Hogy mondjam meg anyukámnak hogy kirúgtak?
Első munkahelyem volt, november végén kezdtem dolgozni. A pénz jó volt, de nem volt a pozícióra végzettségem. Még a próbaidő alatt kirúgtak. Igazából nagyon megfeszültem, de sok dolog nem ment és így most 12-én azonnali hatályú felmondással el is küldtek. Hogy hozzam fel a témát? Így is nagyon nehezen találtam munkát. A szakmámban (logistika) nem tudok elhelyezkedni mivel nem végezhetek fizikai munkát (női problémák, szemeim állapota) és a szakmán belül nem találtam irodai munkát sem.
Hogy mondjam el neki? Eléggé félek , hogy csalódni fog. Ma is mondta, hogy akkor próbálkozzak még. De már nincs miért..
Először mondd azt, hogy terhes vagy.
Aztán hogy csak vicceltél és igazából csak kirúgtak.
"Hogy mondjam meg anyukámnak hogy kirúgtak?"
Olyan, mint a ragtapasz. Jobb egyből letépni. Ha halogatod, akkor csak belekeveredsz mindenféle hazugságokba.
És ne keseredj el, ha hónapokba kerül új munkát találni. Ha nem megy a fizikai munka, akkor most ilyen a helyzet.
Próbálkozni kell. Régi ismerősökkel felvenni a kapcsolatot, hátha tudnak valamilyen állásról. Így születik a munkakapcsolatok jelentős része.
Pl. ha van egy listád a régi évfolyamtársaid email címeiről, akkor írhatsz nekik egy nagyon rövid email-t amiben leírod, hogy éppen munkát keresel. És tudnak-e valamiről, de ne érezzék kötelezettségnek, stb. Minden mailnek csak egy címzettje legyen, személyes megszólítással.
5.
Keresnék, de sajnos idő míg találok és pont ma mondta hogy azért próbálkozzak még.
Mi az életképesebb szakma? Amikor tanultam nagyon ment és több logisztikai központ is épült. De sok cég szerint a logisztika kimerül a fizikai munkában.. Nőként kérdezem, hogy akkor hol is lehetne elhelyezkedni?
Van másik szakmám, de az szintén csak fizikai munka.
7. Köszönöm, így lesz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!