Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Álom után menni vagy a biztosn...

Álom után menni vagy a biztosnál maradni?

Figyelt kérdés
Eredetileg nyelvtanár vagyok, ebben vagyok igazán jó. Egy ideje érthető okokból váltottam multis munkára, egy területet megtanultam és abban dolgozom. Kb 500 nettót keresek, jó a munka/magánélet egyensúly, saját lakást is sikerült már egy ideje vennem (nyilván törlesztőm van). Viszont nem érzem túl jól magam, szeretnék azzal foglalkozni, amiben jó vagyok és egy nyelviskolát nyitni Budapesten. Tudom, annyi van, mint égen a csillag, de úgy gondolom, ki tudnék tűnni. Tudom, nem csillagászati összeget keresek most sem (itt ugye 1 millió alatt sokan nem kelnek fel), viszont mégis biztos munkahely. Feladnátok a biztost a bizonytalanért?
2023. dec. 24. 22:09
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Tudsz egyáltalán vevőt szerezni, akinek otthon tudsz tanítani, miközben pénzt keresel, és nincs költséged?

Ha könnyen tudsz, akkor bátran vágj bele.

Ha még sosem szereztél vevőket, akiket a munkaidődön kívül tanítanál, felejtsd el a vállalkozást egyelőre, és fókuszálj a kicsi lépésre.

2023. dec. 25. 09:02
 12/21 A kérdező kommentje:

Párhuzamosan ezer éve tanítok otthon, magánban munkaidőn kívül és hétvégén. Azért nem értem ezt a nagy indulatot, hogy egy gyökér vagyok :)

Elhiszem, hogy egy nyelviskolahoz kell vállalkozói véna, de nem a nasa-t akarom eliranyitani hanem egy kis nyelviskolat.

2023. dec. 25. 09:05
 13/21 anonim ***** válasza:
65%

a nasa-t elirányítani ma egyszerűbb, mint 0-ról felfuttatni egy sikeres vállalkozást.

akkor az első lépések megvannak.

a második lépés, hogy feltöltsd ezekkel a tanulókkal, hallgatókkal az óráidat csoportosan

-nem mondta senki hogy gyökér vagy, sem azt nem értem, miből gondolod, hogy indulatos vagyok?

"Felvilágosítasz, hogy ne legyek a jövőben ennyire hülye?"

Igen, de nem tartalak hülyének, csak hozzá nem értőnek, ami teljesen normális, felesleges ez a hozzáállás.

2023. dec. 25. 09:20
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Azért egy olyan országban ahol a lakosság 80%a nem beszél más nyelvet nem egy nagy dolog szerezni tanulókat.

Ha egy diáknak megy a nyelvtanítás, aki nem is tanár, akkor egy hivatalos tanárnak is megy.

"a nasa-t elirányítani ma egyszerűbb, mint 0-ról felfuttatni egy sikeres vállalkozást."

Ez egy orbitális nagy hazugság! Azért ne állítsuk már be a vállalkozás építést egy lehetetlen feladatnak. Főleg úgy, hogy több mint 1500 cég működik az országban és van vagy 400 ezer egyéni vállalkozó. Mindez a 4 milliós aktív lakosságra nézve.

Igen is fel lehet építeni manapság is nulláról egy vállalkozást. kis hozzáértéssel simán el lehet jutni fél év alatt oda, hogy kényelmesen megél belőle az ember. Főleg ha olyan piacon mozog mint a tanítás. Manapság az online kurzusok világát éljük. Csapból is az folyik,hogy indíts kurzust.

Kérdezőnek mondom, hogy ne hagyd magad befolyásolni azok által akik azt mondják, hogy ezt nem lehet megcsinálni. Amikor én kezdtem vállalkozni, pont ugyanezt hallgattam mindenkitől.

2023. dec. 25. 10:27
 15/21 anonim ***** válasza:
47%

"Azért egy olyan országban ahol a lakosság 80%a nem beszél más nyelvet."

Honnan a statisztika? Linket kérek.

"nem egy nagy dolog szerezni tanulókat"

Nem? És aki még egyáltalán nem hallott erről, nincs vele célja, miért kezdené el?

"Főleg ha olyan piacon mozog mint a tanítás. Manapság az online kurzusok világát éljük. Csapból is az folyik,hogy indíts kurzust."

Értem. Tehát bárki fizetne érte, ahelyett, hogy ingyen tanulná.

"Ez egy orbitális nagy hazugság! Azért ne állítsuk már be a vállalkozás építést egy lehetetlen feladatnak.Főleg úgy, hogy több mint 1500 cég működik az országban és van vagy 400 ezer egyéni vállalkozó "

És ennek mekkora része termel profitot, és mekkora része veszteséges?

"Igen is fel lehet építeni manapság is nulláról egy vállalkozást. kis hozzáértéssel simán el lehet jutni fél év alatt oda, hogy kényelmesen megél belőle az ember"

Te építettél már fel sikeres vállalkozást?

"Főleg ha olyan piacon mozog mint a tanítás."

Oktatás piacon. Ami azért jóval nehezebb, mint egy hagyományos egyéni vállalkozói hiányszakma, mint a kőműves, burkoló, villanyszerelő.

2023. dec. 25. 11:04
 16/21 anonim ***** válasza:
60%

"Honnan a statisztika? Linket kérek."

Fent van KSH-n, keresd meg.

"Nem? És aki még egyáltalán nem hallott erről, nincs vele célja, miért kezdené el?"

Értelemszerűen azokat kell megcélozni, akik akarnak tanulni. Rengeteg cég fizeti a nyelvoktatást, az is egy piac, nem csak a magánszemélyek.

"Értem. Tehát bárki fizetne érte, ahelyett, hogy ingyen tanulná."

Millió+1 dologért fizetünk, ami ingyen fent van a neten. A többség nem képes önálló tanulásra, sem önálló rendszeres testedzésre. Aki akar haladni, az keres egy mentort, megvesz egy online tanfolyamot, ahol rendszerezve megkapja 1 helyről a tudást és nem kell mérlegelnie, hogy a yt-os illető kamuzik e. Yt-on rengeteg kamu van, ami mögött nincs semmi.

Tessék, 14$-os udemy angol tanfolyam. Eladta több mint 18557x, csinált vele 278 000$-t 3 év alatt, pedig az egész fent van yt-on ingyen.

[link]

itt egy másik tanfolyam. 2023.3.hónapban jött ki és eladta 81 000x 14$-ért darabját, és csinált vele 1 215 000 $-t idén. Te mennyi pénzt kerestél idén? (költői kérdés, nem érdekel)

[link]

udemy a legnagyobb online oktatási platform, szóval ne gyere azzal, hogy ez kamu.

"És ennek mekkora része termel profitot, és mekkora része veszteséges?"

Senkit se érdekel, minket meg a legkevésbé sem, hogy mekkora részük termel profitot. Az a lényeg, hogy én termeljek profitot. Felőlem a többiek csődbe is mehetnek, míg nekem van profitom.

"Te építettél már fel sikeres vállalkozást?"

Igen, folyamatosan építem a vállalkozásom.

"Oktatás piacon. Ami azért jóval nehezebb, mint egy hagyományos egyéni vállalkozói hiányszakma, mint a kőműves, burkoló, villanyszerelő."

Nagyon nem. Hisz míg a kőműves az idejét adja el 1 órában legjobb esetben is csak 1 ügyfelet tud kiszolgálni, addig a nyelvtanár össze tud tenni egy online tanfolyamot, amivel egyidőben több 1000 diákot is ki tud szolgálni, ezzel 1000x többet kereshet mint egy kőműves valaha is kereshet. Lásd a fenti példákat.

2023. dec. 25. 14:37
 17/21 anonim ***** válasza:
70%
Lakáshitellel a hátam mögött nem csinalnam. Ha a hitel letudva, van tartalék a nehéz kérdésre jócskán akkor már végig gondolnám.
2023. dec. 25. 23:15
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem viszonylag egyszerű a képlet. Megcsinálod a nyelvsulit, majd amikor már megy annyira, hogy megélj belőle, akkor felmondasz a munkahelyeden és lépsz. Valószínű viszonylag rövid úton összeférhetetlenné válik a munkád a saját nyelvsuliddal, így sürgetővé is válik a lépés.
2023. dec. 26. 10:20
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

18-as jól leírta amit gondolok, én inkább csak hozzátennék néhány saját tapasztalatot.

Nekem is volt multis munkám, mellette olyan kis vállalkozásom ami hozott némi pénzikét.

Nekem a teljes irodai életmóddal alapvető problémáim voltak (ez még a sok home office előtti időszakban volt), és azt hittem 'teljes életmódváltásra' van szükségem ahhoz hogy ne omoljak össze.

Szóval szinte 0 tartalékkal, egy bizonytalan bevételre alapozva elindultam.

Mondanom sem kell hogy ha fele bejött a remélt összegnek, azzal sokat mondok. Bukás lett a vége, anyagilag és magáneletileg is egy csőd. Ez vetett véget az ámokfutásomnak, szerencsémre COVID előtt 1 hónappal lett egy jó kis multis melóm, azóta is ezeket hajtom.

Mai eszemmel inkább a gyökérokokat keresném, hogy mi az amire igazán vágyok... az, amire vágyok, mit testesít meg vs. valóban az testesíti meg amit elképzeltem... mi az ami az akkori barátnőmmel közösen megvalósítható... ehhez mennyi tőke kell és így tovább, lépésről lépésre, az akkori munkahelyemet MEGTARTVA. Sajnos nagyon túlbonyolítottam és nagyon nagyot is léptem egyszerre.

Arról nem beszélve, hogy az annyira vágyott eletmodvaltast akár egy sima, akár teljes HO-s, akár városon belüli (az ingazast utáltam legjobban) uj munka is elhozhatta volna. Erre is a karantén tanított meg.

Ha bele is vágsz, legyen B és C terved, és minimum 6, de inkább 3 havonta vizsgáld fölül, hogy merre tartasz, jó-e az irány. Visszaút mindig van, csak van, hogy késő.

2023. dec. 26. 18:39
 20/21 A kérdező kommentje:
Köszi szépen 18 és 19-es. Igen, logikus, hogy legyen egy átmeneti időszak és a kereslet alapján váltsak véglegesen.
2023. dec. 27. 09:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!