Új hvg cikk, ami bizonyítja a szakik milliós fizetését. Mit szoktok?
Sokan leszedték a fejemet, hogy kamu. Hiába írtam, hívjanak fel egy randin kőművest burkolót, villanyszerelőt, gázszerelőt, autószerelőt és kérjenek ajánlatot vagy kérdezzenek még ismerősöket.
És ez csak az alja. Amikor fél napos munkáért kér egy vállakozó 100 ezret, klíma tisztítás 1 órási munka 30-40 ezer. Két napos vízvezeték szerelés 250 ezer stb.
Most is olyan hihetetlennek tűnik?
Nem sokáig lesz munkátok, legalábbis nem ilyen jó fizetésért. Az Al 5-10 éven belül simán kész azon a szinten, hogy egy jó kézben 10 programozót is kiváltson. Jó ha ötöd ennyi programozora szükség lesz. Annyira túlkínálat lesz, hogy a fizetések bezuhannak majd.
Ez most komoly? Ennyire vakon vagy? Pont, hogy a friss diplomásoknak jelent gondot a lakbér. Én 4 éve vagyok ács, de már most napi 40 ezret keresek Pesten, alkalmazottként. Hány dipomas keres ennyit? IT vagy orvoson kívül nem sok. Max vezető pozícióban. Külföldre melyikünk tud pár nap alatt kimenni? Nekem max 1 hét kell és kint vagyok az a2-es nyelvtudasommal. Sok országban már egy villanyszerelő is többet keres, mint egy mérnök. Nézzél szét német álláshirdetések között. Meg fogsz lepődni.
Al-t ti fogjátok. Csak hát ha most egy céghez kell 10 szenior, pár év múlva már csak 5. Majd csak 3. A medior, juniort még haygjuk is. Csak azért fognak kelleni, hogy ha a seboirok kiöregedenek, akkor legyen helyettuk valaki. De értéket nem fognak adni.
A válaszadó alapján biztosan állíthatom, hogy nem vagy milliós fizetéssel rendelkező programozó. Nekik több eszük van.
Írd le hogy miben nem értesz egyet. Siralmas hogy elvileg ti vagytok az értelmiségi emberek, de ilyen válaszokat tudsz csak böfögni. Nem foglak titeket sajnálni, amikor ti is visszaestek a többi mérnökhöz fizetés téren. Miközben egy átlag szaki fizetése kétszer így növekszik majd.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!