Hogyan lehet ennyi pénzt keresni?
2014 óta dolgozok tehát bő 10 éve. A kezdő fizetésem 160 ezer Ft volt, ebből lett mára bár nem ott dolgozok már 470 ezer Ft. Naggyabol ha az átlagot nézem minden hónapban felretettem 80 ezer forintot tehát mára van kerken 10 millió Ft!
Semmire nem elég, sem egy panellakáshoz, semmire.
Arra elég ez a pénz hogy tudok hitel nélkül venni egy középkategóriás autót és ezt úgy mondom hogy 30 éves vagyok.
Hogy a fenébe kell csinálni mert valljuk be becsületes munkából az ember nem lesz gazdag sem jól kereső.
Hogy tudjon magának az ember venni legalább egy saját kertes házat Pest megyében vagy Pesten. Ahol nem kell a szomszédokat hallgatni mint egy panelban.
Egy családi ház jobb állapotú 70-80 milliótól kezdődik Pest megyében.
Havi kb. 2-3 milliót kéne nettóban keresnek hogy én is megéljük egy viszonylag tűrhető életben és legyen pénzem egy házra 10-12 év múlva.
Mit kell csinálni?
Kinek adnak ennyit? Ha vállalkozással akkor milyen területen?
Félretett pénzedet érdemes befektetni, így az is dolgozik.
Van az a végzettség meg pozíció ahol simán lehet.
Mit kell csinálni?
Tanulni, kapcsolatokat kiépíteni, lépni ha van jobb lehetőség
Persze kapok olyan privát üzeneteket hogy véletlen nem nő vagy?
Csak mert nem írtam ki hogy milyen nemű vagyok.
Megtakarítást érdemes befektetni, másképp megeszi az infláció. Ha hosszútávon befektetted volna, ez a pénz ma már többszöröse lenne!
Hogyha így cselekedtél volna, mára bőven meglenne a ház önerő, és csak hitelt kellene fizetned 10-15 évig, amelyet követően valószínűleg lenne egy 150-200 millió ertekű házad (ugye évek során annak is nő az értéke).
Elöször is, ha lakást akarsz, be vegyél autót.
Másrészt okosabb a meglévö pénzedet öneröként felhasználni, hitelt venni fel és venni egy kisebb lakást - a pénzed ugyanis folyamatosan értéktelenedik - ha ezelött 10 évvel lett volna ennyi megtakarításod, abból akár házat is vehettél volna, ha most gyüjtögetsz egy lakás árára, mire összejön, megint nem ér semmit. A hiteltörlesztés meg egyre kevesebb lesz értékben, az infláció a banknak számít, neked nem, illetve annyiban, hogy ami most 100 ezer Ft, az két év alatt annyit érne, mint ma 20 ezer.
Egy - akár kicsi, egyszobás - lakás ára meg folyamatosan emelkedik a pénzed értéke megmarad.
Orvosnak, pilótának, burkolónak, szoftverfejlesztőnek vagy hasonlónak kell menni.
Aztán okosan bánni a pénzzel.
Elsőre nagyon kevesen vesznek 80 millás házat.
Általában egy vagy több lépcsőben, hogy lakás, régebbi ház és utána azt felhasználva a szebbet.
10 milláddal már bőven tudsz lakást venni hitelre.
3 elmegy önerőre egy 30 millásnál.
2 az adóra, ügyvédre, javításokra és egyebekre.
Pénzed fele még meg is marad, befekteted hogy legalább az értékét tartsa és ne inflálódjon el.
"Ahol nem kell a szomszédokat hallgatni mint egy panelban."
Igaz. A kertes házban nem a szomszédokat hallgatod, hanem a szomszéd utcából a lidi nénit meg a kék a szemét.
No és mibe fektetted a megtakarításodat az elmúlt 10 év során? Annak mennyi volt a hozama?
“Hogy a fenébe kell csinálni mert valljuk be becsületes munkából az ember nem lesz gazdag sem jól kereső.”
A gazdagsag alatt mindenki mast ert, hogy hol kezdodik.
De jol kereso miert ne lehetne? Eloszor is tanulni kell erte kemenyen, aztan becsuletesen, kemenyen dolgozni es kozben is tovabbfejlodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!