A gazdaságinformatikus szaknak mi értelme van?
Szinte alig van ott it oktatás es nekem az jön le h inkabb konyveloket es egyeb gazdasagi szakembereket kepeznek egy ismerősöm elmeselese alapjan es amit ott tanulnak azok is nagyon alap dolgok
Azert egy mérnökinformatikus/üzemmérnök informatikus szakon jobban belemennek a dokgokba
Megjegyzés tudom h az egyetemen csak alapoznak és rendesen programozni autodidakta módon vagy a munkahelyen fog megtanulni az ember de azert nem mindegy szerintem milyen alapot kap/tanul az ember
Feltételezem azért, mert az informatika egy "bűvös hívószó", minden tudományterületre beette magát, ezért az egyetemek - akik fejkvótából élnek - úgy próbálnak minél több diákot csábítani, hogy szakpárokat alkotnak.
E miatt jött létre a bioinformatika, a mérnők-fizikus vagy például az automatizálási mérnök (aki elsajátít egy kis gépész- és egy kis villamosmérnöki tudást is).
A gazdaságinformatikusokat pénzügyi területen - legyen az egy bank, hitelintézet, biztosító vagy akár az adóhatóság - lehet "bevetni", ahol szükség van informatikai és pénzügyi/közgazdasági ismeretekre is.
Ez egy business analyst képző szeretne lenni. Nem lenne rossz az irány, csak a junior business analyst egy oximoron. Meg itthon amúgy sem hasít annyira ez a vonal.
Így meg az történik, hogy a mit lehet ezzel a végzettséggel kezdeni kérdés visszatérő elem több fórumon is. Általában elmennek az emberek egy kézzelfoghatóbb msc-re utána. Régi osztálytársam számvitel msc-re ment gazdinfó bsc után.
"Megjegyzés tudom h az egyetemen csak alapoznak és rendesen programozni autodidakta módon vagy a munkahelyen fog megtanulni az ember"
Ez éppen fordítva van. Otthon csak alapozgatsz, rendesen programozni az egyetemen fogsz megtanulni, vagy ha béna vagy, akkor még ott se.
Jól is néznénk ki, ha az egyetemek ilyen hülyeségekre b.sznák el a drága időt.
Az ilyen szarságokat, amik jonnek-mennek, olyanok, mint a divat, annak kell megtanulnia, aki erre igényt érez.
Az egyetemi oktatónak viszont az a feladata, hogy értékesebb tudást adjon át, hogy konkrétan programozni tanítsa meg a hallgatókat és szerencsére a tobbség pontosan ezt is teszi.
8: Ha téged ilyenek érdekelnek, akkor el lehet galoppozni a huszonnyolcadik faxfej-képzőhöz, ott bele lehet fizetni a hülyék adóját, és majd ők gondoskodnak róla, hogy majdnem olyan hülyén távozz tőlük, mint ahogy oda megérkeztél.
Az egyetemek profilja más. Ott nem springre meg react ismeretekre élveznek és nyilván nem is ilyen szarok megismerését honorálják a diplomával, hanem az, ennél kicsit fajsúlyosabb tudást.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!