Mennyit lehet keresni Bécsben és annak környékén CNC-sként, céges dolgozóként?
Sok mindent hallani. Például face-en látok (magyar nyelvű) álláshirdetéseket, de hát gondolom az közvetítő iroda - vagyis nem cégesként lennék alkalmazva. Ilyenkor csomó esetben adnak szállást meg mellé odaírják, hogy nettó 3000 euró/hó de láttam már 3500-at is. Van, amikor órabért írnak - például nettó 15 euró meg ilyesmi. Sokszor szoktam látni, hogy odaírják ennyi meg annyi munkaórát kell vállalni...
Hát nekem ez több sebből vérzik, mert az ams.at-n is nézegettem állásokat, ott máris "csak" bruttó 2700-2800 eurós fizetéseket látok. Ez alig nettó 1900 euró. Kicsit el van maradva a 3000-től, de azt is látom csomó helyen, hogy heti csak 38.5 órát kell dolgozni, ami azért jobban hangzik.
Nos hát mi az igazság? Én jobb szeretnék cégesként dolgozni de azért nem bruttó 2700-2800-ért.
Persze nyilván számít, hogy mennyi tapasztalatom van, milyen gépeken stb. Jelenleg is cnc-sként dolgozom, gépjárműiparba gyártok alkatrészeket, néha igen nehezeket (60-80 kg; daruval kell beemelni). Van, hogy kisebbet is kell néha, meg persze azért szigorú tűrésekkel, jellemzően +-0.02 mm-el, de láttam már +-0.005-et is. Egyedül korrekciózom, lapkázom, fúrót-menetfúrót cserélek, stb. Ha átállás van, azt már a gépbeállító csinálja.
Igen, sorozatgyártás tehát nem egyedi gyártás.
Mondjuk ha ilyen helyet sikerülne Bécs környékén találni, ott mennyit tudnék keresni?
utolsó vagyok... ilyen gépetetős cégeknél, amilyen gyakorlatod van, ez full betanított meló szint, nagyobb tudású melót jó nyelvtudás nélkül semmiképp nem céloznék meg, mert abszolút kezdőnek számítasz
ezt ne rossz néven vedd, hanem tanácsként, megóvnálak, egy-egy komolyabb anyagi értelemben jól látható következményű szituációtól, ha olyan helyre mész, ahol nem tudsz teljesíteni... 1 hónapot adnak komolyabb helyeken betanulásra, ami jó alapok nélkül túl kevés kezdőnek...
Hát azért nem olyan egyszerű... Milliós károkat lehet okozni apró figyelmetlenségből. Csinálod mondjuk 20 éve, 20 év után is egy pillanatra nem figyelsz oda, már meg is van a milliós kár.
Volt olyan eset, amikor valaki apró figyelmetlenségből csinált 30ezer eurós kárt.
Maga a szakma sem való mindenkinek. Volt olyan eset, hogy szerszámot cserélt a kollega valahányszor annyiszor nem érdekelte, nem mérte vissza, következő műszaknak kellett válogatnia utána, helyre hozni akit ő elcseszett.
Stb.
Nem mondanám, hogy betanított munka. 😅
Milyen milliós kar? Hagyjad már.
Pici hiba, és max kitöltik a lapka. Összetörni olyan nagyon nem fog semmi, mert X nyomaték felett megáll a szervó. Ha meg elallitodik a jeladó, visszaállítják, és ennyi.
A helyek szoktak ilyen baromsagokkal etetni a laikusokat. Közös jellemzőjük, hogy egyik sem érti, hogyan működnek a gépek.
Milyen 30.000 eurós kar?
Maximum akkor, ha 3 tonnás nyersanyagot valami csoda folytán sikerül selejtte tenni.
De nem a vegeladoi árat kell számolni, ha kár keletkezik, ezzel megint a laikusokat lehet szopatni.
Mondjuk ha akkora az ütközés, hogy tönkremegy az orsó csapágyazás, vagy a golyósorsó, az nem olcsó mulatság...
Az ilyesmi tényleg ritka sorozatgyártàsban, de előfordulhat, pl ha gyorsjáratban telibe ütközik a gép
Na jól le lettem pontozva.
Megneznem, milyen alapon.
Majd ha ti is 8 éven keresztül annyit utkoztok meg szereltek gépet, akkor elhiszem, hogy van róla fogalmazok.
Egyébként ki vannak azok tálalva, hogy bírják a gyűrődést.
Hol látod ezeket a hirdetéseket?
Az általad említett oldalon én nem látok állásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!