Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Webfejlesztő akartam lenni,...

Webfejlesztő akartam lenni, most mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok:)

Mivel most mindenhol azt látom, hogy telített a piac (van aki azt mondja, hogy egyenesen lehetetlen juniorként elhelyezkedni), ezért alternatív pozíciókat keresek.

Technikumban tanulok, jelenleg a szakmai évemet végzem el tehát érettségin túl vagyok. Egész itt létem alatt programozni, hálózatozni stb. tanultam, fejleszteni magamtól is otthon. Egész kiskorom óta érdekel a webfejlesztés és már általánosban eldöntöttem, hogy ezt szeretném dolgozni.

Viszont most mint látom az a helyzet áll fenn, hogy mire kijárom az iskolát, addigra már elözönlik a bootcampmatyik és szakmaváltós emberek a szakmát ami miatt gyönyörűen szólva rá*@sztam. Napi szinten ezen feszengek, hogy mi lesz velem ha befejezem az iskolát, mert elég kevés esély van arra, hogy felvegyenek.

Ezért is szeretnék tanácsokat kérni, mi az az alternatíva amit tudnék dolgozni az informatikán belül, ami azért annyira távol nem áll a dologtól? Persze valami olyan, amiben viszont el tudnék helyezkedni juniorként.🙂

Vagy inkább ilyenkor nem kéne elengedni ilyen egyszerűen a dolgot?

Mivel próbálkozzak/próbálkozhatnék?

Vagy mit kéne tennem egyáltalán?

Köszönöm.

jan. 2. 23:22
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
44%
A kérdésre válaszolva azért annyira nem lehetetlen az elhelyezkedés. Amennyi kókány vagy ágyúval verébre kategóriájú munkát láttam már, nehéz el kepzelnem hogy tele van profikkal a szakma.
márc. 18. 20:19
 32/35 anonim ***** válasza:
0%

A 30.as válaszoló a szívemből szólt, teljesen egyet értek vele!

A webfejlesztés az ami kezd a teljes káosz felé tartani.

Mintha az lenne a cél, hogy egy szerver oldali SCRIPT minél inkább hasonlítson a környezettől teljesen ideges desktop szoftverek kódjára, ahol valós időben, több szálon futó szoftverekről beszélünk, sokszor teljesen más megközelítéssel.

Folyamatosan készülnek egymás fölé az absztrakciók, szuperül megtanulunk függvényeket hívni, extensionöket, pluginokat használni, aztán a végén elfelejtünk programozni.

Ekkor van az az általam nem egyszer látott jelenség hogy "Nem találok megfelelő jQuery plugint arra amit az ügyfél szeretne, bele nyúlni vagy sajátot csinálni meg nem akarok, vagy nem tudok".

Úgy jönnek ki az aktuális trendeket követő keretrendszerek mintha az életünk múlna rajta. Legtöbbje egyszerűsítés, időspórolás címszó alatt teszi még bonyolultabbá az egészet.

KB az érződik rajtuk hogy: "megmutatom, én hogy tudom a két pont közötti nyíl egyenest még jobban el csavarni".

Példa: Lumen (Elvileg ez lenne maga az egyszerűség) keretrendszerbe akartam egy egyszerű Cross-Origin Resource Sharing fejlécet beállítani, ami alapesetben 1 sor kód lenne.

Na már most úgy voltam vele kövessük a javasolt megoldást:

1.: Composerrel telepítsük a szükséges package-et, ternmészetesen rögtön elhasalt a composer rajta. (Végül megoldottam.)

2.: Regisztrálni az bootstrap/app.php-fájlban.

3.: Middleware regisztrálása ( $app->middleware([...]() )

4.: Teszt. Amin természetesen rögtön elhasalt az egész...

Továbbá ott vannak még a ritka sznob névtér elnevezések, amiről döntsd el hogy mi is a dolga:

Illuminate\Support\Facades\Queue

Illuminate\Support\Facades\Http

Én is kacsintgatok a desktop appok felé, lehet én öregedtem ki, de nem tudom ezeket a trendeket követni.

márc. 28. 09:53
 33/35 anonim ***** válasza:
0%
*környezetétől teljesen idegen...bocsi át ír a mobilom.
márc. 28. 09:53
 34/35 anonim ***** válasza:
0%
Hoppá ! :) Utolsó, Örülök, hogy mások is észre vették ezt a weben való túlbonyolítási dolgot. Tényleg mintha sok produktum a többi fejlesztőnek készülne (nézd én úgy megoldom, olyan modern módszerekkel hogy semmit nem fogsz érteni belőle), és nem az ügyfélnek. :D
ápr. 3. 11:09
 35/35 anonim ***** válasza:
0%

+Azt vettem még észre, sokszor egyébként maguk az ügyfelek, akik komplikálják a dolgokat olyan veszett, semmire nem jó ellenben feleslegesen bonyolult megoldásokhoz ragaszkodnak hogy néha hihetetlen!

Ezt kombinálva a kezdő (és néha akár a tapasztaltabb) fejlesztők mentalitásával egyenes út a katasztrofális munkához.

ápr. 3. 11:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!