Van budapesten olyan heti 40 órás állás ahol nincs egy hétnél több próbaidő és max két kolléga van? Nemszámít az se ha csak minimálbéres!
2#
Tévedés.
A próbaidőnek csak maximuma van kikötve, minimuma nincs.
Én például egy nagyobb cégcsoportnál dolgoztam.Volt, amikor váltottam egyikből a másikba.
Ez kvázi munkahelyváltás, ugyanis más lesz a munkáltató.Viszont, mivel cégcsoporton belüli, nem volt próbaidő, minden juttatást, lojalitási juttatásokat átvittem.
Sőt, leépítésnél is az első belépésem számít, nem a második.
Nekem még 2005 körül voot olyan helyem ahol csak próbanap volt 3 aztán azonnal határozatlanidejűt kötöttek próbaidő nélkül...
Régi szép idők..
Én nem nagyon láttam még olyan helyet, ahol eltekintettek a próbaidőtől. Sőt, inkább olyat láttam, hogy több volt, mint 3 hónap. A legtöbb helyen be sem tanulsz ennyi idő alatt, max. a munkához való hozzáállásod, a személyiséged látszik. Viszont nálunk több olyan alkalmazott is dolgozott, aki nagyon kedves volt, és 3 hónap alatt nem derült ki, hogy alkalmatlan. Kb 1 év után szokott látszani, és utána már nagyon nehéz kitenni valakit.
Egyébként mi félnivalód van? Én most 3 hónapos próbaidőt töltök, nem aggódom. Kell nekik ember a munkát elvégezni, és szemmel láthatóan én vagyok a legjobb, mégis miért tennének ki? Persze előfordulhat, hogy sz..ban van a cég, és akkor a próbaidősöket a legegyszerűbb kitenni jogilag, hallottam már több ilyet is. Viszont ha tényleg baj van, bárkit, bármikor kirúghatnak, szóval mindegy.
A legtöbb helyen nincs is munka mellesleg sokmindent dolgoztam már az életben nem hiszem hogy tudnak újat mutatni a helyismereten meg anévlistán kívül! Jelenlegi helyemen is 3 nap után már önállóan dolgozok de állítólag az elődömnek két hónap után se ment igazán! Mellesleg azért is váltanék mert agyhalott hely a melóval együtt és a keménymag a régi gárda után siránkozik...
Ráadásul 12 órás a műszak amiből az érdemi munka kb 3 óra...
Nameg a cég sem teljesen hófehér ahogy észrevettem!
Amikor felvettek még tizedike körül azért számítottam valamilyen kollektív színvonalra mert a területi vezető eléggé előadta magát de nem ő dolgozik ezekkel az emberekkel. Nameg az "adóoptinalizált" cégtemetős mhnkáltatói bejelentés és munkaszerződés sem nyugtat meg.
A jelenléti ívem sem a munkáltatóm nevére szól!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!