Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Gazdaságinformatika bsc után...

Gazdaságinformatika bsc után milyen infós msc-ét van értelme csinálni? Vagy jobban járok inkább, ha 1-2 évet dolgozok főállásban? Melyikkel járok jobban hosszabb távon?

Figyelt kérdés

2023. dec. 24. 20:37
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha most elmész dolgozni, szerintem nagyon nehezen mész vissza tanulni.

Én ugyanezt csináltam. 2 héttel az MSc kezdete előtt inkább el sem kezdtem és elkezdtem dolgozni.

Bár nem bántam meg, de szerintem ha továbbtanulok, azt sem bántam volna meg. Gondolkozok, hogy elkéne kezdeni az MSc-t, de már a fene se akar kevesebb pénzt keresni arra a 2 évre ha átmennék részmunkaidőre pl, így meg tök kényelmes...

Jelenleg nálunk nincs fizetésbeli különbség egyébként BSc és MSc között.

Szerintem inkább zavard le az MSc-t most, és később nem lesz gondod ezzel, mint nekem, mert ha akarnám is nem tudom hogy oldjam meg, mert kettőnket tartom el, albit is fizetek, munka mellett meg nem igazán férne meg az egyetem. (Vagyis ha nagyon akarnám, lehet megoldható lenne, de nah..)

2023. dec. 26. 11:44
 12/13 A kérdező kommentje:

#11: Ha moat dolgozni fogok, akkor levelezőn is le tudom zavarni az msc-ét.

A DE-IK gazdaságinformatika szaka állna szerintem a legközelebb hozzám az oktatott anyagot tekintve.

2023. dec. 26. 12:37
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj az Msc-vel, hogy alanyi jogon nem fogsz jobban keresni ITn belül. Inkább csak lehetőséget ad olyan területekre, ahol szükséges vagy előny, de ezek sem feltétlenül fizetnek jobban.

Az viszont biztos, hogy amíg az Msc-det csinálod nem fogsz főállásban dolgozni és az általad leírtad alapján még ötleted sincs mivel szeretnél foglalkozni, így valószínúleg Msc végére sem fogsz olyan tudást megszerezni, hogy rögtön medior szinten menj főállásba a végére.

Sokkal jobban megéri a piacon 1 adott irányban minél több tapasztalaton szerezni minél gyorsabban.

Az az abszolút optimális ha már Bsc-t úgy végzi el valaki, hogy Bsc alatt 1 adott irányba készült és már van legalább 6 hónap tapasztalata. Ezek az emberek szoktak rögtön egyetem után br 900 ezer - 1 milliót keresni.

Utána meg pár évvel később irány a külföldi munka vállakozóként itthonról és jönnek a milliók.

(Itt kifejezetten fejlesztői pozikra írtam)

2023. dec. 26. 22:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!