Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Én várok el sokat a munkától,...

Én várok el sokat a munkától, vagy igazam van?

Figyelt kérdés

Mivel nem találtam munkát, elmentem egy raktárba dolgozni. (Nő vagyok, ha számít)

Nos, a körülmények eléggé rosszak..

Nincs fűtés, de egyáltalán, csak az irodában. A raktár területén semmilyen fűtőtest nem található. Hideg van.

A fizetés nettó 250.000 Ft, de még próbanapos vagyok, addig kézbe kapok 8000 Ft-ot, egy napra. Ez azt jelenti, az órabér próbanapokon 1000 Ft/óra.

Lehet én várok el sokat? Sajnos a szakmámban nem tudok elhelyezkedni, mivel nincs jogosítványom. Hiába szereztem szép bizonyítványt, sajnos nem számít.

Arról nem beszélve, hogy mivel csomagoló munkát végzek, a nap végére fáj az egész alkarom, tenyerem és az ujjaim. Nem vagyok finnyás, sem semmi egyéb. 12 órákat húztam le tavaly nyáron, egy eléggé komoly vendéglátó helyen.

Itt napi 8 óra, heti 5 nap és nincs délután, hétvége.

Helyileg Budapest.

Őszintén, szerintem elképesztő hogy alapvető dolog, mint fűtés, nincsen? A bért inkább hagyjuk.

febr. 13. 21:04
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Dohányboltba ne angol életrajzzal jelentkezz, sőt azt is érdemes kihagyni hogy milyen képesítését van. Ha túlképzettnek tartanak, azért nem vesznek fel, mert attól félnek, hogy hamar ott hagyod őket.
febr. 14. 18:22
 12/26 Senior Séf ***** válasza:
79%
Üdvözöllek a munka világában.
febr. 14. 18:25
 13/26 A kérdező kommentje:
16. Először tanulj meg helyesen írni magyarul, mielőtt beszólsz másnak. ;)
febr. 14. 22:47
 14/26 anonim ***** válasza:
24%
Te szenvedsz egy raktárban tesó, lehet neked kelet vóna tanulnod, akkor talán érne is valamit az életed :)
febr. 15. 00:07
 15/26 anonim ***** válasza:
67%
Add be rengeteg helyre a pályázatodat, akár olyanra is, amirea leírásból nem vagy 100%-ban alkalmas. Előbb utóbb találsz valamit.
febr. 15. 05:52
 16/26 A kérdező kommentje:

18. Két szakmám van, angolul középszinten beszélek és érték az informatikához. Nő vagyok, nem a tesód. Értelmes ember vagyok, a korosztályomban más sem talál munkát, huszonévesek. :)

Nőlj fel, keress egy nőt, ha már ennyire ráérsz!

febr. 15. 10:47
 17/26 anonim ***** válasza:
55%

A két szakma önmagában mint láthatod kevés, hogy normális (vagy akármilyen) munkát találj. Ezt nem rosszallásból írom, sajnos tényleg így van és ezt nagyon sokan figyelmen kívül hagyják. Nem elég csak a szakmádhoz érteni ahhoz, hogy a szakmádból meg is tudj élni.

Szükség van mellé egy olyan, a szakmától eltérő tudáskészletre is, hogy hogyan tudod a munkádat eladni azoknak, akik igényt tartanak rá. Meg kell tanulni kommunikálnod a szakmai értékeidet, meggyőzni azokat, akiknél a pénz és a munkád iránti igény van, hogy pont téged válasszanak ki arra, hogy a pénzüket neked adják.

Nem csak vállalkozóként, saját céget vezetve kell tudnod ügyfeleket szerezni és eladni a tudásodat. Alkalmazottként ugyanúgy szükséged van arra a tudásra, hogy be tudj kerülni egy állásba. Sőt utána is kell egy önmenedzselési készség, hogy ha már bent vagy egy munkahelyen. Nem elég csak elvégezned a munkádat, hanem arra is szükség van, hogy a vezetők számára látható legyen a munkád. Sokak számára (érthetően) nem szimpatikus ez, de igenis szükséges, hogy a főnökeid lássák, hogy jól dolgozol, hogy értékeljék, megbecsüljék, neked ítéljék a jó munkáért járó bónuszokat, előléptetéseket. Ha nem "reklámozod" valamennyire a főnökeidnek, hogy mit csinálsz, hogy el van végezve, hogy mennyi mindent megteszel azért, hogy minél jobb munkát végezz és egyszerűen csak jól dolgozol csendben, akkor nagy eséllyel más munkája jobban fel fog tűnni nekik, mint a tiéd, mással lesznek elégedettebbek, mást fognak jutalmazni, előléptetni.

Olvass utána, hogy milyen álláskeresési, életrajz írási taktikák, stratégiák vannak. Nagyon sok hasznos dolgot ingyen is el lehet érni ezekkel kapcsolatban. Ezek persze általában csak reklámjai valamilyen fizetős tanfolyamnak, szolgáltatásnak, egyebeknek, de ettől még az ingyenes infók is nagyon hasznosak lehetnek.

Mindenképp érdemes tovább tanulni, fejleszteni a tudásod újabb területeken. Nem csak szakmai hard skillekben, hanem a szakmai érvényesülést segítő soft skillekben is. Sok esetben ezek sokkal többet számítanak az állásba bekerülésben, mint a szaktudás.

febr. 15. 11:17
 18/26 anonim ***** válasza:
22%
Vigyel magaddal valami melegito dolgot es dolgozz 10 voltsm
febr. 15. 12:07
 19/26 anonim ***** válasza:
6%

20: hát abból amit itt eddig letettél én se alkalmaználak egy raktárnál komolyabb helyre, a mentalitásod kuka.

Mellesleg az, hogy angol tudásod van az 0, gyakorlatilag alap, ha meg tényleg értenél az informatikához akkor nem egy raktárban szenvednél. (hint: a tiktokozás nem egyenlő az informatikához értéssel)

De nézd a jo oldalát, jön a nyár, nem fogsz fázni a raktárban, aztán pár év múlva majd talán benő a fejed lágya.

febr. 15. 18:38
 20/26 A kérdező kommentje:

23. Szakács és logisztikus.

24. Ne aggódj, nem a te szinteden vagyok. Értek az Office programokhoz, a saját számítógépemet magam szerelem. Most került bele egyébként új videokártya is és táp. Emellett ismerem az SAP programot, de régebb óta foglalkozom Adobe programokkal is (Illustrator, Photoshop, stb.) Ezek mellett érdekel az Archicad és az Autocad program is, alap szinten ismerem ezeket is.

Ezek mellé, régebben még weboldalal szerkesztésével is foglalkoztam. (Csak HTML)

De érdekel a C++ és a Python is, hallottam olyan lehetőséget hogy alap informatikai tudással lehet előrelépési lehetőségek után is nézni.

23,24,25

Ékes példái a magyar segítőkészségnek. Gondolom nincs barátnő, nincs sok pénz és itt fröcsögnek másoknak. :)

21, köszönöm! Végre egy értelmes hozzászólás. :)

febr. 15. 22:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!