Álom után menni vagy a biztosnál maradni?
"Fent van KSH-n, keresd meg."
Nem találom, de továbbra is feltételezem, hogy a célközönségnek 80% nem beszél semmilyen nyelvet, az kamu.
"Értelemszerűen azokat kell megcélozni, akik akarnak tanulni. Rengeteg cég fizeti a nyelvoktatást, az is egy piac, nem csak a magánszemélyek."
Hát... Ha fizeti.
"Millió+1 dologért fizetünk, ami ingyen fent van a neten. A többség nem képes önálló tanulásra, sem önálló rendszeres testedzésre."
Én nem ezt tapasztalom, rengetegen edzenek edző nélkül, sőt, 99% edző nélkül, vagy ha edzővel is, csak pár alkalom kell, mire megtanulják a dolgokat.
"Tessék, 14$-os udemy angol tanfolyam. Eladta több mint 18557x, csinált vele 278 000$-t 3 év alatt, pedig az egész fent van yt-on ingyen."
Ő nem udemyn akar értékesíteni. Teljesen más modell alapján akar működni, magyar piacon, nem globálisan.
A másik, hogy teljesen más áron akar feltételezem dolgozni, és nem 18557x-et eladni. A harmadik pedig, hogy ez 1-1 kiragadott példa az udemyről, szintén nem célravezető, mert 1-1 ilyen udemys sikerre jut 20.000 kreátor, aki 1 fillért nem keres, vagy éppen közel sem annyit, mint azt jelenleg a munkahelyén keresi.
"Senkit se érdekel, minket meg a legkevésbé sem, hogy mekkora részük termel profitot. Az a lényeg, hogy én termeljek profitot. Felőlem a többiek csődbe is mehetnek, míg nekem van profitom."
Mért ne érdekelne? Ha egy piacon a többiek nem termelnek profitot, akkor gazdaságilag nagyon nagyon esélyes, hogy te sem fogsz.
"Igen, folyamatosan építem a vállalkozásom."
Küld át a céginfót, akár privátban is, hadd nézzük meg a tanácsaid mögött megbúvó szakértelmet.
"Nagyon nem. Hisz míg a kőműves az idejét adja el 1 órában legjobb esetben is csak 1 ügyfelet tud kiszolgálni, addig a nyelvtanár össze tud tenni egy online tanfolyamot, amivel egyidőben több 1000 diákot is ki tud szolgálni, ezzel 1000x többet kereshet mint egy kőműves valaha is kereshet. Lásd a fenti példákat."
Azért nem sok ilyet látunk. Képzeletben lehet 100.000 diákja is egyidejűleg, 1 millió is, a valóság mégis máshogy működik, mint az elmélet meg a fantázia.
A kőművesnek az egységnyi idejével megvan az 1 milla havonta, akár 2 is, míg az udemy kretátorok 99%-a egy huncut petákot nem keres, vagy $15-$20 elvétve itt-ott, és ennyi. Abból még ki kell vonni az udemy díját, és megkapod a valódi profitot, ami azért nem túl sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!