Új hvg cikk, ami bizonyítja a szakik milliós fizetését. Mit szoktok?
Sokan leszedték a fejemet, hogy kamu. Hiába írtam, hívjanak fel egy randin kőművest burkolót, villanyszerelőt, gázszerelőt, autószerelőt és kérjenek ajánlatot vagy kérdezzenek még ismerősöket.
És ez csak az alja. Amikor fél napos munkáért kér egy vállakozó 100 ezret, klíma tisztítás 1 órási munka 30-40 ezer. Két napos vízvezeték szerelés 250 ezer stb.
Most is olyan hihetetlennek tűnik?
#11 semmi jelentősége, hogy én mit gondolok, a társadalom így gondolja, ezért van kevés szaki.
A kukások munkája is rendkívül becsülendő például, korrektül meg is fizetik őket, mégsem állnak sorban az emberek, hogy kukások lehessenek, ami nyilván szintén teljesen érthető az ò esetükben is.
Senki nem sajnálja tőlük a sok lét.
Nekik 45 éves korukig meg kell keresniük az egész életre való létfenntartási költségüket, mert addig szrrá mennek az ízületeik. Egy diplomás 70évesen is megírja a napi egy ímélt annyiért amennyiért a szaki megszakad.
#12 A társadalom pont nem ezt gondolja. Nem tudom milyen idióta emberek közt élsz.
Azért vannak kevesen, mert hazudnak a gyerekeknek. Folyton azt mondják, hogy csak diploma mavao lehet jól keresni, közben meg a szakiként sokkal könnyebb boldogulni. Illetve annyira elpuhultak az emberek, hogy már nem akar ak fizikai munkát csinálni. De pont ezért fognak egyre többet keres a szakik a diplomásokhoz képest
#13 Szeretem amikor ezzel nyugtatják magukat az emberek 🙂. Nagyon sok szaki dolgozik emg 60 évesen is. Fiatalokat megszégyenítően. Ez egy tévhit amit írsz, de ezt már sokan leírták. Ha közben alkoholista lesz, akkor fog ramenni az egészsége.
#14 Én pont, hogy nem sajnálom tőlük. Ezért írtam, mert sokan nem hiszik el, hogy egy sima hétköznapi kőműves is nettó misi felett keres.
"A társadalom pont nem ezt gondolja"
De igen, ezt en is meg tudom erositeni. Ezert el peldaul az a sztereotipia az emberekben, hogy a szakik tobbnyire koszos, szakadt, alkoholista emberek, ami ugye valamilyen szinten igaz, sok koztuk a cigany is, nem csoda, hogy lenezik oket.
De persze szukseg van a munkajukra, en is szivesen megfizetem oket, orulok neki, hogy nem nekem kell elvegezni azt a munkat, amit ok csinalnak.
Nem a segédmunkásra gondolsz? Ott van nagyon sok cigány. Szakikból nem sokat láttam.
Az idősebb generáció gondolja ezt. A mai fiatalok (20-40) már tisztában van azzal, hogy ő soha nem fog annyit keresni, mint egy szaki. Építkezés, felújítás során elég hamar kiderül. Vagy egy kocsi szerviznél.
Amiről te beszélsz szerintem egyrészt a segédmunkások (sokan keverik, mégha te nem is), másrészt a kóklert szakik. Ők tényleg rontják a megítélést. De a jó szakit nagyon sokra nézik. Legalábbis felénk.
Nem, fiatal szakikrol beszelek. Ezert van keves beloluk, mert a fiatalok nem mennek szakinak. Eleve ezek tobbsege szakmunkaskepzokbol kerul ki, ahol kimondottan nagy a kisebbseg aranya, igy ez nem meglepo.
Ha megnezed, nincs olyan sztereotipia pl, hogy szakadt alkoholista cigany agysebesz, product owner, IFRS szakerto, data scientist, business analyst, fejleszto stb.
De pont azért nem népszerű a fiataloknál, mert az idős tanárok folyamatosan azt mondják,hogy diploma kell. Ennek kellene végett vetni. Illetve, mert nem akarnak fizikai munkát végezni. Inkább elülnek egy irodában bérminimumért, vagy elmennek árufeltöltőnek.
Még kellene értetni a fiatalokkal, hogy a mai világban sokkal könnyebben boldogul egy szaki, mint egy átlag dipomas. Anyagilag is és munkakeresés téren is. Sőt itt sajnos a külföldre való kiköltözés is számít. Na egy szaki egy hét alatt tud munkát találni a2-es nyelvtudással. Irodisták nem nagyon.
De ezeket nem mondják el nekik a tapasztalatom szerint. Egyetemen talán már rájönnek, vagy egyetem után a való életben. Csak akkor már sokaknak késő.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!