Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Diplomások! Mi volt az első...

Diplomások! Mi volt az első munkahelyetek?

Figyelt kérdés
Idén diplomáztam le és elkezdtem állásokat keresni. Több helyre is beadtam az önéletrajzom. Nektek sikerült egyből a szakmátokban elhelyezkedni? Én bevallom, a Lidl-be is beadtam. 25 év alatt ott is megadják a 400 ezret. Nyilván nem 1 álommeló de amíg nem találok valami mást addig csinálnám.

2023. júl. 30. 16:48
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Én nyelvtanári szakon végeztem, de minden nyáron külföldön dolgoztam a diploma megszerzéséig. Az első munkahelyem egy Magyarországon lévő külföldi cégnél volt, tolmács voltam a magyarul alig beszélő tulajdonos mellett.
2023. júl. 30. 21:12
 12/13 anonim ***** válasza:
50%
Utólag csináltam meg az egyetemi képzést, amikor már pár éve abban a szakmában dolgoztam, így ez nem volt kérdéses.
2023. júl. 31. 00:04
 13/13 anonim ***** válasza:

Egy multi helpdeskre mentem, német hívásokat fogadni.

Ugyanannyi volt az alapbér mint egy kisebb cégnél lett volna, szakmába vágó melóért.

A helpdesket választottam mert az alapbér mellé a havi fizu 30-40% műszakpótlékot ígértek, ami fél éven belül meg is valósult.

A kisebb céghez képest 1-1,5 órával közelebb volt az otthonomhoz, ez is szuper volt. (Egyébként ma pont van mellette egy Lidl :))

Jó bulinak tűnt, hozzám hasonló fiatalokkal és nem beszürkült irodai arcokkal dolgozni, és részben az is lett.

Jól megtanultam németül amit később alig használtam.

Pár évig még utána dolgoztam IT-sebb területen más cégeknél.

Belépő volt ebbe és az SSC világba is.

Utána nagyon nehéz volt visszaverekedni magam a közgazdász (ez a végzettségem) meló közelébe. Ma is tart ez a folyamat.

Mai napig nem tudom hogy jó döntés volt-e. De egy Döntés volt, és büszke vagyok rá.

2023. júl. 31. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!