Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hány tárgyra tudod azt mondani...

Hány tárgyra tudod azt mondani,hogy hasznos volt az egyetemi képzésből?Mik voltak azok?

Figyelt kérdés
Én úgy érzem,hogy csak csupa haszontalan dolgot tanítanak és azzal szívatják az embert.Elenyésző a hasznos tárgyak száma és a hasznos tudás is megy a kukába,mert nem lehet hol használni vagy nem adnak esélyt használni.

jan. 6. 20:33
1 2 3
 1/23 anonim válasza:
77%

kettő diplomám van, soha egyikkel se tudtam állást találni, 1 napot se dolgoztam velük, így nálam 100% felesleges volt a tárgyakból.

Volt ami nagyon érdekelt, de haszna az semmi.

jan. 6. 20:36
 2/23 anonim ***** válasza:
100%
Gyakorlatilag az összes szakmai/szakirányos tárgy hasznos volt. Az alapozóknak csak kisebb része, de az meg pusztán azért, mert akkor még elég komplex volt az alapszak, több, merőben más irányba lehetett szakosodni, más szakirányokra kellettek a sokkal erősebb alapozó tárgyak
jan. 6. 20:42
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

A pénzügy képzésen talán 2-3 darab.

A mérnökinfón kb. a tárgyak 30%-a lehetett hasznos. De a férjem majdnem a 70-80%-t használja annak, amit tanultunk. Ráadásul a nekem hasznos 40% nem 100%-os átfedésben van azzal, amit mások használnak. Ha évi 500-600 diák kb. 30-40 különböző irányba megy tovább, akkor nyilván lesznek kevésbé hasznos tárgyal számodra. Meg aztán vannak azok, amik mondjuk egy oxfordi egyetemen jól vannak oktatva (kommunikáció, konfliktuskezelés és társai) és ott hasznosak, ezért nálunk is bevezetik, de egy önfejlesztő könyvvel többre jutsz, mint azzal, amit oktatnak.

jan. 6. 20:45
 4/23 anonim ***** válasza:
100%
Mérnökinfón végeztem, filozófia és fizika voltak azok, amiknek nem vettem még gyakorlati hasznát a munkám során.
jan. 6. 22:52
 5/23 anonim ***** válasza:
100%

A legutóbbin:

Statisztika I-II – hasznos.

Regresszióanalízis – hasznos.

Többváltozós adatelemzés – hasznos.

Bayesi statisztika I-II – minden nap használom, hasznos

R programozás I-II – hasznos, mert a legtöbb szakkönyv R-t használ, én meg minden nap olvasok szakkönyvet és szakcikket. A második félév felesleges volt.

Python – minden nap használom

C++ – nem használom, de hasznos volt

SAS – teljesen felesleges volt

Hálózattudomány – jelenleg nem használom, de nagyon hasznos

Idősorelemzés - ebből élek, hasznos

Sztochasztikus modellek – nagyon hasznos óra volt

Monte Carlo – hasznos, használom

Statisztikai gépi tanulás – minden nap használom

Deep Learning – minden nap használom

Haladó regresszióanalízis – használom

A 18 tárgyunkból összesen 2 volt felesleges (haladó R és SAS), a többit napi szinten használom.

jan. 6. 22:55
 6/23 anonim ***** válasza:
100%

Amit direkt módon használok a munkámban kb 30%. Kb 20%, amik részben hasznosak voltak és valamilyen szinten azért még kapcsolódik a munkámhoz.

A maradékra azt mondanám, hogy nem volt semmi sem haszontalan, mert a területemen adott egy általános műveltséget, mint az érettségi.

BME-re jártam Mérnökinformatikus képzésre és most full stack fejlesztőként dolgozom.

jan. 6. 23:03
 7/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm!Felpontoztam mindenkit.5,kimerítő volt.Látom,hogy sok függ a szakmától,iskolától.
jan. 6. 23:49
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
#5 Ez melyik szak?
jan. 7. 00:09
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
Én a munkám során a tanultak kb 5%- át ha használom. Ezen kívül volt kb 15% alapozás (nem túl jól), a többi nettó felesleges. Szeretem a munkám, de nyilván nem az egyetemen tanultam/szerettem meg.
jan. 7. 01:51
 10/23 anonim ***** válasza:
35%

A válaszadók válaszaiból tökéletesen látszik az amit pár napja írtam azon egyetemek "képzéseivel" amik nem a Corvinus, és NER-eknek fenntartott iskolák alapján lévő értelme ma Magyarországon egy diplomának a középosztálynál.

Kb. Bár ne nekem lenne igazam, de sajnos megint csak igazam van. Tölteléktantárgyakkal kitölteni a tanárhiányt képzetlen embereket tesz ki a munkaerőpiacra tömkelegével, és lesz egy olyan papírjuk, ami csak mutatóban-még egy darabig (mert ugye régesrég egy érettségi is pont ugyan ennyit ért, függetlenül attól, hogy ki-hogy végezte el, mert csak a papír kellett)

Ennyit a fiatalok jövőjéről.

Aki csak tud közületek induljon kifelé külföldre, Európán kívül.Akkor lesz esélyetek bármire is.

jan. 7. 09:27
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!