Melyik túlóra kifizetést választanátok? Szituáció lent
Multinál dolgozom, ahol alapból nem preferálják a túlórát. Viszont ha nagyon muszáj, jogos, kifizetik. Most állok egy fizetésemelési kérés előtt, nem akarom, hogy ennek a rovására menjen, ugyanakkor az egyik kolléganőnk elment, és csak márciusban jön valaki a helyére. Addig meg ketten kell megcsináljuk ugyanazt a melót, amit eddig hárman, volt mikor négyen csináltunk. Csak úgy férek bele a 8 órába, ha végig nagyon koncentráltan ott ülök a laptop előtt. De az elmúlt napokban annyi volt a meló, hogy pár órat muszáj volt túlóraznom, és ez februárban is így lesz.
Nálunk amúgy a túlórákat kvázi ki lehet venni szabiként. Vegyem ki, vagy kérjem ki pénzben szerintetek? Vagy egyszerűen 8 óra munka után sétáljak haza?
"Csak úgy férek bele a 8 órába, ha végig nagyon koncentráltan ott ülök a laptop előtt"
Elvégre ez a feladatod, nem? Egy 3 műszakos gyári betanított munkás vagy egy kasszás sem kávézgat, kutyát sétáltat, medencében jacuzzizik munkaidőben...
"Vegyem ki, vagy kérjem ki pénzben szerintetek? Vagy egyszerűen 8 óra munka után sétáljak haza?"
Ezt én honnan tudjam, hogy neked melyik a legjobb opció? Azt válaszd amelyik számodra leginkább kedvező...
( Az 1-es válasz tudatlan, nem tudom miért kell ideböfögnie, kötelezően jár óránként 10 perc szünet, munkavédelmi rendelet szerint. )
Én kifizettetek mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!