Elfogadható interjú után fizetés igényt módosítani?
Nyugodtan. Jeleztem, hogy elnézést, egy jobb összegű ajánlatot kaptam, túl nagy a különbség. Másnap megkérdezték, plusz 50 ezerért odamegyek-e. Mentem.
De ez csak akkor, ha ajánlatot adnak. Volt ilyen? Ha csak egy interjúd volt akkor felesleges foglalkozni vele egyelőre.
Persze, én mostani munkámnál is így tettem.
Szimplán kaptam egy másik cégtől egy nagyobb ajánlatot, ezt jeleztem az első helyen, ahol a telefonbeszélgetésben elég durva hangnemben mondta az egyik vezető, hogy "Mi megadtuk az X összeget, amit eredetileg kértél" és utána folytatta, hogy de Y összegig fel tudnak menni és nem akadály, mert hosszú távraterveznek velem.
A te esetedben inkább arra kéne hivatkozni, hogy a magánéletedben történt egy nagyobb esemény, ami miatt megnőtt a bérigényed és ennél többet nem is kell tudniuk. Simán lehet halál eset, ahol adósságot örököltél vagy éppen bitcoinba fektettél és mindened oda veszett stb... Nem kell részletezni.
Azt viszont nem mondanám, hogy "Rájöttem, hogy többet el lehet kérni a pozícióért, így megváltoztatnám a bérigényem"... vagy ehhez hasonlókat.
Neked szeretettel:
Emailben gáz. De ha majd ők keresnek akkor lehet mondani.
Nyilván ez tudás, pozíció függő de nálam már volt, hogy felhívtak, hogy akkor menjek be aláírni a szerződést. Mondtam, hogy időközben kaptam egy másik cégtől +40 ezres ajánlatot de ha meg tudják adni akkor nem megyek máshova. HR-es csaj mondta, hogy megbeszéli a főnökkel és visszahív.
Visszahívott, hogy oké. Aláírtuk a szerződést és 2 évig dolgoztam ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!