Mennyit lehet keresni Bécsben és annak környékén CNC-sként, céges dolgozóként?
Sok mindent hallani. Például face-en látok (magyar nyelvű) álláshirdetéseket, de hát gondolom az közvetítő iroda - vagyis nem cégesként lennék alkalmazva. Ilyenkor csomó esetben adnak szállást meg mellé odaírják, hogy nettó 3000 euró/hó de láttam már 3500-at is. Van, amikor órabért írnak - például nettó 15 euró meg ilyesmi. Sokszor szoktam látni, hogy odaírják ennyi meg annyi munkaórát kell vállalni...
Hát nekem ez több sebből vérzik, mert az ams.at-n is nézegettem állásokat, ott máris "csak" bruttó 2700-2800 eurós fizetéseket látok. Ez alig nettó 1900 euró. Kicsit el van maradva a 3000-től, de azt is látom csomó helyen, hogy heti csak 38.5 órát kell dolgozni, ami azért jobban hangzik.
Nos hát mi az igazság? Én jobb szeretnék cégesként dolgozni de azért nem bruttó 2700-2800-ért.
Persze nyilván számít, hogy mennyi tapasztalatom van, milyen gépeken stb. Jelenleg is cnc-sként dolgozom, gépjárműiparba gyártok alkatrészeket, néha igen nehezeket (60-80 kg; daruval kell beemelni). Van, hogy kisebbet is kell néha, meg persze azért szigorú tűrésekkel, jellemzően +-0.02 mm-el, de láttam már +-0.005-et is. Egyedül korrekciózom, lapkázom, fúrót-menetfúrót cserélek, stb. Ha átállás van, azt már a gépbeállító csinálja.
Igen, sorozatgyártás tehát nem egyedi gyártás.
Mondjuk ha ilyen helyet sikerülne Bécs környékén találni, ott mennyit tudnék keresni?
ja, így már megtaláltam, hogy jobs. ams.at
egyébként a sima ams.at-n nem találtam
tudsz még ilyen oldalakat?
engem is érdekelne meló
akár privátban is
előre is köszönöm
Én simán elérem ams.at címről is.
Nem, ez a legjobb oldal, kvázi a profession.hu osztrák megfelelője.
valóban az összes álláshirdetés 2200, 2600 elvétve itt ott 3200 euró bruttó
mennyit lehet keresni egyébként ausztriában véleményed szerint?
Honnan tudjam, épp ezért raktam ki a kérdést :D
A válaszok alapján amit eddig kaptam, a nettó 2500 reális és hát van 13. meg 14. havi is ne felejtsük el...
Sziasztok. Ugy latom senki nem irt semmi relevansat, szoval megprobalok erdemben valaszolni. Ezeket a 3000€ nettokat felejtsd el. Ilyen egyszeruen nem letezik. Oberösterreich , Vorarlberg tartomanyokban vannak olyan LeihFirmak, akiken keresztul dolgozhatsz cegeknel, es ha nem allando bejelentett lakcimed van kint (azaz nem Haupt, hanem Nebenwohnsitzed van), akkor kapsz Taggeldet minden ledolgozott nap utan a minimalis fizetesed melle, plusz arrafele divat hogy adnak munkasszallot ezek a cegek. Igy osszejohet a 2500€-2700€ netto. De mindez ugy hogy minden munkanapon dolgozol. Tehat ha lebetegszel, szabira mesz, mar nem jar a Taggeld, es mar egy hetnel is drasztikusan kevesebb lesz ezaltal a fizetesed. Viszont azt tudni kell hogy Nebenwohnsitzed maximum 1 evig lehet torvenyileg, utana koteles vagy allando bejelentett lakcimre valtani. Persze ezt nem mindenhol ellenorzik, vannak akik tobb evig is igy trukkoznek, viszont ha lebuksz, akar tobbezer €-s buntetest is kaphatsz.
Na most ez Niederösterreichban es Becsben nem letezik. 3 evet voltam Welsben, most 3 eve vagyok Becsben. Ezen a kornyeken abszolut nincs se Taggeld se szallastamogatas se semmi ilyesmi. Adnak egy elfogadhato bruttot es kesz, a tobbi a te dolgod. 2000€-2200€ netto abszolut elerheto, de annal feljebb ritka. En jelenleg 2400€-t keresek, mivel mar haromszor emeltek a fizetesemen miota itt vagyok a cegnel, de a kezdo fizu nalunk is 2550€ brutto. Es ahogy mesz kozelebb a hatarhoz, ez meg kevesebb is lehet. Anno lattam az AMS-en 1800€ brutto(!!!)-t is, szoval semmi sem lehetetlen.
Altalanossagban, a keleti orszagresz kevesebbet fizet mint a nyugati. Ahogy haladsz a nemet es a svajci hatar fele, annal nagyobb a fizetes, es vonzobbak a feltetelek (Taggeld, Auslöse, Szallas stb). Ha erdekel meg valami irj privatban .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!