Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Webfejlesztő akartam lenni,...

Webfejlesztő akartam lenni, most mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok:)

Mivel most mindenhol azt látom, hogy telített a piac (van aki azt mondja, hogy egyenesen lehetetlen juniorként elhelyezkedni), ezért alternatív pozíciókat keresek.

Technikumban tanulok, jelenleg a szakmai évemet végzem el tehát érettségin túl vagyok. Egész itt létem alatt programozni, hálózatozni stb. tanultam, fejleszteni magamtól is otthon. Egész kiskorom óta érdekel a webfejlesztés és már általánosban eldöntöttem, hogy ezt szeretném dolgozni.

Viszont most mint látom az a helyzet áll fenn, hogy mire kijárom az iskolát, addigra már elözönlik a bootcampmatyik és szakmaváltós emberek a szakmát ami miatt gyönyörűen szólva rá*@sztam. Napi szinten ezen feszengek, hogy mi lesz velem ha befejezem az iskolát, mert elég kevés esély van arra, hogy felvegyenek.

Ezért is szeretnék tanácsokat kérni, mi az az alternatíva amit tudnék dolgozni az informatikán belül, ami azért annyira távol nem áll a dologtól? Persze valami olyan, amiben viszont el tudnék helyezkedni juniorként.🙂

Vagy inkább ilyenkor nem kéne elengedni ilyen egyszerűen a dolgot?

Mivel próbálkozzak/próbálkozhatnék?

Vagy mit kéne tennem egyáltalán?

Köszönöm.

jan. 2. 23:22
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
24%

Hidd el, ha olyan junior leszel aki tud is akar is akkor kb mindenhova felvesznek majd ahova a cvd beadod.

Ha meg atlagos leszel, na akkor nehez lesz

jan. 3. 04:26
 12/35 anonim ***** válasza:
62%
Épp most zár be a greenfox. Ennyit arról hogy elozonlik a piacot
jan. 3. 07:28
 13/35 A kérdező kommentje:

Koszonom szepen mindenki valaszat! Ertekelem:)

Utolso: ige, mikor lattam kicsit meg is nyugodtam de ilyen hullamvasut szamomra hogy mikor mit irogatnak a facebook csoportokba:D egyszer ijesztgetnek egyszer meg remenyt adnak.

jan. 3. 10:11
 14/35 anonim ***** válasza:
1%
AZ akkugyárba lesz még hely neked is ne félj.
jan. 3. 10:45
 15/35 anonim ***** válasza:
6%
legyél influenszer
jan. 3. 10:50
 16/35 anonim ***** válasza:
69%

Nem értem.

Leszólod a bootcampeseket és azokat, akik miniális tudással indulnak neki a pályának, de közben nem akarsz egyetemre menni?

jan. 3. 12:35
 17/35 anonim ***** válasza:
28%

"de ilyen hullamvasut szamomra hogy mikor mit irogatnak a facebook csoportokba:D egyszer ijesztgetnek egyszer meg remenyt adnak"

Gyenge képességüeknek mindig is problémát okozott az elhelyezkedés, így ők az IT virágkorában is azt tapasztalták, hogy nem kellenek sehova. Tény hogy kevesebb a junior álláslehetőség a korábbiakhoz képest, de ha kellően tehetséges vagy és az önéletrajzodat feltöltöd olyan linkekkel ahol a minőségi referenciamunkáid szerepelnek úgy továbbra sem nehéz elhelyezkedni.

jan. 3. 13:06
 18/35 anonim ***** válasza:
60%

280 ponttal el tudsz menni levelezőre egy vidéki egyetemen, közben pedig dolgozhatsz pl IT supportként, hogy legalább valamit IT-s területen csinálj, fejlődjön az angolod és legyen egy jó fizud.

2 év után már elkezdhetsz fejlesztői állásokra jelentkezni, addigra már lassan végzel az egyetemmel, lesz IT-n belül tapasztalatod, remélhetőleg egy nagyon fasza github profilod tele projektekkel és egy normális linkedin profilod is. Nem mondom, hogy találsz majd könnyen munkát, de lenne reális esélyed és fejlődnél az interjúzásban is, mert az is egy fontos skill.

Mire diplomáznál, addigra már biztosan egy junior poziban ülnél valami cégnél. Nem mondom, hogy a legjobbnál, de legalább programozó lennél egy diplomával, aki a junior évei után mehet is kényelmesen külföldre élni.

Ez off topic, de az IT területe hatalmas és nem csinálni egy diplomát azért, mert türelmetlen vagy és lusta 3.5 évet tanulni az egyik legnagyobb butaság amit tehetsz az életedben. Lehet nem is érdekelne téged a programozás vagy lehet csak szimplán megtetszene egy másik terület, és diplomával van esélyed bármerre menne az IT-n belül vagy ha nagyon az ML érdekel akkor elmenni mesterire is akár, de diploma nélkül hatalmas hátrányban leszel a telített piacon.

Azt meg külön bekezdésben emelném ki, hogy külföldön diploma nélkül egy még százszor kegyetlenebb hátrányod lenne, mert Londonban gondolj bele mennyi helyivel, európaival és harmadik országbeli diplomással kellene versengened a piacon…

Persze még fiatal vagy és olyan soknak hangzik az a 3.5 év, de gondolj bele, hogy 35 évesen visszagondolni 3.5 évre olyan sok lesz majd? Gondolj vissza a 9., 10., 11. osztályra, mennyire gyorsan teltek el azok az évek? Ennyi lenne egy diplomát szerezni és onnantól kezdve az egész világon szinte mindegyik IT-s terület nyitva áll előtted és egyenlő esélyekkel is tudsz indulni másokkal szemben, konkrétan az interjúzás és szakmai tapasztalatod fog csak számítani. Tényleg ennyire nem vagy képes, hogy az elkövetkezendő 40+ éved érdekében tanulj 3.5 évet??

Anyagilag se panaszkodhatsz, mert 280 pont a minimum, szóval ha annyid van, akkor biztosan felvesznek egy vidéki egyetem államilag támogatott levelezős képzésére. Munkát IT supportban meg biztosan találsz, max előtte egy darabig futárkodsz vagy mekiben dolgozol. Konkrétan csak a te lustaságod és türelmetlenséged az akadálya a diplomádnak és 20 év múlva fájdalmasabb lesz ezt sajád magadtól hallani és nem egy random embertől leírva látni…

jan. 3. 15:32
 19/35 A kérdező kommentje:

#16: nem azt szólom le, hogy bootcampen tanul valaki, hanem azt érzem unfairnek, hogy jóval kevesebb ideje ezzel foglalkozók befoglalták a helyeket mikor még nem volt ennyire rossz a helyzet. Persze én is ezt tenném, jól teszik részükről, de engem aki "ennek szentelte" már a jövőjét, valljuk be kicsit frusztráló.

#18: Köszönöm szépen amiket írtál. Az a baj, hogy nem saját magam miatt szeretnék elköltözni. Családi oka van és mindenkinek jobb ha elköltözöm minél hamarabb. Nekik akarok jót.

280 pontom nyílván van, több is. Vidéki egyetemre azért nem mennék mert barátnőm Budapesti és így is keveset tudtunk találkozni. Remélhetőleg átveszik őt Budapesti egyetemre, mert most egy évet Sopronban húzott le de mindkettőnknek szörnyű volt. Ezért is tartózkotdam a Debrecen, Szeged és társaitól. Nem akarok nagyon a témától eltérni, de levelezőn egyáltalán nem kéne bejárnom és máshonnan is végezhetném? Mert mondjuk Szeged nekem az ország másik fele mert esztergomi vagyok. Kivitelezhető anélkül, hogy szegedre kelljen járkálnom?

jan. 3. 15:46
 20/35 A kérdező kommentje:
De egyébként Elte programtervezőre terveztem leadni a jelentkezésemet, de oda nem látok sok reményt, hogy felvennének. De ha tényleg innen megoldható levelező másik iskolákba akkor még azt is számításba veszem.
jan. 3. 15:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!