Én várok el sokat a munkától, vagy igazam van?
Mivel nem találtam munkát, elmentem egy raktárba dolgozni. (Nő vagyok, ha számít)
Nos, a körülmények eléggé rosszak..
Nincs fűtés, de egyáltalán, csak az irodában. A raktár területén semmilyen fűtőtest nem található. Hideg van.
A fizetés nettó 250.000 Ft, de még próbanapos vagyok, addig kézbe kapok 8000 Ft-ot, egy napra. Ez azt jelenti, az órabér próbanapokon 1000 Ft/óra.
Lehet én várok el sokat? Sajnos a szakmámban nem tudok elhelyezkedni, mivel nincs jogosítványom. Hiába szereztem szép bizonyítványt, sajnos nem számít.
Arról nem beszélve, hogy mivel csomagoló munkát végzek, a nap végére fáj az egész alkarom, tenyerem és az ujjaim. Nem vagyok finnyás, sem semmi egyéb. 12 órákat húztam le tavaly nyáron, egy eléggé komoly vendéglátó helyen.
Itt napi 8 óra, heti 5 nap és nincs délután, hétvége.
Helyileg Budapest.
Őszintén, szerintem elképesztő hogy alapvető dolog, mint fűtés, nincsen? A bért inkább hagyjuk.
Sok szar meló van ahol méga fizetés is szar, ez tény.
Ezért nem kell benyalni az átlagbéradatokat amit a KSH közöl
Az emberek majd fele netto 300 alatt keres, ezzel szemben a KSH átlagbér meg vagy nettó 500 ezer.
Igy van az mikor a valóság nem egyezik az állami propagandával.
#1 Az átlag és a medián nem ugyanaz. Ez középiskolás tananyag.
Vegyünk egy példát:
Van 9 ember, akik 1 forintot keresnek és van egy, aki 10 forintot. Az átlag: (9*1+1*10)/(9+1)=19/10=1.9
Az átlagbér tehát 1.9 forint, az emberek 90%-a viszont csak 1 forintot keres.
A KSH még alul is lövi az átlagot, mert csak a bejelentett fizetéseket veszi figyelembe.
Bocs az Off-ért.
Kérdésre: Nem sok elvárás, de nem tudom mennyi lehetőséged van, hogy csak úgy felmondj és menj máshova. Mindenesetre nézelődj tovább és ha van rá lehetőség, válts
#1 Az átlagbér 560 bruttó, ami nettó 372, tehát közelében sincs az 500-nak, amit idevágtál, a nettó medián meg 311, ami - láss csodát - azt jelenti, hogy az emberek fele ettőlevesebbet keres. Ja, a másik fele meg többet.
Kérdező: nagy raktárakban általában nincs fűtés, muszáj felöltözni. Amíg nincs jobb, addig ezt kell kibírni. Csinálj addig jogsit! Mi a szakmád?
6. Tudom, ez is eléggé idegel..
Kérlek ne a kérdésem alatt veszekedjetek, így is szar az itthoni átlag. :)
Én régen takarítónőként dolgoztam egy klinikán, borzalmas volt.
Az irodán volt fűtés és a páciensek szobájában is, de az öltözőbe nem volt abszolútt semmi a szekrényeken kívül.
A páciens szobák is katasztrófák voltak (nem azért mert sokszor rendetlen volt és sokat kellet takarítani) hanem azért mert a legolcsóbb tiszítószereket használtuk, és ha nem ragyokott minden mi voltunk a hibásak. Sok helyen még 1000 éves szőnyegek voltak (2 stacionról van szó) minden irányba tele foltokkal amit lehetetlen volt ki szedni belőle, de azért is mi voltunk a hibásak.
A fizetésről meg ne is beszéljünk. 5/6 hónap után ott hagytam, ugy voltam vele nem éri meg reggel 6rs be menni és délután 4-5 ig nyalni azt amit lehetetlen el tüntetni. Oldja meg a főnök ha ő jobban csinálná..
Már az évek során ki tanultam egy szakot és jelenleg cukrászként dolgozok már lassan 4 éve és imádom, és a fizetéssel is elégedett vagyok. Igaz ígysem vagyok milliomos, de az nem számít.
Sok sikert mindenkinek!
Ne vàllald ami ennyire szar!
Ettől még a dohánybolt is jobb!
Folyamatosan keresd a következő helyedet és alkalmisat is vállalj, ha meg nagyon nincs semmi akk álláskeresési és alkalmi mellette (lehet ilyet is) én is ezt csinálom.
11. Igyekszem, dohányboltba is beadtam a jelentkezést de sehonnan sem hívnak vissza. :(
Pedig egy eléggé komoly angol önéletrajzom van..
Hát sokszor a komoly önéletrajz hátrány egy dohányboltba főleg ha angol..
Inkább dizájnos legyen és kamumentes, dohányboltos melóra én eddig csak telefonon jelentkeztem, behívtak időpontra látták rajtam hogy láttam már pénztárgépet meg ismerem a cigiket nincs nagy arcom, ennyi elég is volt. De nekem is ebből két év .
Szóval ésszel kéne jelentkezni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!