Diplomások! Mi volt az első munkahelyetek?
Amikor végeztem a diplomával, volt kb. 4 év önkéntes koordinátori tapasztalatom, egy országos diákszervezetben voltam vezető poziban, pályázatokat is írtam, előadtam itt-ott, sok országban jártam EUs granteken, stb. Így nem volt nehéz munkát találni.
egy szakmailag nagyon erős, de rettenetesen alulfizetett kezdőpoziba kerültem, amit két évig csináltam, majd végül doktorit kezdtem, és saját céget alapítottam.
Én mindenképp a szakmában próbálnék keresni a helyedben, különben talán örökre beleragadsz egy mellékvágányba. A kereseti potenciál sokkal nagyobb diplomával, hiába kevesebb az elején.
Az első évben minimálbért kerestem. 6 évre rá annak a tízszeresét.
Azért erőteljesen függ milyen diplomád van, ha piacképes akkor jóval könnyebb elhelyezkedni.
Én a szakmámban gyakornokoskodtam az utolsó 2 félévemben egy multinál és utánna konvertáltam ott teljes állásba.
Lidlnél lehet hogy megkapod a pénzt de tapasztalatban semmivel se leszel előrébb ráadásul nem mutat jól a CVd ben később és sokkal nehezebb lesz állást találnod mint frissdiplomásként.
Én is egy évig voltam multinál mint gyakornok, de ahogy megvolt a záróvizsga el is kezdtem jelentkezni más cégekhez. Felajánlották hogy maradjak de nem fogadtam el, nem volt annyira jó munkahely. Viszont annyiból szerencsém volt hogy január elején végeztem és így március végéig diákként maradhattam volna, de végül március elején kezdtem egy új helyen úgyhogy kb 2 hónap volt.
Nem rossz addig a Lidl amíg nincs más, de közben ugyanúgy keress a szakmában állást. Lehet elsőre nem álmaid munkahelyét találod meg, nekem is sok ismerősöm azért maradt előbb pár évet a gyakorlati helyén mert frissen végezve nehezebb állást találni, de ha valahol lehúzol 1-2 évet utána jobbak az esélyeid.
IT/mérnök vonalon kívül mindenhol elég nehéz full pályakezdőként ha nincs jónéhány év gyakornoki tapasztalatod vagy valami nagyon kiemelkedő egyetemi tevékenységed ami kiemel a többi pályakezdő közül.
Nekem nem volt, szarul fizető kis céghez mentem gyakorlatot szerezni. Ugródeszkának jó volt, utána az egyik legnagyobb, nagyon jónevű multihoz sikerült átmenni, sokkal jobb feltételekkel. Szóval én azt ajánlom próbálj szakmai tapasztalatot jelentő pozit találni és fejleszd a hiányosságaidat (nyelvtudás, interjús készségek, kommunkáció pl.) ha vannak, hogy utána jó helyre tudj váltani 1-2 év után.
Nekem az első munkahelyem egy vidéki városban egy önkormányzati szemétszállító cég volt, ahol minimálbért kerestem gyakornokként.
Bíztatásként elmondom, hogy most (20 év után) havi 3 milliónál tartok egy befektetési alapnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!