Lejjebb vitték a fizetéseket szerintetek új állásoknál?
Folyamatosan nézegetem az álláskereső portálokat, kíváncsiságból, nyár óta vagy nem írják ki(bérigény megjelölésével), vagy kiírnak egy nevettséges összeget.
Gyors példa:
Autómosókat kerestek nyáron 300+k nettóért, 15k/nap, el is hittem.
Most néztem már 300 bruttóért hirdették ezt + jatt.
Ismerősöm is ezt mondta, hogy tavasszal még sokkal magasabbak voltak a bérek.
Gondolom az építőipar, vendéglátóipar leállása, a közalkalmazottak megszüntetése felvegyítette a munkaerőpiacot.
Ti hogy gondoljátok?
A programozó marhaságokat most mellőzzétek légyszi.
ez az infláció is ilyen szinten ami itthon van kamu, 410-420 ft az euró hónapok óta, hogy lehet, hogy hetente emelik az árakat?
Ausztriában 1 év alatt lett 10% infláció, egy két terméket (vajat pl) leszámítva.
Inkább Kata vitte el a dolgot.
Sok helyen tavaly is 300 at adtak, most is annyit de ha katás kapta sokkal kevesebbet kellett adózni.
Most meg alkalmazottként gatyáját is leadózza.
"ez az infláció is ilyen szinten ami itthon van kamu, 410-420 ft az euró hónapok óta, hogy lehet, hogy hetente emelik az árakat?
Ausztriában 1 év alatt lett 10% infláció, egy két terméket (vajat pl) leszámítva."
1) a világpiaci kereskedelem USD (amerikai dollár) alapú, mely folyamatosan emelkedő tendenciát mutat a forinthoz és az euróhoz képest is.
2) nem csak és kizárólag a valutaárfolyamoktól függ az infláció mértéke, hanem a nyersanyagok világpiaci árától is, ami az orosz-ukrán háború és az ezt követő szankciók miatt drasztikusan megemelkedett idén, ezzel pedig általános inflációt idézve elő, mivel ez konkrétan minden vállalatot érint, ezért az előállított termékek / szolgáltatások ára is egyre magasabb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!