Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Álom után menni vagy a biztosn...

Álom után menni vagy a biztosnál maradni?

Figyelt kérdés
Eredetileg nyelvtanár vagyok, ebben vagyok igazán jó. Egy ideje érthető okokból váltottam multis munkára, egy területet megtanultam és abban dolgozom. Kb 500 nettót keresek, jó a munka/magánélet egyensúly, saját lakást is sikerült már egy ideje vennem (nyilván törlesztőm van). Viszont nem érzem túl jól magam, szeretnék azzal foglalkozni, amiben jó vagyok és egy nyelviskolát nyitni Budapesten. Tudom, annyi van, mint égen a csillag, de úgy gondolom, ki tudnék tűnni. Tudom, nem csillagászati összeget keresek most sem (itt ugye 1 millió alatt sokan nem kelnek fel), viszont mégis biztos munkahely. Feladnátok a biztost a bizonytalanért?
2023. dec. 24. 22:09
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

"Fent van KSH-n, keresd meg."

Nem találom, de továbbra is feltételezem, hogy a célközönségnek 80% nem beszél semmilyen nyelvet, az kamu.

"Értelemszerűen azokat kell megcélozni, akik akarnak tanulni. Rengeteg cég fizeti a nyelvoktatást, az is egy piac, nem csak a magánszemélyek."

Hát... Ha fizeti.

"Millió+1 dologért fizetünk, ami ingyen fent van a neten. A többség nem képes önálló tanulásra, sem önálló rendszeres testedzésre."

Én nem ezt tapasztalom, rengetegen edzenek edző nélkül, sőt, 99% edző nélkül, vagy ha edzővel is, csak pár alkalom kell, mire megtanulják a dolgokat.

"Tessék, 14$-os udemy angol tanfolyam. Eladta több mint 18557x, csinált vele 278 000$-t 3 év alatt, pedig az egész fent van yt-on ingyen."

Ő nem udemyn akar értékesíteni. Teljesen más modell alapján akar működni, magyar piacon, nem globálisan.

A másik, hogy teljesen más áron akar feltételezem dolgozni, és nem 18557x-et eladni. A harmadik pedig, hogy ez 1-1 kiragadott példa az udemyről, szintén nem célravezető, mert 1-1 ilyen udemys sikerre jut 20.000 kreátor, aki 1 fillért nem keres, vagy éppen közel sem annyit, mint azt jelenleg a munkahelyén keresi.

"Senkit se érdekel, minket meg a legkevésbé sem, hogy mekkora részük termel profitot. Az a lényeg, hogy én termeljek profitot. Felőlem a többiek csődbe is mehetnek, míg nekem van profitom."

Mért ne érdekelne? Ha egy piacon a többiek nem termelnek profitot, akkor gazdaságilag nagyon nagyon esélyes, hogy te sem fogsz.

"Igen, folyamatosan építem a vállalkozásom."

Küld át a céginfót, akár privátban is, hadd nézzük meg a tanácsaid mögött megbúvó szakértelmet.

"Nagyon nem. Hisz míg a kőműves az idejét adja el 1 órában legjobb esetben is csak 1 ügyfelet tud kiszolgálni, addig a nyelvtanár össze tud tenni egy online tanfolyamot, amivel egyidőben több 1000 diákot is ki tud szolgálni, ezzel 1000x többet kereshet mint egy kőműves valaha is kereshet. Lásd a fenti példákat."

Azért nem sok ilyet látunk. Képzeletben lehet 100.000 diákja is egyidejűleg, 1 millió is, a valóság mégis máshogy működik, mint az elmélet meg a fantázia.

A kőművesnek az egységnyi idejével megvan az 1 milla havonta, akár 2 is, míg az udemy kretátorok 99%-a egy huncut petákot nem keres, vagy $15-$20 elvétve itt-ott, és ennyi. Abból még ki kell vonni az udemy díját, és megkapod a valódi profitot, ami azért nem túl sok.

2023. dec. 27. 10:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!