Jogos-e hogy próbaidő alatt csak minimálbért fizet a munkahely?
Ez a három havi szerződés azért furcsa, mert nem előnyös egyik félnek sem. Én a helyükben 3 hó próbaidővel határozatlan szerződést kötöttem volna, mert próbaidő alatt bármelyik fél indoklás nélkül felmondhat. Tehát, akár a 89 napon is elküldhet egy szó nélkül. Aztán, ha véletlen mégis túlfuttok a három hónapon és szabadulni akar, három év munkaviszony alatt akkor sem jár egy fillér végkielégítés sem, csak az egy hó felmondási időre járó bér, tehát meg az sem nagy ráfizetés neki.
Most, hogy határozott szerződést kötött veled, magát is lekötötte, mert ha szerződés lejárta előtt küld el, akkor ki kell fizetnie a határozott időre járó béredet egyszerre. Neki akkor már az első verzió előnyösebb.
A minimálbér egyébként abszolut bevett gyakorlat, ráadásul mostmár nemis a szakképzettség számít, hanem az, hogy az adott munkakör betöltéséhez szükség van-e a te szakképzettségedre. Nem túl jó ez így, de ez van.
Naponta kötöm a szerződéseket, azért tudom. Én az asztal másik oldalán ülök. Sok szerencsét !!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!