Hány tárgyra tudod azt mondani,hogy hasznos volt az egyetemi képzésből?Mik voltak azok?
kettő diplomám van, soha egyikkel se tudtam állást találni, 1 napot se dolgoztam velük, így nálam 100% felesleges volt a tárgyakból.
Volt ami nagyon érdekelt, de haszna az semmi.
A pénzügy képzésen talán 2-3 darab.
A mérnökinfón kb. a tárgyak 30%-a lehetett hasznos. De a férjem majdnem a 70-80%-t használja annak, amit tanultunk. Ráadásul a nekem hasznos 40% nem 100%-os átfedésben van azzal, amit mások használnak. Ha évi 500-600 diák kb. 30-40 különböző irányba megy tovább, akkor nyilván lesznek kevésbé hasznos tárgyal számodra. Meg aztán vannak azok, amik mondjuk egy oxfordi egyetemen jól vannak oktatva (kommunikáció, konfliktuskezelés és társai) és ott hasznosak, ezért nálunk is bevezetik, de egy önfejlesztő könyvvel többre jutsz, mint azzal, amit oktatnak.
A legutóbbin:
Statisztika I-II – hasznos.
Regresszióanalízis – hasznos.
Többváltozós adatelemzés – hasznos.
Bayesi statisztika I-II – minden nap használom, hasznos
R programozás I-II – hasznos, mert a legtöbb szakkönyv R-t használ, én meg minden nap olvasok szakkönyvet és szakcikket. A második félév felesleges volt.
Python – minden nap használom
C++ – nem használom, de hasznos volt
SAS – teljesen felesleges volt
Hálózattudomány – jelenleg nem használom, de nagyon hasznos
Idősorelemzés - ebből élek, hasznos
Sztochasztikus modellek – nagyon hasznos óra volt
Monte Carlo – hasznos, használom
Statisztikai gépi tanulás – minden nap használom
Deep Learning – minden nap használom
Haladó regresszióanalízis – használom
A 18 tárgyunkból összesen 2 volt felesleges (haladó R és SAS), a többit napi szinten használom.
Amit direkt módon használok a munkámban kb 30%. Kb 20%, amik részben hasznosak voltak és valamilyen szinten azért még kapcsolódik a munkámhoz.
A maradékra azt mondanám, hogy nem volt semmi sem haszontalan, mert a területemen adott egy általános műveltséget, mint az érettségi.
BME-re jártam Mérnökinformatikus képzésre és most full stack fejlesztőként dolgozom.
A válaszadók válaszaiból tökéletesen látszik az amit pár napja írtam azon egyetemek "képzéseivel" amik nem a Corvinus, és NER-eknek fenntartott iskolák alapján lévő értelme ma Magyarországon egy diplomának a középosztálynál.
Kb. Bár ne nekem lenne igazam, de sajnos megint csak igazam van. Tölteléktantárgyakkal kitölteni a tanárhiányt képzetlen embereket tesz ki a munkaerőpiacra tömkelegével, és lesz egy olyan papírjuk, ami csak mutatóban-még egy darabig (mert ugye régesrég egy érettségi is pont ugyan ennyit ért, függetlenül attól, hogy ki-hogy végezte el, mert csak a papír kellett)
Ennyit a fiatalok jövőjéről.
Aki csak tud közületek induljon kifelé külföldre, Európán kívül.Akkor lesz esélyetek bármire is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!