Interjú körök között hogyan célszerű módosítani a kért bérsávot?
Sziasztok,
Egy pénzügyi subject matter expert feladatra van egy folyamatban lévő pályázatom.
Világos hogy mindkét oldal akarja a másikat, ők nem nagyon találnak ilyen niche feladatra embert, és én is a hajamra kenhetem a tudásom a legtöbb helyen.
A harmadik kör után világossá vált, hogy itt sokkal több extra feladat lesz picit húzósabb körülményekkel, ezért minimum egy 100-assal szeretnék többet kérni.
Arra gondoltam, hogy fölhívom a hr-es kontakt személyt.
Akinek már sikerült interjú közben módosítani a kért bérsávon, hogy csinálta?
Lesz még kör?
Mert akkor ott esetleg. De így elég visszás lenne nekem, hogy valaki ennyit gürcöl, hogy egy kialakított feltételrendszer mentén felvegyék, aztán közbe szabna plusz feltételeket. Akkor érdemes max ilyennel előjönni, amikor felmerül a kezdetitől messze eltérő feltétel.
Igen, még 1 kör tuti lesz.
Igen, nekem is visszás, de a szakmai beszélgetésen derült ki, hogy tulajdonképpen 2-2.5 pozit kellene betöltenem, nagyobb és komolyabb feladat, mint az alapból hirdetve volt.
Na, ezért okosabb az elején nem mondani bérigényt, hanem kitérni egy olyannal, hogy "előbb szeretném jobban megismerni a feladatokat és a munka részleteit".
Utólag már aligha tudsz ekkorát változtatni.
Köszönöm a válaszokat!
4)
A kettő között, br 1-ről szeretnék br 1.1-re
Az menni fog. Nekem legutoljára az volt, hogy lement az összes interjú, megjött az ajánlat. Hívott a HR, mondtam neki, hogy ennél egy kicsit többet kérek (nálam is 10% körül volt). Nem is indokoltam igazából. Kis hümmögés után mondta, hogy megkérdezi és pár nap múlva szólt, hogy megadják amit kérek, itt az új szerződés.
Szerintem a végén jelezd, mert addigra már ők is több óra munkát beletettek az interjúdba és ha amúgy fel akarnak venni, akkor már ők is úgy fogják érezni, hogy van mit veszteniük, nagyobb az esély, hogy igent mondjanak.
Na, ezért okosabb az elején nem mondani bérigényt, hanem kitérni egy olyannal, hogy "előbb szeretném jobban megismerni a feladatokat és a munka részleteit".
Igen, lehet ezzel próbálkozni, de általában ez nem működik.
Az elmúlt évben több interjún is voltam, és a következőképp alakult a helyzet:
1. Beadtam a pályázatot.
2. Felhívott a HR-es, és nagyjából a második kérdése a bérigény volt. Amennyiben sokat mondtam, tovább sem küldte a pályázatom. Szinte még semmit nem tudtam az adott munkáról.
3. 1. kör
4. 2. kör
5. Ajánlat vagy elutasítás.
Én legutóbb pont így jártam, mint te, mondtam egy bérigényt, közben ismerősöm mondta, hogy ő is interjúzott ennél a cégnél, és keveset kértem. A 2. körben már tól-ig sávot adtam meg, amelyben az alsó sáv az 1. körben megadott igény volt, szerintem nem voltam pofátlan. Sajnos ennek ellenére nem adtak többet, hát, legalább megpróbáltam. Egyébként még jól is tettem, mert a kedves ismerősöm utólag mondta, hogy egyébként ő csoportvezetőnek jelentkezett. Ja, azért nem mindegy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!