Mennyire ciki alullőtt bérigényt a 2. körös interjú során módosítani?
Multinál tökmindegy, módosíts, egy Kkv-nál ahogy az 1-es hsz. is mondja, vághatnak pofát, de ha jogos a kérésed, miért ne?
Szerintem egyébként egy jó HR-es felelőssége lenne megemlíteni, ha a jelentkező ennyire jelentősen alá (vagy fölélő) a pozíciónak, sokan meg is teszik szerencsére.
"jó HR-es felelőssége lenne"
HR a céget védi nem az alkalmazottat, ha nem probléma, hogy pár hónap után munkahelyet vált az ember, akkor a cég csak örül az alulfizetésnek.
Érdemes megpróbálni.
Nálam nem lepődtek meg de visszakérdeztek miért.
Másik hely többet ajánlott.
Köszi mindenkinek eddig!
Hosszabb külföldi tartózkodás után most jelentkezek először magyarországi munkákra, ezért nem tudom még rendesen belőni az itteni bérigényemet. Nyilván nem fogok tudni nyugat-európai szintet megütni, de ismerősök szerint itt túl alul adtam magam.
Én is jártam már így multinál. Megvártam az ajánlatot emailben és arra válaszolva leírtam mégegyszer a reklám szöveget magamról, hogy mennyire jó választás vagyok és mennyi mindent tudok nyújtani a cégnek majd a végén írtam, hogy szerintem x+18% jobban kifejezné a pozíció megbecsültségét. Elküldtem 11-kor, 11:30-kor jött a HR-es válasza hogy továbbította a szakmai vezetőnek, délután kettőkor már megkaptam a módosított ajánlatot.
A 30% tényleg a necces kategória, de én ugyanezt csinálnám. Multiknál alapból van egy bérsáv, ha az alá lőssz akkor a sáv alsó harmadából ajánlanak valamit nagy valószínűséggel. Arra bármikor rá lehet alkudni, azzal hogy interjú után jobban átláttad a felelősségi kört meg milyen skillek kellenek a munkához.
Így jártál, ha az elején keveset mondtál, akkor nem tudsz rajta változtatni, sőt ha felvesznek, akkor sem fognak 1 éven belül sokat emelni.
Én is ezzel csesztem el, tavaly kezdőként bruttó 400at kértem olyan pozícióra, amit máshol 500ért csinálnak..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!