Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A matematika alapszak piacképe...

A matematika alapszak piacképesebb, mint a gépészmérnök alapszak?

Figyelt kérdés
Szerintem matek szakra arányaiban sokkal több tehetséges diák megy, mint gépészre, és egy közgazdász mesterrel remek karrierutat lehet vele befutni, ugyanakkor a programozás, fejlesztés irányba is tökéletes, szóval szerintem a matek a jobb. A gépészt talán el lehet végezni átlagos képességekkel is, egy matek szakot nem. Annyi, hogy matek szakkal országon belül Budapesten fogsz majd csak tudni dolgoni, míg gépészként az utolsó kisvárosban is dolgozhatsz, ahol van valami gyár. Jól látom?

jan. 11. 20:18
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
74%

Matekkal bármilyen szakot eltudsz végezni és a legkeresettebb, legizgalmasabb és legjobban fozetett állásokat tudod majd betölteni. Matek nélkül milyen szakot tudsz egyáltalán elvégezni, amire nagy a kereslet és a piac meg is fizeti?

Jelenleg a matek a leghasznosabb tudás, amit a piac is szépen megfizet. Persze a matek bsc-nek van az a hátránya, hogy mindenképp kell valami mellé, de utána életed végéig nemzetközi szinten keresett ÉS kimagaslóan fizetett tudásod lesz.

Egyébként ha képes vagy rá, akkor alkalmazott matek mesterit csinálj. Onnantól kezdve térdre fognak borulni előtted a munkáltatók, mert oké, lehet te csak szabadidődben olvastál mikro meg makroökonómiáról vagy elvégeztél pár kurzust egyetemen, de bizonyítékod van róla, hogy kimagasló tehetség vagy a matematika leglényegesebb területein.

Amúgy halkan jegyzem meg, az AI meg data science az szín tiszta matek és csak abban köthető az IT-hoz, hogy nyílván számítógépeken dolgozol és azokra kell optimalizálni. De ez csak annyit jelent, hogy AI területen pl kell egy normál szintű számítógép architektúra ismeret meg python tudás. Matekból meg annyi kell, hogy USA-ban pl phd megszokott dolog elvárásnak kiírva:)

Amúgy ha vannak itt mérnökök akik annyira buták, hogy megsértődjenek a kérdés miatt, akkor gondoljatok bele abba, hogy mik voltak a legbrutálisabb tantárgyaitok? Most pedig tegyétek fel a kérdést, hogy magabiztos matekkal is nehezek lettek volna ezek a tárgyak?:)))

Sokakat korepetáltam egyetemi éveim alatt matekból és konkrétan bármelyik mérnöki vagy matekosabb szakot eltudtam volna végezni. De NEM azért, mert jaj de okos lennék, hanem szimplán az elmélyültebb matektudásomnak hála. Nyílván ez a szakemberként is előjön, mert ha a szakmádban bonyolult számítások vannak, akkor én biztosan jobb lennék benne.

DE ez nem jelenti azt, hogy jobbak a matekosok… vannak olyan területek ahol a matekot alig használják és pl egy mérnöki szemlélet kell a cégnek jó döntéseket hozni. De átlagosan nézve a matek aranyat ér, mert kevesen szeretik, viszont hatalmas szükség van mindenhol rá a 21. században.

jan. 14. 00:56
 12/12 anonim ***** válasza:
Olyan mint a magyar
márc. 11. 18:46
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!