Külföldi állásoknál, miért nem akarnak "pozícióba" tenni?
Jelenleg egy magyarországi multinál dolgozom.Magyarországi viszonylatban elég jónak számít fizetésem, még a diplomás fizetésekhez képest is.
KB fél éve döntöttem úgy,hogy fejlődni akarok és kimegyek,Senior besorolásom van, gondoltam, kimegyek ennek a cégnek a konkurenséhez.
A senior besorolás egységes ezeknél a cégeknél, mindegy,hogy melyik leányvállalatnál dolgozol.
Nem akarták megadni a senior szintű fizetést.Ajánlottak egy junior szintűt, ami kicsivel magasabb, mint a pályakezdőké.Valamiféle olcsó munkaerőnek néztek, aki megcsinál senior felelősségű feladatokat junior bérért.
Győzködtek, próbáltam rábeszélni, de visszamondtam a végén.
Nekem az egész külföldre megyek történt, akkor érte volna meg, akkor lett volna fejlődés, ha senior szintet kapok.
Amit ajánlottak, azzal nem lettem volna előbbre, mint most.
Más is tapasztalt ilyet, hogy külföldön nem akarják pozícióba tenni az embert, hanem akkor is kelet-európai olcsó munkaerőnek nézik?
A magyar diploma nem lehet kifogás, mert EU tagállamok között el kell ismerni a diplomákat, egyenlőként kell tekinteni.
Le lehet pontozni, de én értem a felháborodását. Ha megpályáz egy állást, és megkapja, de nem annyi fizetésért, mint a helyiek, akkor ott szerintem sem a tudásával lehet baj, hanem inkább azzal, hogy nem helybéli. Persze így látatlanban lehet sértegetni, hogy nincs tisztában a saját értékeivel, de ezt ti sem tudhatjátok. Tény, hogy pl. egy pénzügyes vagy jogi állásnál kell ismerni a helyi szabályokat, de egy IT-s munkakörben elégnek kell lennie a magyar diplomának és a magyar tapasztalatnak. Azt viszont továbbra is állítom, hogyha pl. munkajogászt keresnek, akkor nem fognak felvenni egy külföldit, aki nem ismeri a helyi jogszabályokat.
Kérdező, szerintem engedd el, itt nem szabad kérdezni, mert csak még jobban belég rúgnak.
"Az IT munkaköröknél nincs "ennek a cégnek a konkurense"."
De igen, ezert resze sok helyen a versenytilalmi megallapodas a munkaszerzodesnek (mas kerdes, hogy jellemzoen eltekintenek tole a cegek).
Azt honnan lehet tudni, hogy "ezeknél a cégeknél" mennyit keres egy helybeli? Azt sem tudom, hogy a velem egy részlegen dolgozó kollégáimnak mennyi a fizetése, nemhogy a konkurens cégnél mások egy másik országban.
IT-ban pl. vannak kimondottan erre specializalodott forumok, weboldalak es Discord szerverek, ahol az emberek megosztjak egymassal a kompenzaciojukat.
Persze ez csak IT-ra vonatkozik, meg mindig nem tudjuk, hogy milyen teruleten dolgozik a kerdezo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!