Megéri Magyarországon dolgozni?
Mi elvagyunk, nekem egy sima BSC diplomám van, férjemnek meg csak érettségi meg OKJ. Mind a ketten logisztikában dolgozunk, én 560e nettót kapok, ő pedig 500e körül. Ezenkívül van 40e SZÉP kártyánk összesen havonta, munkábajárást fizetik szinte teljesen, és van 13. havi fizu mindkettőnknek minden évben.
Lakáshitelünk 70e ft havonta, rezsi kb 60e, kocsira elmegy 40e kb, kajára ugyanennyi. Szóval max 350 ezerből kijövünk havonta, na ez a nem mindegy, Ausztriában ennyiért saccra gondolom a lakhatás nincs meg.
700-800 ezret el tudunk tenni, nyilván nem tesszük el, mert nyaralunk, ruházkodunk stb de jól élünk.
És kapaszkodj meg, a mi környezetünkben rokonok barátok mi majdnem rosszul keresünk.
(És akkor senki sem orvos, kutató, vállalkozó stb)
Szóval nyugodj meg, Ausztriába az megy ki, aki proli többnyire, azért hallod azt hogy itt nem lehet megélni.
Mi sem a fővárosban lakunk, és nem is ott dolgozunk, igaz közel hozzá.
(Üllő)
De kapaszkodjatok meg, bátyámék vidéken laknak (Tiszaföldvár) jobban keresnek mint mi, sógoromék Szegeden, jobban keresnek mint mi. Tesóm, sógorom is logisztikában, párjaik nem abban.
Sokszor mondják is hogy nem igaz hogy mi nem találunk erre jobban fizető munkát.
Az már évek óta egyértelmű, hogy az ilyen lenézett vidékeken jobban fizetnek mint b*zipest környékén, semmi különleges nincs benne. Nem is fogtok jobbat találni ezeknél a nettó 500-600-as szaroknál. Hatalmas túljelentkezés van a pesti diplomás állásokra, oda is inkább a fizikai munkás kéne szar pénzért.
De azért arra kíváncsi lennék, hogy 70 ezer egy lakáshitel akárcsak Üllőn is. Van benne örökölt vagyon is bőven szerintem.
Egy fillér örökölt vagyon sincs benne, hiába lenne ettől nagyon jobb a lelked. Soha nem kaptunk 500 forintot sem senkitől. Az utolsó szőnyegig mindent mi vettünk bele. 7 évig gyűjtöttünk + Fundamentát pakoltuk mindketten 19 éves korunktól, így kb a fele lett csak hitel, nem most vettük, hanem 2017-ben annak is az elején, 19 millió forintért, 120 m² ház, 600 m² telken, átlagos állapotú volt, mi azóta totál szétszedtük és újraraktuk kedvünk szerint, abból amit megkerestünk ;)
10 millió hitelt vettünk fel rá, többi saját megtakarítás volt, Fundamentás hitel, fix törlesztő, ebből 36500 ft lejár 2028-ban, utána már csak 34000 ft lesz 2037-ig.
Tessék, kíváncsiságod kielégítve?
Látom nagyon irigy vagy "500-600 ezres szarok" "b*zipest" "öröklés"
🤣🤣 Frusztráció van bőven
Nincsen semmilyen frusztrációm, mert nettó 900-at keresek keleten, és tudom, hogy pesten 500-600-akat adnak, dolgoztam már pesti cégeknél.
Jelenleg meg 70 ezres törlesztő mellett nem lehet Pest megyében sehol lakást venni, csak ha már rendelkezel pár tíz millió önerővel, ne beszéljetek mellé. A kérdés arról szól, hogy megéri-e MOST Magyarországon dolgozni, nem az, hogy mi volt 2017-ben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!