Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Rúgtak már ki valakit azért,...

Rúgtak már ki valakit azért, mert olyan szinten lebegtetett, hogy 3 hétig táppénzen volt?

Figyelt kérdés
Ha igen, le tudnátok írni: mennyi időt dolgozatok a cégnél, nagyjából milyen cég. (Pl.: 5 évet dolgoztam egy gyárban, sajnos pár hétre táppénzre kényszerült, majd visszament, és kirugtak.)
jan. 31. 13:36
 1/7 Mad Max2 ***** válasza:
30%
Nem tudom mi az hogy lebegtetett
jan. 31. 14:07
 2/7 anonim ***** válasza:
80%
Akkor jar a vegkielegites, felteve ha nem irtad ala a kozos megegyezést
jan. 31. 14:23
 3/7 anonim ***** válasza:
83%
Ezért nem lehet kirúgni jogilag senkit
jan. 31. 15:55
 4/7 AzImi ***** válasza:
100%
3 éve kb. 2,5 hónapot voltam táppénzen, mert gerincsérvet kaptam aztán azt ugye meg kellett műteni. Nem rúgtak ki, még most is ugyanazon a helyen dolgozom.
jan. 31. 16:13
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Volt olyan, aki hónapokra lebetegedett, mégse bocsátották el, mert jól dolgozott, nehéz pótolni.

Aki viszont hanyag volt, betegszabi nélkül, ott kezdeményeztek akciót, de 2 évig tartott, mire vkirúgták és megcsinálták a papírmunkát, hogy a rossz munkája/hozzáállás miatt.

Elég súlyos büntetés kap a cég, ha valakit csak ezért engednek el (kivéve próbaidő, avagy korábbi fegyelmi esetén).

jan. 31. 16:14
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem műtétem volt, 1 teljes hónap táppénz a fekvés miatt, mégsem rúgtak ki, ez 5 éve volt, azóta is itt vagyok amúgy.

Kollégám ugyanez, szintén egy hónap táppénz műtét miatt, nem rúgták ki. És a leghosszabb táppénzes kollég eddig: 4 teljes hónap táppénz, bokatörés miatt, és nem, nem rúgták ki (6 éve volt éppen akkor a cégnél).

A munkahelyünk szerencsére normális ebben.

Ahogy már előttem is írták, ezért jogilag nem is lehet kirúgni.

Valószínűleg a kollégád aláírta a közös megegyezést, na azt nem szabad ilyenkor. Ha el akarnak küldeni, azt indokolni kell (például pozíció megszüntetése, teljesítmény gond), plusz jár a végkielégítés.

Annak mértéke attól függ, hány éve dolgozol ott, de minimum 3 év munkaviszony után jár.

jan. 31. 16:32
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem rúgnak ki ha táppénzen vagy.
jan. 31. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!