Webfejlesztő akartam lenni, most mit tegyek?
Sziasztok:)
Mivel most mindenhol azt látom, hogy telített a piac (van aki azt mondja, hogy egyenesen lehetetlen juniorként elhelyezkedni), ezért alternatív pozíciókat keresek.
Technikumban tanulok, jelenleg a szakmai évemet végzem el tehát érettségin túl vagyok. Egész itt létem alatt programozni, hálózatozni stb. tanultam, fejleszteni magamtól is otthon. Egész kiskorom óta érdekel a webfejlesztés és már általánosban eldöntöttem, hogy ezt szeretném dolgozni.
Viszont most mint látom az a helyzet áll fenn, hogy mire kijárom az iskolát, addigra már elözönlik a bootcampmatyik és szakmaváltós emberek a szakmát ami miatt gyönyörűen szólva rá*@sztam. Napi szinten ezen feszengek, hogy mi lesz velem ha befejezem az iskolát, mert elég kevés esély van arra, hogy felvegyenek.
Ezért is szeretnék tanácsokat kérni, mi az az alternatíva amit tudnék dolgozni az informatikán belül, ami azért annyira távol nem áll a dologtól? Persze valami olyan, amiben viszont el tudnék helyezkedni juniorként.🙂
Vagy inkább ilyenkor nem kéne elengedni ilyen egyszerűen a dolgot?
Mivel próbálkozzak/próbálkozhatnék?
Vagy mit kéne tennem egyáltalán?
Köszönöm.
#19 Azért te se "szentelted" ennek az életeded. És ezt most nem beszólás képpen akarom mondani, de ha fontos neked ez a terület akkor alapból azzal kellett volna számolnod hogy hé egyetemre kéne mennem össze kéne szednem a pontokat hozzá.
Ezt csavarhatjuk ide vagy oda a bootcampesekkel de egyetem nélkül alapból kiesel egy csomó jó helyről.
Levelezőt végezheted bárhonnan de lesznek napok amikor be kell menned, általába ez hétvége és néha péntek.
22# Nem, csak érted ... ha van mondjuk egy mérnökinformatikus végzettséged és 5-10 év mulva kijönnek AI eszközök, amik használatával a fejlesztő 2-3x olyan gyorsan dolgozik, mint most, akkor jóval kevesebb webfejelsztő kell.
Az itthoni cégek már most csinálnak saját klienst OpenAPI hívogatásával és tanítanak be saját modelleket cégek dolgok kezelésére.
Pl.: Ahol én dolgozom most az Onboardingot egy ilyen alkalmazás végzi. Tud mindent a Jira jegyekről, projectekről, általános céges adatokról stb... sőt még adott projectek deployolni is tud teszt környezetbe.
Csak 1 db fejlesztő dolgozik rajta most.
Más cégeknél is hallom, hogy durván nézik, hogy a mostani technológiákkal miben tudják segíteni a fejlesztőt és hogyan tudnak automatizálni.
Egy mérnökinfós diplomával az IT bármilyen szegletében tudsz dolgozni, hanem nem, akkor tovább tudod magad képzeni Msc-n.
Viszont az aki csak a webfejlesztést ismeri és egész életében csak azt ismerte, az kisebb eséllyel fog tudni fejlődni a korral.
Most is megtehetet, hogy egyetem nélkül mész fejlesztőnek, csak 5-10 év mulva ne lepődj meg, ha betanított munkás bérért AI eszközökkel fejleszted a dolgokat.
Koszonom mindenki valaszat. Megprobalkozom egyetemmel, jelentkezem elte programtervezore illetve obudai mernokinfora. Aztan remelem a legjobbakat:)
Koszonom megegyszer.
"Az a 3,5 fél év nem 3,5 év lesz,hanem inkább 7 vagy több"
"Majd a matek miatt meggondolod magad."
Nem mindenki hozzád hasonló szellemileg visszamaradott, hogy gondot okozzon lederiválni pár függvényt. Nyilván neked teljesen felesleges volt végigcsúszkálni az egyetemet mert a korlátolt kompetenciáidnak hála semmi nem ragadt rád, de megnyugtatlak hogy az ilyenek a munka világában sem fejlődnek sehová csak betöltenek valami alsóbbrendű csicska pozit és csodálkoznak a Hays Salary Guiden, hogy "kamu a bérsáv, ennyit nem lehet keresni!"
Egyébiránt aki nem egy értelmi fogyatékos, annak az egyetemi képzés megalapozza az informatikai alapismereteket amire később tud építkezni. Alapok nélkül viszont hiába kezdesz bele egy területbe, nem fogod vinni semmire hosszútávon és kiütközik az alapismeret hiánya.
Weben kezdtem anno a karrieremet.
Tudom változnak az igények meg minden, de az volt az érzésem hogy a webfejlesztés az ami durván át esett a ló túloldalára.
Amikor már egy egyszerű bemutatkozó oldalhoz gyakorlatilag elvárt a 2000. Világmegváltó framework használata kliens és szerver oldalon is, docker, composer rengeteg teljesen felesleges könyvtárral, git, twig, smarty, websql…és még sorolhatám.
Vagy amikor lelkes amatőrök munkáját kell át túrni, aki csak azért is meg mutatja mennyire tud programozni, és egy 50 soros programot megír 300 sorban 8 fájlban.
A pontot az i-re a magento nevű rendszer tette fel.
Azóta ios-re fejlesztek, és sokkal kiegyensúlyozottabb életet élek 😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!