Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Én várok el sokat a munkától,...

Én várok el sokat a munkától, vagy igazam van?

Figyelt kérdés

Mivel nem találtam munkát, elmentem egy raktárba dolgozni. (Nő vagyok, ha számít)

Nos, a körülmények eléggé rosszak..

Nincs fűtés, de egyáltalán, csak az irodában. A raktár területén semmilyen fűtőtest nem található. Hideg van.

A fizetés nettó 250.000 Ft, de még próbanapos vagyok, addig kézbe kapok 8000 Ft-ot, egy napra. Ez azt jelenti, az órabér próbanapokon 1000 Ft/óra.

Lehet én várok el sokat? Sajnos a szakmámban nem tudok elhelyezkedni, mivel nincs jogosítványom. Hiába szereztem szép bizonyítványt, sajnos nem számít.

Arról nem beszélve, hogy mivel csomagoló munkát végzek, a nap végére fáj az egész alkarom, tenyerem és az ujjaim. Nem vagyok finnyás, sem semmi egyéb. 12 órákat húztam le tavaly nyáron, egy eléggé komoly vendéglátó helyen.

Itt napi 8 óra, heti 5 nap és nincs délután, hétvége.

Helyileg Budapest.

Őszintén, szerintem elképesztő hogy alapvető dolog, mint fűtés, nincsen? A bért inkább hagyjuk.

febr. 13. 21:04
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
48%

Sok szar meló van ahol méga fizetés is szar, ez tény.

Ezért nem kell benyalni az átlagbéradatokat amit a KSH közöl

Az emberek majd fele netto 300 alatt keres, ezzel szemben a KSH átlagbér meg vagy nettó 500 ezer.

Igy van az mikor a valóság nem egyezik az állami propagandával.

febr. 13. 21:58
 2/26 anonim ***** válasza:
60%

#1 Az átlag és a medián nem ugyanaz. Ez középiskolás tananyag.

Vegyünk egy példát:

Van 9 ember, akik 1 forintot keresnek és van egy, aki 10 forintot. Az átlag: (9*1+1*10)/(9+1)=19/10=1.9

Az átlagbér tehát 1.9 forint, az emberek 90%-a viszont csak 1 forintot keres.

A KSH még alul is lövi az átlagot, mert csak a bejelentett fizetéseket veszi figyelembe.

Bocs az Off-ért.

Kérdésre: Nem sok elvárás, de nem tudom mennyi lehetőséged van, hogy csak úgy felmondj és menj máshova. Mindenesetre nézelődj tovább és ha van rá lehetőség, válts

febr. 13. 22:08
 3/26 anonim ***** válasza:
3%
Vígasztaljon,hogy Kínában rosszabb!
febr. 13. 22:17
 4/26 anonim ***** válasza:
77%

#1 Az átlagbér 560 bruttó, ami nettó 372, tehát közelében sincs az 500-nak, amit idevágtál, a nettó medián meg 311, ami - láss csodát - azt jelenti, hogy az emberek fele ettőlevesebbet keres. Ja, a másik fele meg többet.

Kérdező: nagy raktárakban általában nincs fűtés, muszáj felöltözni. Amíg nincs jobb, addig ezt kell kibírni. Csinálj addig jogsit! Mi a szakmád?

febr. 13. 22:27
 5/26 anonim ***** válasza:
100%
A nagyobb problema az hogy nincs olyan hogy probanap. Teljesen illegalis, az mt nem ismeri. Erre van a probaido.
febr. 13. 22:32
 6/26 A kérdező kommentje:

6. Tudom, ez is eléggé idegel..

Kérlek ne a kérdésem alatt veszekedjetek, így is szar az itthoni átlag. :)

febr. 13. 22:44
 7/26 anonim ***** válasza:
100%

Én régen takarítónőként dolgoztam egy klinikán, borzalmas volt.

Az irodán volt fűtés és a páciensek szobájában is, de az öltözőbe nem volt abszolútt semmi a szekrényeken kívül.

A páciens szobák is katasztrófák voltak (nem azért mert sokszor rendetlen volt és sokat kellet takarítani) hanem azért mert a legolcsóbb tiszítószereket használtuk, és ha nem ragyokott minden mi voltunk a hibásak. Sok helyen még 1000 éves szőnyegek voltak (2 stacionról van szó) minden irányba tele foltokkal amit lehetetlen volt ki szedni belőle, de azért is mi voltunk a hibásak.

A fizetésről meg ne is beszéljünk. 5/6 hónap után ott hagytam, ugy voltam vele nem éri meg reggel 6rs be menni és délután 4-5 ig nyalni azt amit lehetetlen el tüntetni. Oldja meg a főnök ha ő jobban csinálná..

Már az évek során ki tanultam egy szakot és jelenleg cukrászként dolgozok már lassan 4 éve és imádom, és a fizetéssel is elégedett vagyok. Igaz ígysem vagyok milliomos, de az nem számít.

Sok sikert mindenkinek!

febr. 14. 06:06
 8/26 anonim ***** válasza:
100%

Ne vàllald ami ennyire szar!

Ettől még a dohánybolt is jobb!

Folyamatosan keresd a következő helyedet és alkalmisat is vállalj, ha meg nagyon nincs semmi akk álláskeresési és alkalmi mellette (lehet ilyet is) én is ezt csinálom.

febr. 14. 14:56
 9/26 A kérdező kommentje:

11. Igyekszem, dohányboltba is beadtam a jelentkezést de sehonnan sem hívnak vissza. :(

Pedig egy eléggé komoly angol önéletrajzom van..

febr. 14. 15:08
 10/26 anonim ***** válasza:
100%

Hát sokszor a komoly önéletrajz hátrány egy dohányboltba főleg ha angol..

Inkább dizájnos legyen és kamumentes, dohányboltos melóra én eddig csak telefonon jelentkeztem, behívtak időpontra látták rajtam hogy láttam már pénztárgépet meg ismerem a cigiket nincs nagy arcom, ennyi elég is volt. De nekem is ebből két év .

Szóval ésszel kéne jelentkezni...

febr. 14. 16:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!