Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Megéri Magyarországon dolgozni?

Megéri Magyarországon dolgozni?

Figyelt kérdés
"Ausztriába élek, nem itt születem, 16 éve élek itt. Jelenleg 29 éves vagyok. Gyereknek kerületem ide itt jártam iskolába, itt tanultam gépészmérnöknek. Átlagfizetésem juttatások nélkül évi 52000 euro bruttó. Rengeteg magyar emberel találkoztam munkám során, és azt kell mondanom a 100%-a negatívummal tekint a magyar bérekre. Többször hallottam meglehet élni ha ügyeskedik az ember, munka mellet. Magyar vagyok, külföldön élő magyar. Arra lennek kíváncsi tudnék e Magyarországon dolgozni és a fizetésemből jól élni.

#fizetés #Jól élni Magyarországon
jan. 23. 21:30
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
66%

Persze.

Ha jó szakember vagy és jó teruleten dolgozol akkor vannak itt is jó fizetések.

Persze kevesebb mint ugyanaz a pozíció Ausztriában, de a létezés költségei is kisebbek még, bár már nem annyival mint pár éve.

jan. 23. 21:38
 2/27 anonim ***** válasza:
81%
Ha nincs saját ingatlanod, akkor nem sok előnyét látom Magyarországo élni. Vannak most már jobban fizető állások is, de Ausztriában jóval több és a nyugdíj, társadalombiztosítási rendszer is sokkal bőkezűbb.
jan. 23. 21:49
 3/27 anonim ***** válasza:
85%
Saját tapasztalatom szerint nemigazán. Magyarország akkor jó, ha van pénzed, ingatlanod, nem akarsz megszakadni a melóban, és viszonylag olcsón el akarsz lenni egy időre. Viszont ha dolgozni akar valaki, akkor jobban jön ki például Ausztriában vagy Németországban a magasabb fixköltségek ellenére is átlag alkalmazottként. De ez nyilván egyén és pozíciófüggő. Ha valaki Mo.-on hosszú évek alatt felküzdötte magát egy jó pozícióba, esetleg sikeres vállalkozása vagy jó kapcsolatai vannak, annak nyilván nem éri meg neki elmenni külföldre, hogy a béka feneke alól újra kezdjen mindent.
jan. 23. 22:49
 4/27 anonim ***** válasza:
74%
(Ausztriában élsz, nem “Ausztriába”.)
jan. 23. 23:04
 5/27 anonim ***** válasza:
80%
Ha Timbuktu melletti sivatagban élsz és munkanélküliként datolya levelet rágcsálsz nap mint nap, akkor igen
jan. 23. 23:59
 6/27 anonim ***** válasza:
100%
Minden relatív, ngugat Európai orszégokhoz képest valszeg nem. De sok ázsiai munkás emlékeztessen arra hogy MO világszínvonalban top 10% tartozik. Hamár öröklés vagy más úton van ház/lakás akkor itt sem sokkal rosszabb mint Ausztria vagy német, s akkor nem kell baráti kört is elölről építeni.
jan. 24. 01:35
 7/27 anonim ***** válasza:
63%

"Rengeteg magyar emberel találkoztam munkám során, és azt kell mondanom a 100%-a negatívummal tekint a magyar bérekre"

Ebben azért van egy erős ferdítés, nyilván nem az fog Ausztriában dolgozni aki elégedett a bérével Magyarországon.

"Átlagfizetésem juttatások nélkül évi 52000 euro bruttó."

Ez elég gyenge bérnek minősül mérnöki / tech területen pl: Hálózati mérnök, kiberbiztonsági mérnök, Cloud Engineer, DevOps Engineer, Data Scientist stb... munkakörökben ettől Magyarországon is többet lehet keresni alkalmazott státuszban, hát még ha 100% remote dolgozol külföldre pl: amerikai vagy svájci cégnek 100k is simán meg lehet. A szolgáltatások árai és az ingatlanárak pedig jóval alacsonyabbak Magyarországon. Hasonlítsd össze mennyibe kerül Bécsben egy élhető, 2 szoba + erkély ingatlan ára egy Budapestihez képest, vagy mennyibe kerül egy osztrák kisvárosban egy családi ház ára egy magyar kisvároséhoz képest. Na én épp ezért nem költözök nyugatra, inkább élek átlag feletti életet itthon, mint átlagosat nyugaton.

jan. 24. 01:45
 8/27 anonim ***** válasza:
50%
Ugy éri meg itt dolgozni van egy munkahelyed és egy padod a közterületen.Nincs rezsi nincs hitel pénz a zsebben marad.
jan. 24. 05:13
 9/27 anonim ***** válasza:
32%
Vállalkozóként megéri. Aki alkalmazottként húzza az igát az magára vethet.
jan. 24. 07:20
 10/27 anonim ***** válasza:
73%
Meg. Én alkalmazottként is nagyon jól megélek, a vállalkozói lét kockázatai és nehézségei nélkül is.
jan. 24. 07:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!