Haburc kérdése:
Sok munkahelyen alig fizetnek minimálbért, meg megy mellette a főnöki b*szogatás. Sajnos ez még mindig érvényesül, főleg Kelet-Magyarországon. Ti mit gondpltok erről, mint magyar munkavállalók?
Figyelt kérdés
Sokszor ráfogják arra, hogy alacsony a termelékenység. De szerintem ez nem minden esetben igaz. Vannak olyan multicégek, ahol éppen minimálbért löknek, ennek ellenére több milliárd eurós bevétele van. Itt arról van szó, hogy nem akarnak fizetni. Sajnos nekem is volt rossz tapasztalatom, míg Békés vármegyébe dolgoztam egy füzesgyarmati multicégnél. Ez már rég volt, azóta sikerült jó munkahelyet találnom.jan. 8. 15:55
21/23 anonim válasza:
Kérdező, az nem tűnt fel esetleg, hogy nem csak a multicégek, de a magyar vállalkozók se fizetnek minimálbérnél többet? Egy multinál legalább bejelentett fizud van, de ha egy kisvállalkozásnál dolgozol, ot tutira nem fognak bejelenteni, aztán nézheted a nyugdíjadat ami 0 Ft lesz.
22/23 A kérdező kommentje:
Ez igaz 22-es hozzászóló. Egy példát ragadtam ki, de vállalkozóhoz semmikép nem mennék dolgozni. Diákmunkásként voltam. Egyszer nem akartak kifizetni. Óriási szerencsém volt, hogy keresztapám ismerte a fő munkaadót. Tudott vele beszélni. Így rászólt a vállalkozóra. Többen nem kapták volna meg a pénzt. Le akart lépni a vállalkozó a pénzzel. Sajnos ilyen világot élünk. Azóta is felejtős, hogy magyar vállalkozónak dolgozzak.
jan. 9. 07:00
23/23 anonim válasza:
22: altalanossagban sajnos sztem is jobb multinál dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!