Havonta mennyit kerestek a párotokkal közösen?
Nem feltétlenül csak azok válaszát várom akik közös kasszán élnek.
Aki esteleg szeretné leírhatja, hogy melyik fél keres többet, életkort is illetve azt is hogy mit dolgozik. Csupán csak kíváncsiságból kérdezem, hogy tudjak viszonyítani a mi helyzetünkhöz
#3 "Ez összesen 537 ezer."
537 ezerre két gyerek? Merész!
#9 "Én vezető vagyok egy multinál nettó 350 ezer"
Miféle multi az, amelyik vezetőként képes ennyivel kiszúrni a szemed? És a fontosabb kérdés: miért nem léptél már le?
"537 ezerre két gyerek? Merész!"
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy felelőtlen. 4 főre 537k. Borzasztó kevés.
Én 500, ő 400+/-10%, nem tudom pontosan én excelezek, az övét nem mondom el, néhány éve vagyunk együtt de nem lakunk még együtt. Szerintem külön-külön sem rossz pénzek, és még van bennük potenciál, ennek ellenére folyamatos vitatéma a pénz, az anyagiak. Ha 1 millió fölött keresnék, azt se biztos, hogy értékelné, mindig találna benne valami kivetnivalót, valami kockázatot. Para nagyon, az eddigi barátnőimet nem ilyen mélységben érdekelte a pénz.
33 F
"537 ezerre két gyerek? Merész!
Mondom merészebbet: ebből minden hónap elején félreteszünk 150 ezret megtakarításba hosszabb távú célokra. Plusz 20 ezer megy a gyerekeknek, amihez hozzádobjuk az adókedvezményt évi egyszer, így havi 60 a megtakarításuk. A duplaennyit keresőknek a fele szerintem félre sem tesz a gyereknek...
A maradék kb. 370 ezerből pedig élünk, és nem érzem, hogy bármiben hiányt szenvednénk :)
Persze, hogy árnyaljam a képet, szerencsére van egy hitelmentes újépítésű családi házunk és pár millió megtakarításunk onnan, hogy éveket güriztünk 2 munkahelyen, spórolhatsz külföldön, így még azelőtt hàzhoz jutottunk, hogy totál elszálltak volna az árak. Mivel újépítésű, így minimális a rezsink, víz-gáz-villany havi 25-ből kijön.
Van egy 100 nm-es veteményesünk, ami ha nem is egész évben lát el, de tavasztól őszig főleg innen eszünk. Plusz a gyümölcsfák.
Extrának lehet mondani, hogy a nagyszülők meg szoktak venni nagyobb értékű ajándékokat a gyerekeknek, pl. biciklit, mondjuk meg tudnánk venni mi is, de nyilván ez is egyfajta spórolás.
Amúgy nem tudom, miért kell csodálkozni, ez a magyar valóság az ország keleti részén. Itt a többség ennyit keres, sőt, mikor 1,5 éve keresett új munkát a férjem, szinte mindenhol 200 ezret akartak fizetni :D
Valaki írta utánam, hogy multis középvezetőként 350 ezret keres, igen, ez itt keleten ennyi debreceni multik javarészénél is. Lehet, hogy aki az ország nyugati vagy középső részén él, annak elképzelhetetlen, mert mint olvastam egy cikkben, Pesten pl. duplaanyi a fizetés, mint itt, de attól még valóban ennyi a fizu errefelé.
Egyébként, a szomszédomék keresnek kb. 800 ezret, mert a srácnak kifejezetten jó melója van, na nekik csak egy gyerek van, mégsem élnek egy fokkal se különbül, ők a gyereknek se tesznek félre, meg nem is akarnak másodikat, merthogy, nem tudják eltartani. Igaz, náluk azzal indul a hónap, hogy havi 100 ezer a cigi és 100 ezer a tankolás, mert anyuka gyeden is mindennap megy a városba vásárolni, mert unatkozik. Ja, és nem főznek, mert nem szeretnek főzni, kaját rendelnek 80%-ban.
Szóval érted. Lehet élni így is, meg úgyis.
Mi tudatosan élünk, odafigyelve, dolgosan. Van szép otthonunk, a gyerekeknek szép ruha, játék, gyümölcs, járunk ide-oda programokra. Mondjuk ritkán, mert két 3 év alattival nem nagyon lehet sehova menni :D
Az egyetlen, ami most nem fér bele, az a nyaralás, mert éppen autóra gyűjtünk, valami viszonylag keveset futottat akarunk venni és úgy, hogy a meglévő tartalékot nem használjuk fel.
Szerintem sokan meglepődnének, tudatosabb pénzgazd@lkodással mennyivel kevrsebből kijönnének.
"havi 60 a megtakarításuk"
Ami a jövedelmeteknek mindössze 11%-a. Iszonyatosan kevés. Számszerűleg és arányaiban is.
"A maradék kb. 370 ezerből pedig élünk, és nem érzem, hogy bármiben hiányt szenvednénk :)"
Az 2 gyerekkel több, mint művészet és eléggé hihetetlen, tekintve, hogy két felnőttnek a havi kaja legalább 150 ezer, ha normális minőségű élelmiszert vesztek.
"szerencsére van egy hitelmentes újépítésű családi házunk"
Ez nyilván nagy könnyebbség.
"ez itt keleten ennyi debreceni multik javarészénél is"
Én is dolgoztam debreceni multinál. 7 év után otthagytam a francba, mert pocsék volt a fizu és nem becsültek meg. Most külföldre dolgozok itthonról és majdnem ötször annyit keresek.
"meg nem is akarnak másodikat, merthogy, nem tudják eltartani"
És teljesen érthető. Nem is lehet normálisan nevelni egynél több gyereket annyiból.
"Az egyetlen, ami most nem fér bele, az a nyaralás"
Na pont ez az! Van, amire nem jut, pedig a gyereknek igenis fontos lenne!
Sógoromék is megvették CSOK-ra a házat, aztán "most 5 évig nincs nyaralás". Szegény unokahugomékat sajnálom.
"Na pont ez az! Van, amire nem jut, pedig a gyereknek igenis fontos lenne"
Persze. 3 év alatti gyerekeknek ez borzasztóan fontos. Látom, ahogy a 9 hónaposom könnyesre sírja a párnáját éjszakánként, mert nem jutottunk el Tenerifére.
Én amúgy gyerekként sosem voltam nyaralni, mégsem éltem meg hiányként attól függetlenül, hogy most felnőttként meg szeretek nyaralni. Egyébként, az, hogy most nem járunk, nem azt jelenti, hogy sosem fogunk, durva, mi? :D
"Az 2 gyerekkel több, mint művészet és eléggé hihetetlen, tekintve, hogy két felnőttnek a havi kaja legalább 150 ezer, ha normális minőségű élelmiszert vesztek."
Nekünk hármunknak nem kerül ennyibe a kaja, pedig igyekszünk egészségesen enni (a kicsi nyilván nem eszik még, csak falatokat). Mondjuk, mi ezt is tudatosan csináljuk, nem bemegyünk és random vásárolunk, hanem menüterv alapján listával megyünk és tudjuk, mi hol van jó áron. A pékárut is javarészt magunknak sütjük. Illetve, mintv írtam, sok mindent megtermesztünk itthom vegyszermentesen.
De napestig sorolhatnám még, mint mondtam, nekünk tényleg mindenük megvan. Idén az angolkertet fogjuk kialakítani, plusz apósom segítségével a locsolórendszert, vagy félmilliót ezzel is megspórolunk :D És így tovább. Mint írtam, meglepődnének sokan, milyen kevésből lehet tök jól élni, nyilván, ha nincs hitel.
Ehhez még:
"Ami a jövedelmeteknek mindössze 11%-a. Iszonyatosan kevés. Számszerűleg és arányaiban is."
Hát ne haragudj, szerintem az emberek 80%-a nem is rak félre a gyerekének akkor sem, ha kétszer ennyit keres. Nekünk nem adott senki kezdőtőkét, ahhoz képest nekik egész jó lesz már.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!