Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Külföldi állásoknál, miért...

Külföldi állásoknál, miért nem akarnak "pozícióba" tenni?

Figyelt kérdés

Jelenleg egy magyarországi multinál dolgozom.Magyarországi viszonylatban elég jónak számít fizetésem, még a diplomás fizetésekhez képest is.

KB fél éve döntöttem úgy,hogy fejlődni akarok és kimegyek,Senior besorolásom van, gondoltam, kimegyek ennek a cégnek a konkurenséhez.

A senior besorolás egységes ezeknél a cégeknél, mindegy,hogy melyik leányvállalatnál dolgozol.

Nem akarták megadni a senior szintű fizetést.Ajánlottak egy junior szintűt, ami kicsivel magasabb, mint a pályakezdőké.Valamiféle olcsó munkaerőnek néztek, aki megcsinál senior felelősségű feladatokat junior bérért.

Győzködtek, próbáltam rábeszélni, de visszamondtam a végén.

Nekem az egész külföldre megyek történt, akkor érte volna meg, akkor lett volna fejlődés, ha senior szintet kapok.

Amit ajánlottak, azzal nem lettem volna előbbre, mint most.

Más is tapasztalt ilyet, hogy külföldön nem akarják pozícióba tenni az embert, hanem akkor is kelet-európai olcsó munkaerőnek nézik?

A magyar diploma nem lehet kifogás, mert EU tagállamok között el kell ismerni a diplomákat, egyenlőként kell tekinteni.

2023. dec. 23. 17:46
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

"Ettöl még nem garantált, hogy a tudásod az OTTANI szintnek is megfelel! ELöször bizonyítani kell, utána lehetnek igényeid!"

Megfeleltem a senior álláshirdetés követelményeinek.

"Ez nem igaz, a legtöbb diplomát vagy honosíttatni kell, van, ahol újra vizsgázni a fö tárgyakból, van, amit egy-az-egyben elfogadnak, meg van, amit egyáltalán nem fogadnak el."

Az EU-ban biztos,hogy nem.Annyira van átjárás, hogy A EU tagállamban teszel BSC-t, B EU tagállamban meg MSC-t.Persze, nyilván a tudományágnak stimmelnie kell, mérnöki alappal mérnöki mesterre lehet menni.

Egy haverom Pozsonyban diplomázott alapszakon majd magyar egyetemen végezte az MSC-t.Az alap meg a mester is gépészmérnök volt.Semmiféle bürokratikus megkülönböztetés nem érte, nem kellett különbözeti vizsgát tennie semmiből.

2023. dec. 23. 20:19
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Más az egyetem, meg más egy munkahelyen a követelményeknek megfelelni.
2023. dec. 23. 20:21
 13/24 anonim ***** válasza:
39%

Sajnos itt sok a rosszindulatú ember. Én sem gondolnám, hogy nem feleltél volna meg a követelményeknek, akkor nem ajánlják fel az állást.

Viszont általában a fehér galléros munkahelyekre többszörös túljelentkezés van. Mégis miért választana egy kelet-európait, akikről az az általános hiedelem, hogy lopnak, nem fürdenek, stb? Nyilván csak azért, mert olcsóbban elvállalod, mint a helyiek. Különben nem kockáztatna.

Amúgy én amerikai multinál vagyok, és nálunk nagyon szeretik a magyar pályázókat. De ne gondold, hogy majd odaköltözöl, és ottani béreket kapsz. Dehogy. Online munkavégzés van, home office, tehát boldogan felvesznek, egy 0-val kevesebb fizetésért.

2023. dec. 23. 21:19
 14/24 anonim ***** válasza:
23%
13-as melyik amerikai multinál vagy?
2023. dec. 23. 21:22
 15/24 anonim ***** válasza:
76%

blablabal

Nem attól vagy szenior hogy annak hívod magad. A hozzáértésed számít, amit meg az állásinterjú során felmérnek. A tény hogy junior fizut ajánlottak azt mutatja, hogy ennyi a tudásod értéke.

2023. dec. 24. 01:39
 16/24 anonim ***** válasza:
75%
Egy mérnöki vagy egyéb hasonló reál diploma az más, a legtöbbjük megfeleltethető egy másik ország azonos szintű végzettségének, egy csomó viszont egyáltalán nem, kár ezen fennakadni. Az idegen nyelv tudásod is lehet probléma, a - már bocs - katasztrófális magyar írásképedből kiindulva. Nem az a gond általában, hogy kelet-európai valaki, hanem az, hogy egy adott országban másokhoz képest alacsonyabb szintű a szakmai tudása, nem beszéli jól (vagy egyáltalán) a célország nyelvét, angolul sem fejezi ki jól magát, a cégre nézve kínos helyesírási-fogalmazási hibákat vét írásban, ilyesmik. Én már nem Magyarországon élek, de ezt az olcsó munkaerőnek nézést sosem tapasztaltam, mindenhol a tényleges tudás számít.
2023. dec. 24. 07:58
 17/24 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem meg ez nem igaz. Ha nem felel meg valakinek a tudása, akkor nem őt választják.
2023. dec. 24. 16:19
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem arról van szó, hogy a kérdezö nem alkalmas a munkára, hanem hogy ö akarna más, magasabb beosztást, mint amire felvennék
2023. dec. 24. 16:22
 19/24 anonim ***** válasza:
0%

Nekem nem ez jön le a kérdésből.

"Valamiféle olcsó munkaerőnek néztek, aki megcsinál senior felelősségű feladatokat junior bérért."

Nem azt írta, hogy nem kapta meg a megpályázott pozíciót, hanem csak egy juniort helyette, hanem azt írta, hogy megkapta volna a senior pozit, junior bérért. Azért a kettő nagyon nem ugyanaz.

2023. dec. 24. 16:29
 20/24 anonim ***** válasza:
66%
19# azt írta a kérdező, hogy nem akarták "pozícióba tenni", ez számomra nem azt jelenti, hogy megkapta volna a senior pozit, pont ezen van megsértődve. Bár még mindig nem derült ki, hogy mi is az a magyar diploma, ami szerinte egyenértékű egy helybelivel (pénzügy pl nem) és miért kellene külföldön (melyik ország? nem mindegy) a konkurens cégnél seniorként kezdenie nulla (helyi) tapasztalattal.
2023. dec. 24. 17:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!