Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hány tárgyra tudod azt mondani...

Hány tárgyra tudod azt mondani,hogy hasznos volt az egyetemi képzésből?Mik voltak azok?

Figyelt kérdés
Én úgy érzem,hogy csak csupa haszontalan dolgot tanítanak és azzal szívatják az embert.Elenyésző a hasznos tárgyak száma és a hasznos tudás is megy a kukába,mert nem lehet hol használni vagy nem adnak esélyt használni.

2024. jan. 6. 20:33
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
8. Adatanalitika mesterszak, Írország.
2024. jan. 7. 09:39
 12/23 anonim ***** válasza:
#11 melyik egyetem?
2024. jan. 7. 09:47
 13/23 anonim ***** válasza:
12. UCD.
2024. jan. 7. 09:55
 14/23 anonim ***** válasza:
OKJ-n tanultam rendszergazdának 2010-ben végeztem, alig dolgoztam benne, de nem is tanultunk sokat.
2024. jan. 7. 15:33
 15/23 anonim ***** válasza:

Én minden tárgyamnak láttam a létjogosultságát. Matek szakot végeztem és 2 programozós tárgyon kívül minden matek volt. Persze voltak rossz tanárok, akik nem tudták jól átadni a dolgokat.

Viszonylag pályakezdő vagyok (nyàron diplomáztam), de a tárgyak minimum felét aktívan használom munkám során. Data Science területen dolgozom, analízis (27kr), statisztika (22kr), lineáris algebra (12kr), numerikus matematika (6kr), modellezés (8kr) mind olyan dolgok, amelyeket használom. Plusz felvettem ilyen specifikusabb kötválokat kb 10-15 kredit értékben. Plusz szabválok, TDK meg ilyenek. Diffegyenletek, geometria, ezeket még nem sokat használtam, de ha pont a másik projektre kerülök, akkor igen. És mondom, pályakezdő vagyok. (Igaz, a tárgyakon néha más mélységben érintettük a témákat. Nem mindig az egyetem javára, főleg kutatás-fejlesztésben dolgozom, volt hogy a munkám miatt értettem meg a később leadott egyetemi anyagot. De persze többnyire egyetemen jóval mélyebb a matek.)

Amúgy a mintatantervek publikusak többnyire, látod mit fogsz tanulni ott, ahova jelentkezel. Ettől még persze nem lesz könnyű a választás illetve bőven érhetik meglepetések az embert.

2024. jan. 7. 21:04
 16/23 A kérdező kommentje:
15,tipikus eset,amikor kihasználod a matekot,de a legtöbb helyen kb. sosem használják.
2024. jan. 7. 22:27
 17/23 anonim ***** válasza:

#16 Tessék?

Legtöbb ember nem is matematikus. Milyen tipikus esetről beszélsz vagy milyen legtöbb helyről? Ha nem matekot akar használni valaki, nyilván nem matematikus diplomát szerez :D

Én azért mentem erre a képzésre, mert ezt akartam tanulni. Szeretem, érdekel stb.

Kihasználom a matekot? Mi? Végülis...de miért ne tenném?

2024. jan. 7. 23:22
 18/23 A kérdező kommentje:
17,azt írom,hogy a matematikus kihasználja a matekot,más meg nem vagy alig használja.
2024. jan. 7. 23:52
 19/23 A kérdező kommentje:
17,más szak is tele van matekkal,feleslegesen.
2024. jan. 7. 23:54
 20/23 anonim ***** válasza:
Melyik szak van tele feleslegesen matekkal?
2024. jan. 8. 00:02
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!