Jogos-e hogy próbaidő alatt csak minimálbért fizet a munkahely?
Akkor oké. Az lesz a mérvadó, amit a szerződés tartalmazni fog.
Vannak munkaadók, akik a próbaidőre valóban csak minimálbért adnak. Sajnos ez van, és ha nincsen másik lehetőséged, akkor most ezt kell elfogadni, mint lehetőség. Nézd a jó oldalát, lesz tapasztalatod, és pénzed!
utolsó a kérdező nem tolmács, csak van egy nyelvvizsgája meg beszél valamennyire...az előző cégemnél kettő ilyen csaj volt...a külföldi főnököm meg mérnök létemre nekem kellett szinkron tolmácsolni, mert az hagyján, hogy a szakmai nyelvet nem tudták, de még beszélni sem nagyon.....viszont olcsóak és csinosak voltak ;)
amikor felmondtak akkor felvettek volna egy csajt 300 nettóért tolmácsnak, csak az kiröhögte őket XD
Ez szerintem is nagyon furcsa: valószínűsítem, hogy a 3 hónap után kalap, kabát... de ha ott is maradsz, komoly fizetésemelésre ne számíts.
Amúgy, ha ez van a szerződésben, akkor szabályos.
Viszont jól tudom, hogy ha 3 hónapos fix szerződést kötnek, akkor nincsen próbaidő? A szerződésed így 3 hónap (függetlenül attól, hogy tudnak-e dolgoztatni) és legfeljebb fegyelmi okból lehet közben kirúgni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!