Valaki elmondaná, hogy elszámoláskor, hogyan kerülhettem -27 ezerbe?
Szép estét!Bocsánat, hogy ilyen későn traktállak ilyenekkel titeket, de ez nem hagy nyugodni.
Futárként dolgozom, és minden nap végén mi számolunk le.Napi bért kapunk.Vázolom a mai szitut és akkor meg fogjátok érteni, hogy hogyan is zajlik ez az egész nálunk.
Ma összesen volt 305 ezer a kiszállítás.A lelépős kollégám( azért lelépős, mert egy órával korábban mehet haza) összeadta,amiket ő vitt ez 141 ezer volt és ebből levonta a tankolást(mert azt a főnök fizeti), meg a bevásárlást, ami 7000 Ft volt+kivette a fizetését, ami 20 ezer ft.Így összesen leadott nekem 92 ezret.Eddig stimmel.Mi szoktuk nap végén kifizetni a szakácsokat és a mosogatot is.305 ezer forintot kell alapul venni, ebből levontam a szakácsok, mosogató és a kollégám valamint a saját fizumat és így összesen 145 ezer forintot kellett leadnom nap végén a kasszába.Azonban a pénztárcámban nem volt ennyi pénz.A 145 ezret még le tudtam adni, viszont összesen 18 ezer maradt nálam.Ennyit hoztam haza.Holott vittem reggel itthonról 10 ezer váltó pénzt, és kb 15 ezer Ft borravaló is összegyűlt+ a 20 ezres napi alapbérem.Tehát hiányzik legalább 27 ezer Ft.Mindenhol jól adtam vissza, és útközben sem hagytam el pénzt.Ez 200%, erre mindig nagyon figyelek.De akkor mi lehet a baj?
Az első baj az lehet, hogy 1) nálatok mindenki feketén (legjobb esetben is sötétszürkén) dolgozik 2) súlyos gond van a pénzügyi fegyelemmel.
Egyébként vagy kifizettél pl. egy beszállítót, s nem írtad fel, vagy valaki ellopta azt a zsét, amíg nem figyeltél, vagy minden stimmel, csak valahol elszámoltad magad. Sok más lehetőség nincs.
Meg is erdemlitek. Az egy dolog hogy ahogy elottem irtak sotetszurken dolgoztok, de hogy ilyen atlathatatlanul bantok a penzzel.. rohej.
A mosogatot es a szakacsot fizesse ki a fonok.
Ahogy a tarsadat es teged is.
Neked csak a fuvarokkal kene elszamolnod. Es a fonok amit leadsz nap vegen abbol kifizeti mindent. Teged es a kollegakat.
2, ezt nagyon jól látod.
Nem fizettem ki senkit és lopni is lehetetlen, mert be van kamerazva az egész étterem, szóval nem is értem
"amiket ő vitt ez 141 ezer"
Akkor amit te vittél az 164ezer volt.
Ehhez a kolléga még odaadott 92 ezret.
Tehát kellett legyen nálad 256 ezer + amit reggel beletettél + borravaló.
Azaz kb 280 ezer.
Ha volt ennyi pénz nálad, akkor idáig rendben.
Ha nem volt ennyi nálad, akkor vagy a 305ezer nem stimmel, vagy a 141 ezer vagy a 92 ezer.
Ha nem számoltad meg mielőtt mindenkinek levontad a bérét, akkor meg nem lehet megmondani, hol mentek félre a dolgok.
#5 Igen én 164 ezret vittem.
Igen adott hozzá 92 ezret, annyi volt megszámoltam.Szinte biztos, hogy nem volt nálam 280 ezer max 200.Hogy miért?20 ezresem egyáltalán nem volt és 10 ezres is csak néhány talán 7-8.Tehát valami, már akkor félre ment.
Akiket meg kifizetek, azokat értelem szerűen levonom, tehát miattuk nem vagyok mínuszba.
De még egy ilyen munkahelyet, ahol a kollégák fizetik ki egymást.....VICC....
Nem figyeltél, valahol benézted és többet adtál.
Ilyen elszámolásnál az a csoda, hogy csak ennyi a nem stimmelő összeg.
Így járnak a készpénzezős susmusolós feketéző ősemberek.
Feltalálták a bankot, az átutalást, a kártyás fizetést, meg a számvitelt. (Ezeket a vívmányokat a fejlettebb emberek is használják, akik nem voltak matematikából felmentettek.) Üdv 2024-ben.
Nekem már az elején sem jön ki a matek, mivel egy részét nevesíted összegszerűen, egy részéről pedig nem tudunk semmit, csak azt, hogy tankolás, meg ennek-annak kifizettél valamennyit ->
"305 ezer forintot kell alapul venni, ebből levontam a szakácsok, mosogató és a kollégám valamint a saját fizumat és így összesen 145 ezer forintot kellett leadnom nap végén a kasszába."
A kolléga már nem vette ki egyszer a fizetését az elején? Hányszor számolsz vele? Nagyon össze-vissza írtad le a dolgokat, nem lehet rajta normálisan kiigazodni.
Tehát a pontatlan információk miatt nem is tudnám meghatározni, hogy hol mentek félre a dolgok.
"141 ezer volt és ebből levonta a tankolást(mert azt a főnök fizeti), meg a bevásárlást, ami 7000 Ft volt+kivette a fizetését, ami 20 ezer ft.Így összesen leadott nekem 92 ezret"
141e-27e az nem 92e. Hanem 114e. A difi 22e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!