Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Munkába járás útiköltség...

Munkába járás útiköltség térítés jár home office esetén?

Figyelt kérdés

Heti egyszer kell felutazni Budapestre amikor jelenléti nap van a munkahelyemen.

Eddig Budapesten laktam, de jövő hónaptól home officeba leszek, a lakcímem pedig vidéken van.

így érdekel, hogy nekem is jár e valamilyen jellegű útiköltség térítés?

2024. jan. 16. 23:24
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Kis cégről van szó, tehát nagy eséllyel szóba ellehet mindent intézni, csak tudni akartam mielőtt szóvá teszem, hogy jogilag mit követelhetek.

Mert hallottam hasonlókat én is, hogy még az internetelőfizetést is téríti a cég, én megelégednék azzal is ha a benzinpénzt támogatnák :D

2024. jan. 17. 08:57
 12/21 anonim ***** válasza:

Benzinpénzt leginkább akkor "szokás" (nincs előttem a jogszabály) ha tömegközlekedéssel megoldhatatlan, extrém hosszú utazás lenne.

Vannak persze kivételek.

Egyébként meglepően sok nagy cégnél sincs ez leszabályozva, 6-7 éve még általános volt, hogy hordtuk a számlát a hr-re, legutóbbi helyemen meg úgy néztek rám mint aki a Holdról jött (dolgozni.)

2024. jan. 17. 14:21
 13/21 A kérdező kommentje:
Hát olyan szempontból extrém hosszú, hogy ha a legelső hajnal reggeli busszal indulok neki Pestre, nem fogok beérni 8-ra dolgozni, szóval szerintem az már extrémnek számít:D
2024. jan. 17. 18:24
 14/21 anonim ***** válasza:

12

Ez esetben a munkáltató kilóméterenként 18 forintot köteles téríteni.

2024. jan. 17. 18:42
 15/21 anonim ***** válasza:

"A ceg fizet neki aram dijat?"

Volt egy ilyen jellegű kezdeményezés valamelyik párt részéről a COVID idején, amikor sokan otthoni munkavégzésre kényszerültek és a diákok is oldják meg az otthoni netes tanulást, ahogy akarják saját költségen.

Aztán a COVID lecsengett és ilyen jellegű kötelezés nem lett belőle a munkáltatók felé.

Az én munkáltatóm évente 10 ezer forinttal hozzájárul a bankszámla fenntartásomhoz. Mert ő nem hajlandó készpénzben fizetni bért, tehát kényszeresen bankszámla kell, hogy legyen. Cserébe hozzájárul a költségéhez. Még így is jobban megéri neki, mintha a készpénzkezelés költségeit állná.

Otthoni munkavégzés költségeit nem támogatja, mivel nem kötelez rá, csak választható opció. Ha én úgy döntök, hogy otthonról dolgozom, akkor viseljem is a költségeit, hiszen ő biztosítja a munkavégzéshez a helyet, az eszközöket és a bejárást is téríti.

Szerintem logikus és jogos is a döntése.

Ha kötelezne rá valamiért, akkor nyilván elvárnám, hogy anyagilag is megtámogassa a plusz fűtés, áram, vízfogyasztásomat, valamint az eszközeim amortizációját.

2024. jan. 18. 04:30
 16/21 anonim ***** válasza:
53%

A törvény a minimálisan teljesítendő feltételeket és maximálistan kiróható kötelezettségeket szabályozza, de kedvezőbb feltételekről mindig meg lehet állapodni. Ha még nincs róla megállapodás, akkor lehet róla tárgyalni, ha már van megállapodás, akkor lehet tárgyalni a módosításáról.

Munkahelye és embere válogatja, de általában a békés érveléssel érdemes indítani és verni az asztalt csak akkor érdemes, ha a higgadt tárgyalás nem működik.

2024. jan. 18. 16:22
 17/21 anonim ***** válasza:
# 10 És ahol nincs HR? Nálunk egy házaspár a főnökség, IT szektor. A bérlet árának csak a felét hajlandóak kifizetni, mondván, hogy csak heti két napot mész be, de azért vigyél róla számlát, amit persze teljes egészében elszámol.
2024. jan. 20. 14:55
 18/21 anonim ***** válasza:
#17 Ahol nincs HR, ott a főnök(ség) a HR. Ha tárgyalás nélkül elfogadod, hogy ők mit ajánlanak, akkor abban állapodtatok meg. Ha tárgyaltok a feltételekről, akkor attól függően, hogy mennyire megy jól a tárgyalás, vagy változhatnak a feltételek, vagy nem. Ha nem sikerül tárgyalni a mukahelyeddel, akkor mérlegelheted, hogy továbbra is ott akarsz-e dolgozni, vagy inkább munkahelyet váltasz - ami megfelelően tálalva akár javíthatja is a tárgyalási helyzetedet.
2024. jan. 20. 15:30
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

"A bérlet árának csak a felét hajlandóak kifizetni, mondván, hogy csak heti két napot mész be, de azért vigyél róla számlát, amit persze teljes egészében elszámol."

1.) Akkor jelzed szépen a kormányhivatalokban található munkaügyi felügyelőségen a dolgot.

2.) Nem írod alá, hogy átvetted a teljes költségtérítést, ha csak a felét kaptad meg.

2024. jan. 21. 05:25
 20/21 anonim ***** válasza:
#17 vagyok újra. Aláírni? Mit? 😃 Itt csak adod a számlát és kapod a pénzt, semmit nem kell aláírnom a bérpapíromon kívül, azon pedig nem szerepel a bérlet. Ez az első munkahelyem, ahol még arról sem írattak velem alá semmit, hogy átvettem a laptopot és a céges telefont. Viszont a sokadik munkahelyem, ahol minimálbérre vagyok bejelentve. Nagyjából 30 éve dolgozom, ez a hetedik munkahelyem, de még sehol nem voltam rendesen bejelentve.
2024. jan. 23. 09:31
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!