Mennyi idő múlva mondanátok fel a munkahelyeteken?
30
Látszik hogy a pénzügyi tudatosság a béka valaga alatt van kis hazánkban. Minek vennék egy lakást nyomott áron drága hitelre ha csak az árából vígan élek életem végéig albérletben? És akkor még ott a fenntartás költsége. Persze a sok birka erre menő hogy 35m-ért vett egy másfélszobás panelt cserébe 3 puját le kell elleni. Hát gratula az ilyeneknek. Én maradok az albérletnél.
"Látszik hogy a pénzügyi tudatosság a béka valaga alatt van kis hazánkban."
Valóban. Ugyanolyan lakásnál a törlesztőrészlet általában alacsonyabb, mint a bérleti díj.
"Minek vennék egy lakást nyomott áron drága hitelre"
Mert nem vagy olyan hülye, mint amilyen vagy. Ja, de. Pont olyan hülye vagy, mint amilyen vagy. Inkább más zsebébe teszed a pénzed a sajátod helyett. Ne értsd félre, az ingatlantulajdonosok örülnek ennek. Belőled élnek.
"az árából vígan élek életem végéig albérletben"
Nem olyan víg az.
"És akkor még ott a fenntartás költsége."
Mármint mi? Hogy néha-néha fel kell rajta újítani vagy meg kell javítani rajta valamit? Hát, barátom, ezt úgyis kifizeted. Bele van kalkulálva a bérleti díjba. Ezért magasabb, mint a törlesztőt fizetni.
"Persze a sok birka erre menő hogy 35m-ért vett egy másfélszobás panelt cserébe 3 puját le kell elleni."
A másik csapat birka meg arra döngeti a mellét, hogy olyan pénzügyi tudatossága van, hogy egy önerőt nem bír kiizzadni és inkább elégeti a pénzét, de ő az okos. Ezt nevezik a kognitív diszonancia redukciójának.
"Hát gratula az ilyeneknek. Én maradok az albérletnél."
Ők meg köszönik, a saját vagyonukat építik, te meg másét.
Te tudod :D
Én 2014-en vettem fővárosi 110nm-es lakóingatlant nem kifogástalant, de lakhatót 15 millióért, mondjuk nem hitelre, de ma a hasonlók 50-70 millióba kerülnek, az újépítésűek meg bőven felette!
Exem is még 2004-ben jutott egy 16. kerületi kertes házhoz 8 millió forintért, de olyan állapotan, hogy a padlóból kinőtt egy bodzafa a szobába.
Most meg lehet nézni, hogy egy üres telek mennyibe kerül Bp 16. kerületében!
32
Dehogy alacsonyabb. Nekem a mostani lakásomra két és félszer annyi lenne mint a lakbér. Plusz biztosítás, plusz hitelbiztosítás plusz 10 évente nagyobb felújítás. De te tudod töki.
Azokat az ingatlanosokat is, akik bérlakásokat közvetítenek ki? Akik nem ritkán maguk is több lakást birtokolnak és adnak ki és mindig sajátban laknak?
Szia kérdező, végül mit csináltál?
Mi nemrég kezdtük el a párommal, elég szépen haladunk . Mi azt tervezzük, hogy ha egy év alatt állandó profitot fogunk termelni, akkor felmondunk.
Amúgy meglepő, hogy mennyi ember szeret itt szolgáskodni :) ha elegendő pénzt tudok termelni magamnak, miért kínlódjak másnak potom pénzért, órákat áldozva az életemből?
Max ha már nem jön be, akkor vissza megyek dolgozni…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!