Álláskeresési járadék alatti munkahely találás esetén mikor kell benyújtanom a fennmaradó összeg iránti kérelmet?
A lakóhelyemen találtam munkát, online bejelentettem hogy kereső tevékenységet folytatok.
Láttam hogy a folyósítás végétől számított 30 napon belül kell benyújtanom a fennmaradó összeg iránti kérelmet, viszont ha most munkát találtam akkor most van vége a folyósításnak, vagy az eredeti végdátum után (április 10) kell benyújtanom 30 napon belül a kérelmet?
Plusz mi az a munkáltatói igazolás amit vinnem kell?
Már most is benyujthatod. A munkáltató ad egy igazolást, hogy mikortól alkalmaz.
Arra viszont figyelj, hogy az összeg csak akkor jár, ha több mint 4 órás a bejelentésed, (tehát 6 vagy 8)es csak határozatlan idejű szerződéssel. Ha határozott, akkor arra nem jár az álláskeresési járadék fennmarado része.
"Már most is benyujthatod."
Tévedés.
Onnantól adható be, hogy az eredetileg megszabott folyósítás ideje lejár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!