100e egyéb program, maradék részvény. Nem költenék többet azért, mert többet keresek.
2024. márc. 7. 07:07
 5/11 anonim ***** válasza:
69%

Nem a pénzedhez kéne húzni az igényeidet. Attól hogy 400 bruttóval többet viszel haza, attól még nem kell egyből azt a pénzt is elkölteni.

Én nagyon jól keresek és jó emeléseket tudok szerezni, de az alapkölcségeim továbbra is ugyan annyi maradtak. Az ezen fellüli pénz kb 6-70% át megtakarítom a többiből utazok és megveszem amit szeretnék. Valamennyivel nő a szabadon felhasználható összegem de mellette a megtakarításom is nő.

Ha az említett 1.6 ról 2 millióra ugorna a jövedelmem ~260 nettó különbség akkor 200 menne befektetésbe 60 pedig a szabadon felhasználhatóba.

2024. márc. 7. 08:22
 6/11 anonim ***** válasza:
63%

Én pl. nagyjából ennyit keresek bruttó. Panelben lakom, amit szépen felújítottunk és eszünk ágában sincs elköltözni.

Kettőnkre nagyjából 700-750 ezer megy el havonta, a maradék megy állampapírba és más befektetésekbe.

Ha 2 millió lenne a bevétel, akkor csak a befektetés mértéke változna.

2024. márc. 7. 08:29
 7/11 anonim ***** válasza:
79%

#6 kommentemet kiegészítve

Nem azzal van a gond hogy többet költesz magadra, egyértelmű hogy nem azért keresel jobban, hogy utánna úgy élj mint aki minimálbért keres. És költs olyan dolgokra amik fontosak neked.

Viszont megtakarítás fontos. Nem biztos hogy örökre jól fogsz keresni. Lehet a terület fog bezuhanni, vagy elveszted az állásod pár hónapra, esetleg a te vagy családtagod egészségével lehetnek gondok.

Erre mind gondolni kell.

2024. márc. 7. 08:37
 8/11 anonim ***** válasza:
56%
Annyit költök jövedelemtől függetlenül, amennyibe a szükségleteim kerülnek..
2024. márc. 7. 09:53
 9/11 anonim ***** válasza:

Ennyit azért nem keresek, de kózelítem. Családom van, a megélhetés minden költsegével bőven elmegy a fele.

Ha van annyi, hogy ingatlanba mehet, akkor oda, az átmeneti eszköz állampapír, tőzsdén kereskedhető termékek, némi crypto.

2024. márc. 7. 10:02
 10/11 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem ez egyénfüggő, realizálni kell a helyzetet. Én ha úgy gondolom hogy 1,6-ból is megfelelő mennyiséget tudok megtakarítani, akkor a fennmaradó ~250-et biztos hogy nem forgatnám megtakarításba. Szerintem aki annyira parázik a mi lesz ha-tól, hogy minden fillérjét megtakarítja, az az élettől fél. Ha történik valami, majd akkor megoldom azt az élethelyzetet amit egyelőre nem ismerek. Nyilván ehhez szükséges az, hogy már az eredeti (jelen esetben 1.6m bruttó) jövedelemből meglegyen az a megtakarított összeg havi szinten, amitől biztonságba érzem magam. Ha 600 helyett 800-at rakok el, nem leszek nagyobb biztonságban, legalábbis én nem érzek ebben különbséget.

Az a kb. negyed millió ft pont elég ahhoz hogy a felét tanulásba forgassam, nem karrier, hanem érdeklődés céljából. A másik feléből pedig belekezdjek egy számomra addig ismeretlen hobbiba.

2024. márc. 7. 11:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!