Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Sok munkahelyen alig fizetnek...

Haburc kérdése:

Sok munkahelyen alig fizetnek minimálbért, meg megy mellette a főnöki b*szogatás. Sajnos ez még mindig érvényesül, főleg Kelet-Magyarországon. Ti mit gondpltok erről, mint magyar munkavállalók?

Figyelt kérdés
Sokszor ráfogják arra, hogy alacsony a termelékenység. De szerintem ez nem minden esetben igaz. Vannak olyan multicégek, ahol éppen minimálbért löknek, ennek ellenére több milliárd eurós bevétele van. Itt arról van szó, hogy nem akarnak fizetni. Sajnos nekem is volt rossz tapasztalatom, míg Békés vármegyébe dolgoztam egy füzesgyarmati multicégnél. Ez már rég volt, azóta sikerült jó munkahelyet találnom.

jan. 8. 15:55
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
63%

Piacképeset kell tanulni és akkor te mondod meg mennyiért dolgozol.

Akinek annyi tudása van, hogy egy nyelvet nem beszélő migránssal helyettesíteni örüljön, hogy minimálbért megkapja.

jan. 8. 17:10
 12/23 anonim ***** válasza:
Azt a világot éljük, hogy egyre nagyobb hiany van bármiféle szakemberből. Aki nem végez el egy egyetemi szakot az legalabb egy szakmát tanuljon ki és próbáljon benne minél jobb lenni. Épìtőiparban dolgozom, ny mon vagy Budapesten sztem fel milliót hazavinni szakmunkaskent alkalmazottként is simán lehetséges. Betanitott munkáért amire több száz ezer ember képes lenne itthon pár nap alatt betanulni , egy cég sem fog sokat fizetni. Csak a szükséges legkevesebbet. Ez nem jótékonysági szervezet.
jan. 8. 17:11
 13/23 anonim ***** válasza:
Aki meg egész életében beeri bárminemű szakmai végzettség nélkül illetve betanitott munkával az nem is tett érte semmit, hogy változzon a sorsa
jan. 8. 17:13
 14/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hasznos hozzászólásokat. Amit e kedves 12-es hozzászóló írt, csak megerősíteni tudom. Nem árulok el nagy titkot én is fél millió Ft körül keresek nettóban. Túlórával többet is. Mikor el kezdtem dolgozni, én is minimálbérért kaptam. Pedig felelősség teljes munkát végeztem. KRC2-es vezérlőszekrény kábelezés, meósként kerestem ennyit.
jan. 8. 17:24
 15/23 anonim ***** válasza:
Hat ha ott dolgozik akkor ez biztos nem zavarja öket, hisz nincs már rabszolgatartás sok száz éve, mindenki szabad akaratából dolgozik ott.
jan. 8. 18:10
 16/23 anonim ***** válasza:
Kelet-Magyarországon az a ritka ha egy cégnél nem minimlbérre vagy bérminimumra vagy bejelentve és a teljes fizetésedet bejelentve kapod. Már ebből is látszik mekkora mutyi ez az ország, hogy egy ilyen nyilvánvaló adócsalásra épül a vállalkozói szektor 80%-a. A fideszmaffia kormány pedig karbatett kézzel nézi ezt és semmilyen lépést nem tesz ellene.
jan. 8. 20:07
 17/23 anonim ***** válasza:
Azt,hogy orbániában ezt harcolta ki magának a sok jobbágy.Nem kellene a fidesz-dk-ra szavazni,mert ők csak a multik zsebét tömik,a dolgozó pénzét meg elrabolják adó címszóval.Ideje lenne már a mhm-ra szavazni,emberek.
jan. 8. 20:42
 18/23 anonim ***** válasza:
Nem lehet mindenki olyan phd-s professzor zseni,mint dr. beles,ez van.
jan. 8. 20:47
 19/23 anonim ***** válasza:
17# a te mihazánk mozgalmad a fidesz csicskapártja.
jan. 8. 20:49
 20/23 anonim ***** válasza:
19,na,pont az ilyen idióta felfogás miatt marad a fidesz.
jan. 8. 20:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!