Havonta mennyit kerestek a párotokkal közösen?
Nem feltétlenül csak azok válaszát várom akik közös kasszán élnek.
Aki esteleg szeretné leírhatja, hogy melyik fél keres többet, életkort is illetve azt is hogy mit dolgozik. Csupán csak kíváncsiságból kérdezem, hogy tudjak viszonyítani a mi helyzetünkhöz
Nettó 1M egyedül, nincs párom.
Software engineer, 27F
"Én amúgy gyerekként sosem voltam nyaralni, mégsem éltem meg hiányként"
Persze, mivel nem tudtad. A feleségem is ilyen családban nőtt fel és tök frusztráló, mert alig lehet vele elmenni bárhova, mert nem tudja élvezni. Nekem meg kell, hogy kikapcsolódjak.
Nem Tenerife kell, mikor gyerek voltam, 10-ből 9 alkalommal belföldön nyaraltunk. Mátra, Balaton, mikor hova.
"Nekünk hármunknak nem kerül ennyibe a kaja, pedig igyekszünk egészségesen enni"
Ha egészségesen étkezel, az biztos, hogy drága lesz. Pl. mi csak teljes kiőrlésű vagy rozskenyeret veszünk, de az nem 800, hanem 1500 forint kilónként. Nem csirkefarhátot, hanem csirkemellet veszünk. Nem a 45% hústartalmú "csontokról mechanikusan lefejtett" virslit, hanem a 90%-os hústartalmút, de az 3000 forint kilónként. Gyümölcsléből csak 100%-ost veszünk, nem édesítőszerrel vagy cukorral összepancsolt vackot. Szépen összeadódik az.
"A pékárut is javarészt magunknak sütjük"
Ilyesmire mégis hogy van időtök munka és két gyerek mellett?
"Nekünk nem adott senki kezdőtőkét, ahhoz képest nekik egész jó lesz már."
Nekünk sem. A lakást összespóroltuk, a karrierünket építettük, hogy jól éljünk. 20 évbe telt, de most már végre van miből utazgatni a bakancslistás helyekre. Én akkor vagyok nyugodt, ha a jövedelmem legalább 20, de inkább 30%-át félre tudom tenni.
Egyébként mi se random vásárolunk, de vannak bevált márkáink, amikhez ragaszkodunk, amiből tudok nagy tételben vásárolok, de külön akciókért nem megyünk 4 helyre és a menütervet el nem tudnám képzelni, inkább van mindig itthon a fontosabb alapanyagokból és épp amihez kedvünk van, azt főzünk.
"alig lehet vele elmenni bárhova, mert nem tudja élvezni"
Mint írtam, nekem nincsenek ilyen problémáim, szeretek nyaralni is azért, mert most éppen nem voltunk 2-3 éve. Nem mintha amúgy szoptatott, síró csecsemőkkel olyan nagy buli lenne. És nyilván ez nekik most még nem is fontos.
"Szépen összeadódik az."
Látod, erről beszéltem. Amikor azt mondom, egészségesen eszünk, akkor azt komolyan gondolom. Nem eszünk virslit, max. évi 3-szor hotdogban és nem iszunk üdítőket. Alapvetően csapvizet iszunk, és a gyerekeket főleg erre szokatjuk, nem az üdítőre. Nem vagyunk üdítősek. A tk. tönkölylisztnek meg 700 ft kilója, mindjárt feleannyi egy kenyér. Alapanyagokat veszünk, nem félkész meg készételeket. Egy időben a száraztésztát is én csináltam, csak ahhoz más lusta vagyok nekiállni.
"Ilyesmire mégis hogy van időtök munka és két gyerek mellett?"
?????
Ezt nem is tudom értelmezni. Megoldjuk, mint sok minden mást. Alszanak, valamelyikünk lefoglalja mindkettöt, bármi.
"Én akkor vagyok nyugodt, ha a jövedelmem legalább 20, de inkább 30%-át félre tudom tenni."
Mi is félretesszük, a 60 ezer csak a gyerekek megtakarítása.
Természetesen nem kell elhinni, amit leírok, volt egy kérdés, megválaszoltam a valóságot. Mit gondoltok, a sok bolti eladó, állami alkalmazott és hasonló hogy nem hal éhen?
Férjem 260 ezer nettó plusz 20 ezer cafeteria( állami egészségügy), 26 éves.
Én 300 ezer nettó plusz 27 ezer cafeteria( irodai munka biztosítónál), 29 éves.
Nettó 410 ezer+ 30.000 cafeteria (+éves bónusz)
Nettó 24.000+12.000 ( gyes és családipótlék)
Én 25 vagyok pályakezdő autószerelő nettó 375.000
Barátnőm 23 gyári munkás nettó 300.000 plusz caffeteria
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!